İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Android Yüklü Nokia Sızdırıldı

Windows Phone 8 ile eski günlerine dönmeye çalışan Nokia firmasının, bir süredir Android işletim sistemine sahip bir cihaz üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Normandy kod isimli bu cihazın düşük çözünürlük ekran görüntüleri daha önce sızıntı devi @evleaks tarafından sızdırılmıştı.

Ender Öztürk

okunma

Android robot (Görsel: Jonathan Deamer, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

Windows Phone 8 ile eski günlerine dönmeye çalışan Nokia firmasının, bir süredir Android işletim sistemine sahip bir cihaz üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Normandy kod isimli bu cihazın düşük çözünürlük ekran görüntüleri daha önce sızıntı devi @evleaks tarafından sızdırılmıştı.

Sızıntı devi bugün Nokia Normandy‘nin yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını paylaştı. Android yüklü Nokia Normandy‘de dikkat çeken ilk unsur sanal geri tuşu oldu. Windows Phone 8 cihazlarında sanal navigasyon tuşlarını kullanmayan firma, Android yüklü Normandy cihazında sanal geri tuşuna yer vermiş.

http://platform.twitter.com/widgets.js

Nokia Android’e geçmeyebilir

Android işletim sistemine sahip olmasına karşılık Windows Phone 8‘in ve Asha‘nın tasarımına sahip olan bu cihazın varlığının, Nokia tarafından doğrulanmadığını belirtelim. Microsoft‘un satın alma işleminden sonra, Nokia‘nın Android bir cihaz ile akıllı telefon sektörüne girme ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyoruz.

:: Nokia, Android’e geçmeli mi?


Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (39)

SDN Okuru

Her çiçek dalında güzeldir. Nokia WP'yi geliştirsin androide bulaşmasın. En çöp markaların ekmek kapısı oldu android.

SDN Okuru

nokia diye bir firma yok arkadaşlar. nokia artık m$'un telefonunun adı. microfot phone demektense nokianın marka değerini kullanıyor microsoft... nokia marka, sahibi microsoft.

SDN Okuru

Nokıa android yapmaz zaten nokıa adroid telefonların çoğunu mahkemeye verdi ve bir kaçından para aldı nokıa android işletim sistemine karşı Microsoft da öyle tabi ve android Windows Phone yaptığı performans ı asla yapamıyacak

SDN Okuru

Nokia nihayet doğru bir hamle yapıyorsun ama çok geç kaldın..

SDN Okuru

Nokia satıldıktan sonra bir cacık beklemeyin. Microsoft wp dururken android kullandırmaz. Nokia elop yüzünden bu hallere geldi. Yoksa android ile şu an 1 numaraydı.

SDN Okuru

Bence bunlar Nokia degilde NOKLA diye bir firma var onun resimleri olabilir.

SDN Okuru

daha önce evleaksı yaptığınız haberlerde övüp bitiremiyodunuz ne olduda şahsına itibarı azaldı samsung yancıları sizi böyle bi şey çıkarsa eğer nokia piyasayı altüst eder kaptırdığı tahtına da oturur

SDN Okuru

Balabana %100 katılıyorum.

SDN Okuru

meego arayüzüne benziyor bu

SDN Okuru

deney amacli uretmis olabilirler. ama MS, Nokiayi satin aldigi icin bu saatten sonra olacak is degil.

Daha fazla yorum (29 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.