Reklam

Android’in iOS’e Göre Avantajları

159
Reklam

Yaz ve kış, gece – gündüz, sıcak – soğuk, kadınlar – erkekler, henüz tam bilemesek de tahminen uzaylılarla insanlar ne kadar farklıysa, Androidişletim sistemiyle iOS işletim sistemi de o kadar farklı

Geçtiğimiz gün incelediğim ve oldukça beğendiğim iPhone 6 incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yazı nasıl hazırlandı?

Reklam

iPhone 6‘yı bir süre kullandım ve uzun süredir Android kullanan birisi olarak, objektif bir şekilde Android’deki avantajları ekran görüntüleriyle beraber ıspatlayarak karşınıza çıkarma kararı verdim. Tabi iOS 7 ile de 8 aylık bir tecrubemiz bulunuyor. Önceki iPhone deneyimlerini de bir kenara bırakalım.

Aynısını iOS için de hazırlayacağız. Daha sonra bir de bizleri iOS’in Android’e karşı avantajları makalemiz bekliyor. 

İki işletim sisteminin de oldukça güzel yanları ve birbirlerine göre avantajlı olduğu noktalar var. iOS’in Apple sayesinde kendi ekosistemini başarılı bir şekilde oluşturduğunu görüyoruz. Android tarafında bu açıdan bir bölünmüşlük söz konusu. Tabi bu dezavantajı Android, özgürlükle kapatıyor. Belki de iOS’ten pek çok farklı avantaj olarak karşımıza çıkartıyor.

iOS 8 ile beraber pek çok eksiğini kapatan Apple, hala Android’de olmayan pek çok özelliğe sahip. Peki bunlar neler? Android’in iOS’e karşı avantajları ne? Hepsini sizler için sıralıyoruz. Tek tek bakmaya üşenmemenizi tavsiye ediyorum. O yüzden her sayfayı şimdiden merak edin.

{pagebreak::2}

Widget ve Ana Sayfa Yapısı

Mac, Linux ve Windows farketmez bilgisayar kullanan bir nesiliz. Bu yüzden masaüstü yapısı hepimizin benliğinde yer kazanmış bir gerçeklik. 

Kimisi en sık kullandığı uygulamaların ikonlarını buraya atar, kimisi de oldukça güzel bir şekilde süsler ve çok sevdiği bir duvar kağıdını koyar. Android’de bu ana sayfa yapısı devam ediyor ve oldukça da güzel bir şekilde devam ediyor. Cihazına göre değişmekle beraber 7 ya da 9’a kadar ana sayfa oluşturabiliyorsunuz. 

Buraya da istediğiniz gibi widget ya da uygulama ikonlarını atabiliyorsunuz.

14-09/24/android-ana-ekran.jpg

Tabi bu işin bir de widget bölümü var. iOS 8’de widget desteği gelmiş olsa da Android’in epey gerisinde bir deneyim sunuyor bu konuda.

Pek çok uygulamanın widget’ını ana ekrana yerleştirip, doğrudan kullanım yapabiliyorsunuz. Mesela ben takvim ve gmail uygulamamı widget olarak ikinci ana sayfama yerleştirdim.

{pagebreak::3}

Galaxy Note 3 ile ekran görüntüleri alındı. Bazı özellikler TouchWiz’de bulunuyor olmasına rağmen artık LG‘nin cihazlarında kullandığı arayüzde ve pek çok benzer firmaların kullandığı arayüzlerde bulunabiliyor. Yani sonuçta bazı şeyler bu arayüzde olsa bile sonuçta Android tabanlı olduğu için, bu işletim sisteminin hanesine yazılabilecek özellikler olduğunu düşünüyorum.

Çoklu Pencere

Bir phablet ve tablet alacak olduğumda en çok önem verdiğim hususlardan bir tanesi, aynı anda kaç tane iş yapabileceğim. Özellikle bu durum tablette çok daha önemli.

Düşünün elinizde 10 inçlik bir cihaz var. Bu cihaz sadece iPhone ve diğer telefonlar gibi sadece çalıştırdığınız uygulamanın görüntüsünü gösterebiliyor. Aynı anda başka bir pencere gösteremiyor. Bu en azından benim için bir eksi. Ayrıca Apple’ın yeni phableti iPhone 6 Plus için de bir eksi. 

Samsung ve diğer Android üreticilerinin uygulamaya başladığı çoklu pencere sistemi üzerinden, aynı anda iki tane uygulamayı açabilir, arka planda da iki ya da daha fazlasını çalıştırarak, çoklu işlemin doruklarına çıkabilirsiniz.

Tabi burada bir Android handikapı olarak donanım gücüne bağlısınız. Note 3, 3 GB RAM ve güçlü işlemcisiyle bu işlemleri yeterli bir şekilde yapabiliyor. 

{pagebreak::4}

Tarayıcıdaki Google Play Store’dan uygulama yükleyebilme

Bilgisayarınızdasınız ve Google Play Store’a tarayıcıyla girdiniz. Burada beğendiğiniz bir uygulamayı telefona yükleyebiliyorsunuz. 

Google Play Store, uygulama kalitesi olarak App Store’dan geride olsa bile, kullanım kolaylığı açısından daha başarılı ve yetenekli.

{pagebreak::5}

Son kullanılan uygulamaları kapatma

En son arkada çalışan uygulamaları iOS’te kapatmak için hepsinin üzerine gelip swipe hareket ile uygulamayı kapatmanız gerekiyor. Yani tümünü kapat diye bir buton eklenmemiş. 

iOS’in bu konuda artısı çoklu dokunmatik ile aynı anda 2 ya da 3 uygulamayı sürükleyip kapatabiliyorsunuz. Android’de bu yok. Ama daha kolayı var. 

Tümünü kapa butonu!

