Reklam

Android’i Dünya Kesmedi, Uzaya Gidiyor!

25
Reklam

İngiliz araştırmacılarından oluşan bir takımın meydana getirdiği STRaND-1, yaklaşık 4.3 kg ağırlığında, 30 santimetre uzunluğunda bir küp uydu.

Şu sıralarda son testleri yapılan STRaND-1, 25 Şubat’ta, Hindistan‘daki Sriharikota uzaya gönderilecek. İngiltere‘nin ilk küp uydusu olan STRaND-1, sadece üç ayda bir araya getirilip test edilecek aşamaya getirildi.

Uydunun merkezinde Nexus One var!

Reklam

Surrey Satellite Technology Limited Bilim Başkanı Doug Liddle, takımlarından böyle standart dışı bir işi bilerek istediklerini söylüyor. Uydunun merkezinde Android ile çalışan bir Google Nexus One bulunuyor. Takıma göre akıllı telefonlar, bu iş için gereken araçların çoğuna sahipler. Bunlar; kameralar, radyo bağlantıları, ivmeölçerler, yüksek performanslı işlemciler gibi çok uç seviyede olmayan her şey bulunuyor. Her ne kadar Nexus One, çok yeni bir telefon olmasa da; en stabil çalışan Android modellerin başında geliyor.

STRaND-1′in ilk görevi, deneysel bazı uygulamalar ile çeşitli veriler toplamak olacak. SCC tarafından geliştirilen Linux tabanlı yüksek hızlı CubeSat bilgisayarı ise uyduyu çalıştıracak. Takım, ikinci aşama sırasında uydunun yörünge-içi işlemlerini akıllı cebe aktarmayı planlıyor.

Takım, her şeyin yolunda gitme ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak bazı riskler almadan gerçek tasarım devrimleri veya yenilikler ortaya çıkmayacağını vurguluyor. Takıma göre STRaND, tam da bunu yapmaya izin veriyor.

Günümüzde telefon dahil pek çok elektronik cihazın içine girmiş olan Linux ve Android işletim sistemleri, bakalım başka nerelerde kullanılacak?

:: Android’i daha başka nerelerde kullanmayı hayal ediyorsunuz?

25 Yorum

  1. Günümüzde telefon hariç pek çok elektronik cihazın içine girmiş olan Linux ve Android işletim sistemleri, bakalım başka nerelerde kullanılacak?

    Telefon hariç mi yoksa dahil mi?

  2. işin kolayına kaçmışlar. devkit lerle çok daha küçük ve güçlüsü yapılabilirdi fakat 3 ayda tamamlamak mümkün olmazdı.

  3. ayfonun kendisi uzaya çıktı diyen bir arkadaş var.bende telefonuma helyum balonu bağlayıp salsam benim telefonumda gider kendime bağlasam bende giderim bir olay yok bunda

  4. Güzelim apple işletim sistemini kendisinden başka kimseye açmıyor . Haliyle üreticiler ne kullanılacak android. Android, ios’un lütfuyla ilerliyor. Yani ios açık os olsa, android’in pazar payı ne olurdu hiç düşündünüz mü? O değil de sonuçta güvenlik açıklarından dolayı kazan gibi kaynayan bir android’le nasıl yola çıkılıp uzaya gönderilir:)

  5. Güzelim apple işletim sistemini kendisinden başka kimseye açmıyor . Haliyle üreticiler ne kullanılacak android. Android, ios’un lütfuyla ilerliyor. Yani ios açık os olsa, android’in pazar payı ne olurdu hiç düşündünüz mü? O değil de sonuçta güvenlik açıklarından dolayı kazan gibi kaynayan bir android’le nasıl yola çıkılıp uzaya gönderilir:)

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version