Akıllı telefon üreticileri, Android işletim sistemini kullanmaya başlamalarından bu yana daha iyi ve stabil bir kullanıcı deneyimi sunmak için çalışmaya devam ediyorlar. Piyasaya çıkan son amiral gemi modellerine baktığımızda, üreticiler bunu büyük oranda başardılar.
Android Uygulamaları
Ancak giriş ve orta seviye Android telefon kullanıcıları, kullanıcı arayüzünden uygulamaların açılışına kadar büyük oranda performans sıkıntısı yaşayarak Play Store’da bulunan ve akıllı telefonları hızlandırdığını belirten uygulamalara yöneliyor.
Bizde sizler için, gereksiz verileri silerek ve uygulamaları uyutarak Android telefonunuzu rahatlatacak olan 5 uygulamayı bir araya getirdik.
HTC Boost+
HTC, geçtiğimiz günlerde düzenlediği lansmanda yeni amiral gemi modelinin yanı sıra Boost+ uygulamasını duyurdu.
HTC’nin Android telefonlar için hazırladığı optimizasyon uygulaması olan Boost+, gereksiz verileri silmenize ve belleği boşaltmanıza olanak tanıyarak telefonunuzun rahatlamasına ve depolama kapasitesinden tasarruf etmenize olanak tanıyor.
Ayrıca HTC Boost+’ın kullanıcılara sunduğu Uygulama Kilitleme özelliği sayesinde, telefonunuzda bulunan özel verilerinize başkaları tarafından erişilmesini engelleyebilirsiniz.
HTC Boost+ uygulamasını indirmek için tıklayın.
CCleaner
Windows ve Mac işletim sistemlerinden tanıdığınız popüler temizlik uygulaması CCleaner, Android işletim sisteminde başarısını kanıtlamaya devam ediyor.
Arama kayıtları, mesaj iletileri, uygulama önbelleği, tarayıcı geçmişi ve pano içeriği gibi gereksiz verileri kaldırarak telefonunuzu rahatlatan CCleaner, cihazınızda depolama alanı açmanıza ve işlemci kullanımı, pil düzeyi gibi sistem bilgilerine erişmenize olanak tanıyor.
CCleaner uygulamasını indirmek için tıklayın.
{pagebreak::1}
Power Clean
Android telefonların optimizasyonu için hazırlanan ücretsiz uygulamalardan biri olan Power Clean, son güncellemeler ile birlikte çok daha kapsamlı bir hale gelerek Play Store’da yükselmeye başladı.
Cihazınızın ara belleğinde ve geçici klasörlerinde tutulan tüm gereksiz dosyaları tek seferde silebilen Power Clean, tarayıcı geçmişi ve pano verileri gibi kapsamlı temizlikler yapmanıza da imkan tanıyor.
Power Clean uygulamasını indirmek için tıklayın.
Greenify
Android optimizasyonu denilince vazgeçilmez uygulamalardan olan Greenify, arka planda çalışarak kullanmadığınız halde telefonunuzu yoran uygulamaları uyutmanızı sağlıyor.
Greenify üzerinden seçtiğiniz uygulamalar, telefonunuzun ekranını kilitlediğiniz andan itibaren otomatik olarak kapatılarak gereksiz enerji ve ram kullanımının önüne geçilir. Türkçe dil desteği bulunan Greenify’nin, widget’ları sayesinde uygulamaları toplu olarak uyutabiliyorsunuz.
Greenify uygulamasını indirmek için tıklayın.
{pagebreak::2}
Profesyonel Telefon Soğutucu
Akıllı telefonlar ısındığında daha fazla enerji tüketmeye başlarken, sıcaklıktan cihazınızın etkilenmemesi için işlemci performansı otomatik olarak düşürülür.
Özellikle, orta ve giriş seviyesi cihazlar zaten performans yönünden kullanıcılara yetersiz gelebiliyorken, işlemci performansının düşmesiyle çekilmez bir hale geliyor.
Profesyonel telefon soğutucu uygulaması, telefonunuz aşırı sıcaklığa ulaştığında sistem kaynaklarını tüketen uygulamaları tespit ederek işlemcinin soğuması için bu uygulamaları sonlandırıyor.
Profesyonel telefon soğutucu uygulamasını indirmek için tıklayın.
Bu uygulamaların telefonunuzu rahatlatmak için hazırlandığını ve hiçbir zaman amiral gemi cihazların performansına ulaştırmayacağını unutmamalısınız.
:: Optimizasyon uygulamalarını kullanıyor musunuz?