{pagebreak::6}

İstediğiniz gibi düzenleyebileceğiniz üst menü kısayolları ve gelişmiş bildirim sistemi

Burada TouchWiz arayüzünün özelleştirmeleri bulunsa da, Android işletim sisteminde yerleşik olarak üst bildirim çubuğu deneyimi çok ileri seviyeye çıkartılmış durumda. İstediğiniz her türlü kısayolu ekleyebiliyorsunuz.

Tamamen seçim size kalmış. Yani bir ayar için ayarlar kısmına gitmenize gerek yok.

Mail geldi. Bildirimden yanıtlayın ya da arşivleyin! Biri check in mi oldu? Beğenin. Detayları görmek için gelen bildirimi iki parmağınızla aşağı doğru çekin yeter. İşte pratiklik bu olsa gerek?

Kulaklık taktınız. Bildirim menüsünde bir uyarı geliyor. Siz kulaklık taktınız. Kulaklıkla en çok bu uygulamaları kullandınız. O zaman sizlere bunu kısayol olarak belirtelim. Bu özellik LG ve Samsung arayüzlerinde bulunuyor. Belki bazı diğer firmalarda da bulunabilir. Varsayılan Android özelliği değil. 

{pagebreak::7}

Özgür paylaşma seçenekleri

iOS işletim sistemli bir cihaz kullanıyorsunuz. Diyelim tarayıcıda bir içerik beğendiniz ve onu paylaşmak istediniz. Çektiğiniz bir fotoğrafı beğendiniz ve bunu paylaşmak istiyorsunuz. Paylaşım yapabileceğiniz uygulamalar biraz kısıtlı. Yani buna da biraz Apple karışıyor. O ne uygun görürse, onunla paylaşım yapabiliyorsunuz. Bu noktada da Android özgür.

Örneğin Pocket’ta kayıtlı bir haberi paylaş butonuna bastığımda karşıma çıkanlar!

{pagebreak::8}

WEB Tarayıcı ve Tarayıcılardaki ek ayar eksiklikleri

Burada çok teknik bilgiler ve çok fazla lafı uzatmak istemiyorum.

Sadece girdiğim bir web sayfasını masaüstü bilgisayardaki gibi görmek istiyorum. Bunun için Android’de ayarlar butonuna basıp, bir sürü seçenek içerisinden masaüstü görünümü iste diyebiliyorum. Fakat iPhone’da ise girdiğiniz sitenin insiyatifine kalmış durumdasınız. 

iOS 8 ve 8 Beta’da gelen bu özellik henüz her sitede çalışmayabiliyor. Daha önce Safari’de böyle bir butonun olmaması da ayrı bir konu.

Sekme sınırı ve RAM yetmediğinde sayfa yenileme

Denediğim iPad cihazında 36 sekme sınırlandırması yapan Apple, ayrıca 1 GB RAM’e sahip olduğu için 10 tane dolu sekmeye sahip olduğunuz zaman, RAM’i verimli kullanmak adına sayfaları tekrardan yenilemeye başlıyor. Yani siz bir sekmeden diğer sekmeye geçtiğinizde, diğer sekmedeki açık sayfa tekrardan yenileniyor.  

Android’de ise sekme sınırı yok. 99’dan sonra Chrome’da “:D” ibaresi yer alıyor.

 

{pagebreak::9}

Dosya sistemine müdahale ve klasör yapısı

Android, Windows Phone ve iOS. Bunların hepsinin bir dosya yapısı var. Windows Phone’da klasörleri görüntüleme özelliği yeni eklendi. Fakat iOS kapalı platform olduğu için ne bir klasör oluşturabilirsiniz, ne de telefonun bilmediği bir formatı dosya sisteminde göremezsiniz. Jailbreak yapmadan tabiki.

Android’de gizli dosya oluşturabilir, ilgilendiğiniz klasörleri açabilir, bilgisayara takıp cihazı usb belek gibi kullanabilir, kısaca her bir şeyi yapabilirsiniz.

İnternetin yavaş olması sebebiyle GTX 980 testlerini yapmak için sürücüyü Android telefonumdan indirip, onu istediğim dosyaya atabiliyor ve bunu paylaşabiliyorum. 

Uygulamalara müdahale ve SD kart desteği

SD kart desteği benim özellikle beğendiğim bir destek. Örneğin DSLR fotoğraf makinesiyle çekim yaptınız. Bu çekimlerinizi microSD kartı adaptörle SD Kart’a dönüştürüp makinada kullanarak yaptınız. 

Daha sonra o kartı telefonunuza takıp, DSLR ile çektiğiniz fotoğrafları doğrudan telefona aktarabilir, bunu da sosyal medyadan paylaşabilirsiniz. 

Bir ajansta çalışıyorsunuz ya da gazetecisiniz. Çektiğiniz bu görselleri hızlı bir şekilde mail atabilirsiniz. Merak etmeyin Android’de her dosyayı dosya yöneticisi üzerinden, istediğiniz uygulama üzerinden atabilirsiniz. Bu noktada da kısıtlamanız yok.

Tabi uygulamalara müdahale edebilmenin de güzelliği ayrı. Mesela bir uygulamayı SD kart’a taşıyabilirsiniz. Bu çok önemli değil çünkü iPhone’da yeterli hafıza seçenekleri var. Yani illa SD karta uygulama taşımayı aramıyorsunuz. Fakat bir önemli nokta var. Uygulamalara müdahale edemiyorsunuz!

Önbellek temizleme

Ablamdaki eski 8 GB’lık iPhone 4’e iOS 7 güncellemesi yapacakken bir türlü yapamamıştık. Neden? Çünkü gerekli alan yoktu. Uygulamaları siliyorum fakat hala yeterli alan yok. Kullanılan uygulamaların önbelleği o kadar birikmiş ki, meğersem hafızayı onlar dolduruyormuş. Maalesef iOS’te önbellek temizleme diye bir seçenek yok. Yani o artık Apple’ın insiyatifinde. Kısaca diyor ki, siz anlamazsınız. Biz gerek görürsek otomatik sileriz. İşte her zaman istenildiği gibi o operasyonlar tamamlanamıyor.

