Güvenlik söz konusu olduğunda kimi zaman bazı gerçekleri gözardı edebiliyoruz ya da akıllı cihazlarımızdaki bilgilerin güvende olduğu gibi sahte düşüncelere kapılabiliyoruz.
iPhone 6S’te NFC aktif oldu!
Android’de şifreleme oranları
Fakat bu normal bir durum çünkü standart bir akıllı telefon kullanıcısı direkt olarak uygulamalardan faydalanmak, arkadaşlarıyla iletişimde olmak ve güvenlik gibi önemli konuları pek de düşünmemek istiyor denebilir.
Bunu anlamamıza sebebiyet veren bilgilerden biri de Google I/O 2017‘de paylaşıldı. Android Nougat sürümünü kullanmakta olan kullanıcılarla ilgili olarak paylaşılan istatistiklerde, yüzde 80 oranında kullanıcının bir tam anlamıyla cihazlarını şifreledikleri görülüyor.
Bunların yüzde 70’i ise güvenliğini kilit ekranına emanet etmiş durumda. Yüzde 70’lik kesimin içerisinde herhangi bir ekran kilidi kullanan tüm kullanıcılar yer alıyor.
Yayımlanan istatistiklere baktığımızda yıllar geçtikçe kullanıcıların güvenliklerine daha çok önem verdiklerini ve cihazlarında şifrelemeyi daha fazla kullanmaya başladıklarını görebiliyoruz.
Yıllar geçtikçe gizli sakla işler çoğalıyor, insanlar her şeyi saklamak istiyor. Şaşırmadım. Allah muhafaza Google'ı hackleseler milletin tele girseler ölümden daha kötü gelir onlara. 🙂
Cem yılmazın "Muhittin Topalak from Kazlıçeşme" repliği aklıma geldi birden 🙂
Valla ben kullanmıyorum kilit ekranına emametim
Androidde ne güzel kilit seçenekleri var bizde paröak izi ve kaydırmadan başka bişey yok 🙁
Dandik bir desen yada dört haneli pin yerine cihazı tam şifrelemek bu konuda en iyisidir. Acil durumlarda bile akılda kalan, kısa ve öz olan, içinde büyük küçük harf, sembol ve numara olan şifre yeterli olacaktır. Zaten bir süre sonra eliniz alıştığında bu zor görünen şifreyi zamanla iki saniyede girmiş oluyorsunuz.
en doğrusu hiç koymamak sonradan unutulunca hard reset yapmak zorunda kalıyorum
hem neden kilit konur ki
Valla ben 4 haneli parola kullanıyorum ama unutmayacağım bir parola ve artık parolalar eskidi parmak iziylen 1 saniyede açıyorum.
Başlıktaki sorunun cevabı makalede yok mu ne ?