CC Cleaner nedir abi? Htc Boost dışında hiçbiri birşeye yaramaz.
Dandroidler hızlanmak için uygulamalara muhtaçtır 🙂 hahahah 🙂
Greenify ve Sd maidden başkası yalan.
Easy
Bu programların kendisi telefon cpu ve belleğini meşgul edip telefonu yavaşlatmıyor mu?
Greenify hariç hiçbir işe yaramıyor
Tekrar ram doluyor aslında cihazı şarj konusunda daha fazla yorduğu için tavsiye etmediğiniz uygulamaları neden bu şekilde tanıttınız anlamadım.
Root varsa sadece greenify Yoksa hepsi gereksiz
Beyler htc ve yeşil gerçekten harika diğerleri şişirip duruyor teli
Bu elmacilarin aklı yarım yahu adam yazmış diyor alt ve orta seviye tel hızlandırmak için elmaci da diyor Android Bilmem ne hız yahu 3000 tl verip elma alcaksam bi zahmet bunlara gerek duymasın zaten millet hız diye o kadar para veriyor bunlar 1000 tl civarı gelde anlat 🙂
Belli bir zaman sonra hepsi telefonun yazılımına zarar veriyor..
Amiral gemisi telefonları kullandığımız için hızlandırmaya ihtiyaç duymuyoruz, dandroid diyen arkadaşım sen ios 8 veya 9 mu kullanıyorsun yoksa eski sürümlerinimi
purify neden yok greenfy halt yemis yaninda
Rootlu değil de mi bunlar
Root yetkisi yoksa bu uygulamaların hepsi tırt..
samsung larda smart manager var.bunları yüklemenin gereği yok
Note 5 te bunlara ihtiyacim yok telefon kasmiyor zaten
S7 sanki 1000 tl elma 3 bin tl miş android de orta giriş teller çoğu sorunlu yavaş
İşte samsung farkı biz taaa galu beladan beri smart manager kullanıyoruz
İlginçtir htc boostu çalıştırıp temizlediğimde telefon iyce sapıtıyor. Beyin mıncıklaması yapıyor. En iyisi içinde gelenle yetinmek.
6se nasıl kuruluyor
Android de cache temizlemenin aslında androidin çalışma mantığına ters olduğu söyleniyor. Niye o zaman bu kadar yazılım çıkıyor anlamadım.
Sanırım şişen uygulamalar firmaların kendi arayüzleri. Saf arayüzde hiç ihtiyaç olmuyor
en hızlı android az uygulamalı androiddir arkadaşlar. ne kadar az uygulama kurarsanız o kadar hızlı çalısır teliniz. sallayın bunları
Kim ne derse desin orta seviyeymiş yok bilmem neymiş anlamam. Note 4 Kullanıyorum Pekte orta seviye telefon değil.. Telefon öyle yada böyle kasıyor. Ama Mantık şu.. İphone 5s ve üstü cihazdan androide geçmeyeceksin hız konusunda ve donma konusunda muzdarip olursun. Direk android kullananlar şanslı.. Çünkü Stabilitenin anlamını kullanmadan anlayamıyorsun. Büyüzden Android cihazlar daha iyi geliyor. Şuda bi gerçek androidde crackli uygulama olduğu için her uygulamayı kurabiliyorsun ücret derdi pek yok. İkisinin kullanım amacı insiyatife bağlı. Benim insiyatifim donmadan sürekli akıcı kullanım olduğundan note 4 fiyasko. Android cihazlar uzun kullanımdan sonra kendini daha fazla sarıyor. Bir nevi yaşlanıyor cihaz hantallaşıyor. 3 yıl 5s kullandım aldığım gün gibi kullandım.. birde öyle durduruldu hatası donma felan görmedim. 3 yıl içinde 1 veya 2 kez telefon kapandı açıldı. Onunda formülü haftada 1 kere telefonu kapat açınca sanırım telefon kendini rahatlatıyor. Çünkü ben aylar geçsede telefonu hiç kapatmadım 😀
Note5 kullanıyorum böyle saçmalıklara ihtiyacım yok
Androidin yapması gerekeni başka yazılımlarla yapmaya çalışmak bile başlıbaşına androidin acizliği değilde nedir? Düzgün çalışması için 3. Parti yazılımlara ihtiyacın var ise sen iyi bir "işletim sistemi" değilsin bro. Üzgünüm.
Greenify candır. Gerisi de heyecandır.
En iyisi sdmaid
Neyse ki iphone'umun böyle bir problemi yok.