{pagebreak::8}

Cihaza müzik atmak için iTunes’a mahrum olmamak

iTunes‘u ciddi anlamda beğenen biri olarak, pek çok açıdan taktir ediyorum. Android’de olsa da yükleyeceğimi belirtmek istiyorum. Fakat burada ters giden birşeyler var. Ben akıllı diye tabir edilen bir cihaza neden bir program vasıtasıyla müzik yükleyebiliyorum?

Yıllardır kullandığımız, klasörleyerek arşivlediğimiz müzik arşivimizi iTunes’a aktarıpi iTunes üzerinden mi yollamak zorundayız telefona?

Ayrıca bir kötü nokta daha. iOS’te maalesef klasör halinde müzik atamıyoruz. Müziklerinizi klasör klasör ayırıyorsanız, albüm albüm ayırıyorsanız bunu unutun. iTunes üzerinden albüm albüm ayırmanız gerekecek artık.

Tabi iTunes’un bu kuralları korsana karşı mücadele açısından oldukça önemli. Orasını parantez olarak eklemek istiyorum.

Tabi müzik çalar içerisinde de bazı artılar bulunuyor. Fakat genel müzik deneyimi açısından iTunes ve iPod deneyimi oldukça başarılı. Tek handikapı klasör yapısı. 

{pagebreak::9} 

Torrent mi? O da ne?

128 GB iPad kullanıyorsunuz. Fakat akşam torrentten bir dizi, film ya da başka bir dosya indirmek için bütün akşam bir bilgisayara ihtiyaç duyuyorsunuz. Ne kadar mantıklı? 

Android tablet ve telefonlarda pek çok farklı Torrent uygulaması mevcut. Bu torrent uygulamaları bilgisayardaki torrent uygulamalarıyla senkronize bir şekilde çalışabiliyor ve ayrıca bilgisayardaki indirmelerinizi bile kontrol etme imkanı sunuyor. 

{pagebreak::10} 

Klavye

iOS 8 ile beraber üçüncü parti klavye uygulamaları yüklenebiliyor. Bu maalesef iOS kullanıcıları için çok önemli bir haber. Yıllar yılı Apple bizi kendi klavyesine mahrum etmişti. Bu klavye tahmin bile yapamıyordu. Quicktype adındaki tahmin iOS 8 ile de geldi. 

Android’de bu özellikler çok uzun süredir var. Bu yüzden geniş bir 3. parti uygulama desteği ve tahmin yeteneği kuvvetli klavyeleri var.

{pagebreak::11}

Bluetooth ve kablosuz ağ kullanım özgürlüğü

Esasında bu kısımda denilecek her şeyi, herkes biliyor. iOS’te Bluetooth ya da Wireless üzerinden dosya yollayamıyorsunuz. Bir arkadaşınız fotoğrafınızı çekti mi, kaliteyi düşürmeden fotoğrafı size yollaması için tek şart mail atması.

Android cihazlar, Bluetooth üzerinden dosya alıp yollayabiliyor. NFC üzerinden pek çok paylaşım yapabiliyor. Ekran görüntüsünü paylaşabilmeden tutun, pek çok farklı teknoloji Android cihazlardaki yerini almış durumda.

 

{pagebreak::12}

İstenilen müziğin, istediğiniz kısmını, bilgisayar gereksinimi duymadan zil sesi yapma

iTunes kullanmadan, bilgisayara kablo ile bağlanmadan, zil sesini seçebilmek; 2014 yılında çok büyük bir yenilik değil. O yüzden bunu Android’in bir kazanımı olarak göstermek benim için hoş değil. Bu özellik 10 yıl önce Symbian tabanlı cihazlarda bile vardı. Fakat iOS’te yok. 

Samsung’daki ses seçicisi bu durumu daha da ileri taşıyor. Yani albümlerden, klasörlerden her yerden seçim yapıp, şarkının otomatik olarak vurgularının yüksel olduğu bir yerden melodi belirleyebiliyor.

Sonuç Olarak;

Esasında değerlendirdiğimiz pek çok şey, biraz da alışkanlıklarla alakalı. iOS kullanmaya uzun zamandır devam eden bir kullanıcı, burada belirttiğimiz eksiklikleri pek de önemsemiyor olabilir.

Ayrıca iOS’in de mevcut olduğu pek çok artı var. Biz sadece şimdilik Android’in artılarını belirttik. Bir sonraki yazımızda, iOS’in artılarıyla görüşmek üzere hoşçakalın.

:: Sizce Android mi iOS mi?

159 Yorum

  1. Dezavantajları:

    İşletim sisteminde henüz çözülemeyen ısınma ve yavaşlama gibi sorunların daha az görülmesi için çok güçlü bir cihazda kullanılması gerekmektedir.
    Batarya ömrünü daha çabuk bitirmesinden dolayı batarya kullanımına daha fazla özen gösterilmelidir.
    Sosyal paylaşım ağlarının İOS işletim sisteminde daha çabuk güncellenmesi android işletim sistemi mevcut olan cihaz sahipleri açısından oldukça sıkıntılı bir durumdur.

  2. Bunların hiçbiri bir iPhone kalitesinin farkında olan insanı androide çevirmez hatta widget karmaşasını sevmiyoruz bile 😀 Hahah

  3. Bariz fark ile Android fark atmýþ. Bana göre iPhone ne yazýlým nede donaným firmasý. O kadar dar bir iþletim sisteminde kasmamasý ve stabil olmasý zaten kaçýnýlmaz. WP platformu ileride ios’u geçecektir. (Appel bu þekilde devam ederse eðer)

  4. bilmeden b.k atmayın, CM security adlı uygulama ile ön bellek temizlemesi yapabiliyorsunuz, fazladan yer açabiliyorsunuz. Programın çalışma mantığı diskte boş bir dosya oluşturuyor başlıyor şişirmeye, iste IOS burda devreye giriyor, önce uyarıyor yeterli disk alanınız yok diye sonrada programların geçici ön bellekleri ve geçici dosyaları temizliyor.

  5. Android tamamen çöp widgetler zaten gereksiz ram ve pil tüketimine yarıyor diğer özellikler ise tamamen gereksiz kısacası android çöp zaten iOS kalitesini bilen android’in lafını anmaz bile 😛

  6. hasbel kader bir gün arkadaşın android’de IGO ya mahkum kaldık, o nası stabilite yaw ha ayrıca androidcilerde alışkanlıktır surekli geri tuşuna basar dururlar, neyse IGO da bastık bastık geriye tık yok meğersem uygulama takılmış, sonra her bastığımız geri tuşu için bize birer beep sesi verdi, dı dı dı dı dı… güldüm walla

  7. İyi hoş da keşke şu haber için saf androidli bir cihaz kullansaydın. Tamam belirtmişsin bu TouchWiz bu LG filan diye ama bari siz şu karşılaştırmaları nexus vs iphone şeklinde yapın artık. Android ne güncelleme sorunu olan ne de ram deliler gibi yiyerek ısınan giden birşey değil. Nasılki Apple ın telefonu iPhone, Android’ in yani Google’ unda telefonu Nexus serisi. Kalkıp fabrika markalarının telefonlarının iyi/kötü özellikleri ile iPhone’ u kıyaslamayın artık. iPhone vs Samsung ya da iPhone vs LG başka bir konu iken, iOS vs Android ya da iPhone vs Nexus başka bir konudur.

  8. Abi 2000 yilinda kullandiginiz androidle karistirmayiniz 0-6 yas yorumlar yapmayiniz. Bogulmak istiyorsaniz alin i phone 1 saniye gec yapssin ama özgür olayim diyorsaniz alin android bu kadar basit.

  9. Tüm uygulamaları kapat nedir yahu, aylardır onlarca uygulamayı arka planda kapatma gereği duymadım. ios 8 güncellemeye geçinceye kadar da telefonu kapatmamıştım. İos da uygulamayı kapatmakla bir fayda sağlanmıyor, kapatmamakla da bir problem oluşturmuyor. Yok widget miş yok çoklu pencereymiş… Bir bt uzmanı olarak söylüyorum android çokça sistem kaynağı tüketen bir hikayedir… Ama şu L yi görene kadar sabredelim. Ayrıca android mağazanın neresi iyi, yazık vallahi.

  10. Bu artılardan benim çok özendiğin tek özellik multitasking. Ben artık tek bir uygulamayla sınırlandırılmak istemiyorum ekranımda.

  11. Yıllardır iPhone kullanıyorum Android telefon hiç kullanmadım. iPhone 6 alacaktım ama berbat tasarımını beğenmedim bu nedenle Androide geçeceğim. Belirtmiş olduğunuz eksikleri iPhone’da sürekli hissediyorsunuz. Güzel bir karşılaştırma tebrikler.

  12. Yazınızı baştan sona okudum. Ancak samsung ile ios karşılaştırması olmuş gibi. Ayrıca ios’u ezmeyeyim diye baya bir zorlamışsınız ama bu durumda androidle ilgili yerlerin üzerinde pek durmamışsınız gibi geldi bana. Mesela uygulama geliştirmekten tutunda 4k çözünürlük desteğine atladığınız çok fazla özellik var bence.

  13. ipad ime torrent programý kurmaya çalýþýrken çektiklerimden sonra ios gözümden düþtü.
    ios 8 güncelleyeyim dedim içerde ne var ne yok sildim. anca öyle güncellendi.
    kimse kusura bakmasýn ama külüstür gözüyle baktýðým s3 üm ipad mini retina dan daha fazla iþime yarýyor açýkcasý. Sopcast ile hd maç seyrediyorum daha ne olsun ….

  14. Ýnsanlar Android iþletim sistemi yüklü cihaz satýn alýyor. Bu Samsung LG Yada HTC farketmez. O kadar özgür ki hiç kimse cihazýn içinde gelen iþletim sistemini maximum 4-6 aydan sonra stabil olarak kullanamýyor. Custom Rom arayýþýna giriyor güncelleme gelmiyor v.s. v.s.

    Ben daha android cihazýný alýpda ya tamam bu cihaz bana ömürlük gider en az 2 yýl hiç biþiy yapmama gerek yok diyen adam görmedim hep bi arayýþ hep biþeyleri düzeltme çabasý sýkýntý stress. 8 aya yakýndýr 2. El aldýðým iPhone 5 kullanýyorum ben aldýðýmda cihaz 2 yýlýný doldurmuþtu.

    Aldýðým günden beri hiç bir arayýþa girmedim. 2-3 yýl süresince Samsung S1 ve S3 kullandým ikisininde orjinal romunu sadece bir iki ay kullanabildim 2 ayýn sonunda kasmalar donmalar yavaþlýk saçma sapan hatalar.

    Güncellemelerin 5-6 ay sonra gelmesi yada gelmemesi v.s. problemler söz konusu peki NEDEN Bu kadar sýkýntý yaþamalýyým ki ? iki cihaza da ortalama ayný parayý veriyorsun neden sorun yaþamayý seçeyim ki ? 2000 TL ye 6 ay önce aldýðým Samsung Galaxy S5 i S6 çýktýðýnda neden yok pahasýna satayým ki ?
    Bugün iphone 6 çýktý ve iphone 5S in fiyatýnda sadece 100 TL oynadý
    ikinci el aldýðým iphone 5 de maximum 100 TL zarar edeceðim

    Diðer bir sorun ise bütün uygulamalar önce iOS için dizayn ediliyor ve en kaliteli þekliyle yapýlýyor sonrasýnda Android için yapýlýyor.

    Bugün google Playstore’da 1milyon tane uygulama varsa eðer bunun 999 bin tanesi çöp uygulamadýr.
    Toplamda 1.000 tanesi gerçekten iþe yarar bilindik firmalarýn uygulamalarýdýr ki zaten o firma önce iOS a yapar sonra androide yapar. Neden çünkü korsan indirme þansýnýz yok. Jailbreakli cihaz kullanan sayýsý az diðerlerine göre çok az.
    Bu yüzden developerlar karnýný doyurabilir ve iki uygulamayý da iki cihazda açarsýnýz ve iOS daki kalite bariz bellidir.

    Ben eski bir android sever olarak bunu kabulllendim. Belki widget yok, belki anasayfa yok ama bütünnnnn akýllý telefon özelliklerinden vazgeçtiðinizi düþünün sadece telefonun gerçekten yapmasý gereken arama özelliði için konuþursak eðer birisine telefon açacaðýnýzda rehberi 5 saniye beklememek yada birisi sizi aradýðýnda o açma tuþunu yana kaydýramamakla boðuþmadan uðraþmadan cevap verebilmek widgetten yada anasayfadan çok daha önemlidir.

  15. Saf android ile iosu kıyaslamak daha doğru olurdu.Samsung telefonlarındaki uygulamaların iosa gore artıları olduğu kadar eksileri de var.Arayüzde ki kasılma ve rehberde ki geç açılma gibi.Bu yüzden bazı iPhone kullanıcıları Samsunga bakıp android hakkinda kotu düşünceye sahip olabiliyor.Nexuslarinda son derece stabil cihazlar oldugunu dusunuyorum.İleri de Ios ile Android L nin kiyaslamasini da yaparsanız sevinirim.

  16. 2 sistemi kullanan biri olarak ios tamamen diktatörlükle yönetilen bi sistem ama hata ve donma çok az android de herkes özgür ama bir süre sonra tekrar tekrar sistem performansını artırmak için sıfırlama gibi işlemleri yapmak gerekiyor kullanım amacına göre 2 sisteminde Avantajları var

  17. Yorumları okuyorumda gerçekten çok ilginç. Malesef telefonlarını donanım özelliklerine ya da marka popüleritesine göre alan arkadaşlar çoğunlukta. Fakat beyler kullandığınız telefonu akıllı yapan yazılımdır. Ve bu konuda şuanda dünya lideri Apple’dır. Bu yorumu taraf olmak için yapmıyorum bu arada. Hiçbir şey bilmiyorsanız gider borsaya bakarsınız. Orda Apple’ın dünyadaki en değer şirket olduğunu (Google dahil) açıkça görebilirsiniz. Tüm bunları bir kenara bırakın. Hepsini… Herşeyi… Eğer bu siteyi yorum yapmaktan ziyade bilgi edinmek amaçlı takip eden biri iseniz site yazarlarından Erhan Kahraman’ın yakın tarihte yayınlanan “1 GB RAM iPhone 6’ya Yetecek, Çünkü…” yazısını okumanızı tavsiye ederim.

  18. Ellerine sağlık. iOS avantajlarınıda bekliyoruz. Keşke ikisinide aynı anda yayınlasaydın. Kendini tatmin etmek isteyen android kullanıcıları hadlerini aşıyor çünkü.

  19. Bilgisayardaki marketten uygulama indirme iOS’da var. iTunes’dan indirdiğin bir uygulama iCloud ile cihazına inebiliyor. Ve bu özelliği ilk Apple kullandı. Google arkadan geldi.

  20. Android kasıyor donuyor diyenlere anlam veremiyorum, 1 senedir Note 2 kullanıyorum ne kasma var ne donma, bence siz telefon kullanmasını bilmiyorsunuz, önünüze gelen saçma her uygulamayı kurarsanız öyle olması normal, ben telefonu aldığımdan beri bilgisayara geçmiyorum her işimi telefon üzerinden halledebiliyorum çünkü ama ios da şarkı indirmek için bile bilgisayara geçmeniz gerekiyor ki bence çok saçma

  21. size silah zoruylamı android yada ios diyorlar begeniyorsunuz seviyorunuz o işletim sistemini yada telefon markasını para verip alıyorsunuz daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki araştırıp bakıp degerlendirip aldınız telefonu sizin için en iyi telefondur ben bir android kullanıcısıyım android seviyorum ama ios da seviyorum ikininde farklı dezavantajı da var avantajıda ne için ve ne amaçlı aldınızda bu konuda önemlidir oo yüzden boyle ios android kavgasına gerek yok sizin seçiminiz sizin kararız özgür iradenizle aldıgınız telefonu başkasına övmenize gerek yok

    “:D” chrome hoşuma gitti bu tavrı

  22. @byyasin

    Galaxy S2 mi yaklasik dört senedir kullaniyorum ve asiri memnunum. Ne custom rom yüklü ne de baska bir sey.

    Biri beni aradimi acma tusunu yana kaydirmiyorum, home tusuna basip cevap veriyorum.

    Donma olayinda haklisin. Bunu son zamanlarda cok sik yasadigim icin onaylayabilirim. O kadar da olsun artik, sonucta nerdeyse 4. senesini dolduracak telefon.

  23. Android kullananlar ceplerinde bilgisayar taşır ios kullananlar telefon taşır android ios ezer biçer üstünde tepinir

  24. Gelen çağrıyı cevaplayamama ekranın donması olayı sadece android de değil iphone larda da var. Defalarca şahit oldum bu duruma. Ama bunun işletim sistemi ile bi alakası yok. Çağrı cevaplama ve reddetme fiziksel tuşlarla yapılmalı sırf buyüzden samsungdan vazgeçmem. Malesef android üreticilerinin bir çoğu fiziksel tuşu kaldırdı ama örneğin benim note 2 imde home tuşu ile cevaplıyorum, kilit tuşu ile reddediyorum ne kasma ne kasılma var. Böyle olmalı.

  25. Biri bana CAMİYE girmeden androidi en pratik nasıl titresime alırım göstersin yoksa kıracam bu telefonu, iphone da cok rahattı kenardaki ses acma kapama dugmesinin ustundeki dugmeyi kapat tamamdır.

  26. Wp denen bir sistem var ve siz tartışadurun..kullanan bilir wp nin tek sıkıntısı uygulama azlığıdır ve bu da yakın bir zamanda tarihe karışacak

  27. ya bir ay ios kullanıp konuşmayın ben iphone 3gs le basladım ipad bir le devam ettim ipod touch 3 . nesil aldım şimdi iphone 5s ipad air aldım ipod touch 5.nesil ipod şefıl aldım macbook air ve mac aldım apple ve ios u sizden daha iyi kullanıyom ve biliyom benim önümde bir ay kullanıp konuşma cahil tolga cem küçükyılmaz bilde konuş cahil bide ios mu dandroidmi sorusuna android diye cevap veriyo cahil kesin zamsung kullanıyordur iphone 6 plus turkiyede çıksın koşa koşa alcam

  28. Android’i Samsung sanan arkadaşlar var aramızda . lütfen onları pistten alalım:) Android Nexus da yaşanır .

  29. Dünyanın hızla proof of concept’e geçmesi gerçeğinin yanında herşeyi yapabilen arzusunun bu kadar yoğun olduğu ülkeye Türkiye denir.

  30. iOS’un artılarını merak ettim şimdi. Şöyle olacaktır muhtemelen. Hiç bir yere dosya gönderemeyip klasör açamayıp bütün kullanıcıları potansiyel cahil ve potansiyel hırsız olarak niteleyip sonra da biz çok güvenliyiz bize bir şey olmaz kafası.

    Bir de ilk defa iTunes beğenen birine şahit oluyorum. Hayatımda gördüğüm en rezil program olurlar kendileri. Bütün Mac ve iOS sistemleri gibi user enemys dir. Diyelim ki ben masaüstünde Linux kullanacağım ama telefonum ayfon olsun yok der illa win yada mac kullanacaksın. Sonra diyelim ki uygulama geliştireceğim biraz para kazanalım şundan, o zaman der git paşa paşa mac bilgisayar al. Başka yerde geliştirmene müsaade etmem.Bla bla bla

    Her zaman söylüyorum gene söylerim Apple denilen firma bilişim faşistidir. Bu söz bana ait ama herkes kullansın kullandırt sın. Telif hakkı istemiyorum.

  31. Arkadaşlar 14 sayfa okuyup yorulmayın diye özet geçtim..
    BLABLABLA Androidin widgeti var BLABLA Androidin uygulamaları şöyle böyle BLABLABLA

  32. android teknolojiden anlayanlar kullanilir iphoneciler bilmez note 2 kullaniyorum ne donma ne kasma var hirbir sıkıntı yok bilgisayarda ne yapiyorsam aynisi telefondan daha hizli yapiyorum

  33. İos 8li iPhone 5s kullanıyorum telefon okadar donuyor ki ana işlevi olan arama işlemini bile yapamıyorum bazen

  34. “Tabi iTunes’un bu kuralları korsana karşı mücadele açısından oldukça önemli. Orasını parantez olarak eklemek istiyorum.” demişsiniz ama çok saçma bence. Ben belki orjinal albüm cd’sinden ripledim ve hepsini tek klasöre aldım ya da klasör klasör ayırdım? Klasörden mp3 atmak = Korsan? … = Apple Sux

  35. @byyasin arkadaþ çok güzel açýklamýþ daha söze gerek yok bence Android iyi güzel özgür filan ama kalite denen þeyden eser yok uygulamalar ve güncellemeleri buna bir örnek ayrýca çoðu oyun ve uygulamalarýn ek özellikleri sadece iOS da var.

  36. Mr.Awesome iPhone bir firma değil dahası Appel değil Apple diye yazılır. Düzgün yorum yazan bir okur yok burda

  37. Bence dosyalara bu kadar özgürce ulaşmaya ne gerek var ya birisi telefonu alıp hayati şeyleri silerse oradan telefon hepten giderse. Ha uygulamaların şişmesi de güzel değil.

  38. Cok guzel ve uzun bir inceleme olmus emeğine saglik tolga abi.Ama android ile ios kiyaslarkeb stok android ile kiyaslansa belki daha dogru olurdu. Bu yari samsung yari android vs Apple gibi olmus. Ama yinede emeğine sağlık herkes doğrulari gordu 🙂

  39. Onca özellik saydın iyi güzel de bunlarda hep tıkanıyor arkadaş hani sadece sistem de değil hizmette yok Apple bi tuşu bozuk diye komple Sıfır tel veriyor diğerleri üstüne bide tamir parası istiyor senden yani sadece IOS vs Android diye düşünmeyin

  40. Ya adam diyor ki 8Gb Iphone 4 dedi ya arkadaş iphone 4 gene Güncelleme aldı peki ya Samsung ile HTC rezaletler hani kötü telefonu bize örnek göstermeyin

  41. Sonra merak ediyorum hadi bizde sekmeler yeniden Yükleniyor eyvallah ya sizde program komple çöküp kendinden atıyor resmen şimdi Buda mı yok arkadaş yada olabilir deme çünkü İOS’de yok

  42. Bide İTunes’a çatmışlar kaçak Müziğe engel değil bilakis olay farklı ben pekçok Albümü yükledim orada amaç desteklenmeyen formatları ayıklamak gereksiz çöplükten kurtulmak için diğer türlü gayette atılıyor bi sıkıntı yok

  43. Androidde Mozilla firefox Web browser yükleyerek herhangi bir film dizinin üzerine uzun basıp başka bir uygulama aç deyip indirebilirsiniz. Ve istediğiniz zaman diziyi filmi izlersiniz.

  44. Androidi ilk ciktigi zamanla karistiriyor bu ios kullananlar. Android ilk zamanlae kasmalariyla donmalariyla unlu bir sistem olabilir ancak en stabil dedigimiz nexus ve htc den tut en cok sisen touchwiz ara yuzu bile s3 ten sonra pek bi donmaya kasmaya neden olmadi. Bilgisizliginizi burda sergilemeyin. Ios gibi dar sikisik ve ozelliksiz bir sisteme o kadar para bence vermeyin. Sadece arama kapama yapcam napayim o kadae ozelligi diyosaniz da gidin 3310 alin masaya koyup gosteris yapmak icin apple almayin. Cok para veriyosunuz zenginisinz eyvallah tamam ama sizin verdiginiz para da enayilik sonucta.

  45. hacı iyi yazmışsında torrent uygulaması olan utorrent ios’ta da var. bi araştırsaydın keşke uygulamanın özelliğini android’e mal etme.

  46. byyasin Nickli Üyeden Alýntý
    Ben daha android cihazýný alýpda ya tamam bu cihaz bana ömürlük gider en az 2 yýl hiç biþiy yapmama gerek yok diyen adam görmedim hep bi arayýþ hep biþeyleri düzeltme çabasý sýkýntý stress.
    edox Nickli Üyeden Alýntý
    @byyasin
    Galaxy S2 mi yaklasik dört senedir kullaniyorum ve asiri memnunum. Ne custom rom yüklü ne de baska bir sey.

    Biri beni aradimi acma tusunu yana kaydirmiyorum, home tusuna basip cevap veriyorum.

    Donma olayinda haklisin. Bunu son zamanlarda cok sik yasadigim icin onaylayabilirim. O kadar da olsun artik, sonucta nerdeyse 4. senesini dolduracak telefon.

    Þuan bir ilki yaþýyoruz 4 senedir kullanýyorsanýz ve custom rom yüklemiyorsanýz halen ya android 2.3 yada android4.1 de felan olmanýz gerekiyor zira android 4.4 4.3 4.2 sürümlerini hiç birini vermediler o cihaza samsungun en büyük handikapý. Cihazda çift çekirdek iþlemci var 1gb ram var ama daha düþük özellikdeki yeni cihaza güncellemeyi veriyor size vermiyor. ve Bu sadece 1 yýl içinde gerçekleþiyor. 1 Yýl dan sonra kimse güncelleme alamýyor alýrsada 1 sene sonra geliyor. O dakikadan sonra da bi anlamý kalmýyor. Peki neden ? Çocuklarý doðurup doðurup bakamayan aileler var ya samsung ayný o þekilde sürekli doðurup durup sokaða atýyor ilgilenmiyor evlatlarýyla

    Home tuþuna gelince Tam da bahsettiðim þey buydu iþte NEDEN home tuþunu kullanmak durumunda kalayým ? Kullandýðýnýz telefon bunun için dizayn edilmemiþki sürükleyerek açmak için dizayn edilmiþ ve asýl iþlevi olan þeyi size baþka yöntemlerle yapmak zorunda býrakýyor ve bunuda kabullenmenizi saðlýyorlar niye çünkü android özgürya home tuþu ile bile cevap verebilirsiniz diyorlar bu bi özellik diye sizde kabul ediyorsunuz. Eðerki sürükleyerek açmak sorunsuz ve stabil olsaydý böyle biþeye ihtiyacýnýz dahi olmayacaktý.

    Velhasýl velkelam tamamen tercih meselesi durumunuzu gözden geçerdiðinizde eðer halinizden memnunsanýz bi sýkýntý yok demektir.
    Alan razý veren razý yani.

  47. Ben telefonda androidi, tablette ise İOS’u tercih ediyorum. Aslında telefonun özelliklerini fazla kurcalamayan biri için İOS gayet basit bir işletim sistemi Burada rahatlıktan kastımız istediğimiz özellikleri (tema,widget,klavye vs.) değiştirmek, zevkimize göre kullanmaksa android bu konuda rahat.

  48. Daha objektif ifadelerle yazılsaydı çok daha iyi olabilirdi ama yine de faydalı bir inceleme olmuş. Teşekkürler.

  49. dosya sistemi ve bluetooth paylaşımı haricinde androidin artısı diye bahsedilenlere katılmıyorum.

    anasayfa ekranı bence ios lerde çok daha mantıklı neden ayrı bir anasayfa yapayımki direk uygulamalar ekranı çıksın ios deki gibi ilk sayfana çok kullandığın şeyleri koy uygulamalar için tekrar bir butona neden basayım andrioddeki gibi.

    widget konusunda da zaten kullanışsız anasayfaya kullanışlı widgetlar üretilemiyor widget koydukça telefonu yavaşlatıyorsun şarjını azaltıyorsun ios 8 deki gibi bildirim ekranına widget çok daha mantıklı.

    en önemlilerinden biri : GOOGLE PLAY. bu kadar kötü bir store da olamaz. appstore un sadeliği hızı google playden kat kat daha üstüni bunu bir artı olarak androide göstermeniz çok ama çok yanlış. özellikle s5,g3, one m8 gibi amiral cihazlar harici play e girdiğinizde kilitlenme olmayan cihaz yok. üstüne güncelle diyorsunuz 2 saatte anca güncelliyor programları kapanma sorunları çok sık oluyor. APPSTORE >>> GOOGLE PLAY olmalı.

    Güncellemeye gelelim. Apple ürettiği 10 telefonun 6 sına güncelleme sunuyor. Ayrıca 6 tablete de sunuyor. bu ne demek %60 oranında güncelleme desteğini yıllar sonra devam ettiriyor. Diyor ki donanım kaldırdığı sürece ben bu telefonlara en yeni güncellememi sunarım diyor. GELELİM ANDROID e. Güncelleme sıfıra yakın. %10 dan düşük bir ağa güncelleme sunduğunu söyleyebilirim. Bir güncelleme geliyor. Ne umutlarla alınmış s3 e gelmiyor o güncelleme. Neden? donanım kaldırmıyor mu alakası bile yok.

    Tabletlere gelelim. iPad iniz varsa android tableti bir daha elinize alamazsınız. 3 Yıl önce Asus TF 101 aldım. halen de satılmakta ve baya ileri bir modeldir. 2 sene sonra oyun oynamamama rağmen tablet çöpe dönüştü yavaşladı bir şeye basınca yarım saat bekliyorsun GOOGLE PLAY den bir şey indirmek güncellemek ölüm giremiyorsunki playe indiresin. Format attım az da olsa iyileşme var. Bir de alt sınıf bir tabletim var. Piranha tab 7. Adına baksan çift çekirdekli 1 gb ram i var o kadar yavaş ki böyle bir şey yok android ağır geliyor. Sen nasıl androidsin donanıma uygun veremiyorsun yazılımı.

  50. @byyasin

    Bu güncelleme merakiniz nedir onu cözebilmis degilim. Güncelleme ne icin yapilir? Herhangi bir sorunu gidermek icin, performansi yükseltmek icin. Kullandigim cihazda sorun yoksa neyime yarayacak yeni sürüm?

    Bu telefona kac güncelleme geldi haberin var mi? ilk ciktiginda 2.3.3 ile geldi, subat 2012’de 2.3.6, nisan 2012’de 4.0.3, eylül 2012’de 4.0.4, mart 2013’de 4.1.2 oldu.

    Bir senede cikiyor dedigin güncellemelerin cikis tarihlerine bak.

    Cevap vermek icin home tusu sart degil, kaydirarak da cok rahat bir sekilde calisiyor. Home tusu benim daha kolayima geldigi kullaniyorum.

    Görende apple her sene degil de her ay güncelleme aliyor sanir. IOS 7 ile 8’in cikis tarihlerini bana söyler misin?

    Güncelleme ihtiyac duyuldugunda yapilir, gereksiz yere güncelleme cikarmanin anlami yok. Bilgisayarlarda bile belirli bir zamandan sonra eski sistemlere güncelleme destegini kesiyorlar.

  51. 2011 Yýlýndan beri android cihaz kullanmaktayým, nedeni ise parasý yüzünden, 1500 tl verecek kadar akýllý deðilim, hayatýmda hiç, 560 tl den fazla telefona para ödemedim, ilk android cihazým galaxy gio dur, onuda telef edercesine 2 yýl boyunca hunharca kullandým, banamýsýn demedi(yazýlýmsal olarak), iphone telefonlara hep içim giderdi ama alamazdým nedeni ortadaydý ama gel gör ki, telefon iþinde olduðum için, onlarca telefonu kullanmak nasip oldu hep, androidin beni çekme sebebi iphone telefondur çünkü, iphone telefonlar benim için lükse kaçardý, gerçi þimdi herkesin elinde, alýnabilir durumda ama artýk çok geç, aþaðýda yazdýklarým benim yaþadýðým gerçek olaylardýr, alýntý felan deðildir.

    (Kimse alýnmasýn, bu firmalar babamýzýn deðil, cebimizden para verip, bir cihazý göðe yüceltircesine fanatiklik yapmayýn, hiçbir firma kusursuz deðildir.)

    Ýphone telefonlarý sevmeme rahmen, nefret edercesine uzaklaþmamýn nedenleri.
    (root yada jailbreak hakkýnda hiçbir bilgi yazmayacaðým.)

    Artýlarý
    +Ýstediðin zaman usb baðlayýp þarj edebilirsin.
    +Sürekli stabil çalýþmasý insaný çezbediyor
    +Þu anda en fazla uygulama ve oyun olan bir marketi mevcut
    +Oyunlarda týkanýrmý týkanmazmý sorunu hiç yok, marketten indir, direk oynamaya baþla
    +Solda Ses kýsma tuþu bence çok iyi düþünülmüþ

    Eksileri
    -Diþini kýrsan bile, sd kart takýlmýyor ve hiçbir zaman dahili hafýzayý yükseltemezsin (hafýzasý yüksek telefon alman gerek, 32gb yada 64 gb)
    -Dosya yönetici yok
    -Bluetooth ile sadece kulaklýk kullanabilirsin
    -Bluetooth ile Mp3-dosya-resim hiçbirþey gönderemezsin
    -Resim yada video çektin, arkadaþýna sadece mail ile gönderebilirsin, onada internet varsa tabi
    -Bilgisayardan biþeymi atacan öyle kafana göre tak diye takýp atamazsýn, itunes yüklemeden iphone telefona hiçbirþey atamazsýn.
    -Telefondan mp3 mü indirmek istiyorsun, inmiyor iþte, indirdiðin zamanda mp3leri bulamýyorsun.
    -Androiddeki gibi mp3 indirme programý video indirme programý yok uðraþma boþuna.
    -Bilgisayardan androiddeki gibi apk dosyasý felan atýpda yüklemezsin, illa marketten indirmek gerek onada ücretsiz düzgün program yada oyun bulursak
    -Kamera ve video ayarlarý yok, video çekimi sürekli hd, oda haliyle bir sürü yer kaplýyor.
    -Ana sayfayý kafana göre düzenleyemezsin ve launcher felanda yükleme yok, tek ekran tek sayfa,sadece resim deðiþiyor, widget kýsayol hiçbirþey yok
    -Zil sesini mp3 yada baþka biþeymi yapmak istiyorsun unutacaksýn.

    Sýrf bu yüzden android kullanýyorum, kasýlsada týkansada kullanýyorum. Ben kýsaca bunlara özgürlük diyorum
    (Artýk olaðan þeyleri kapatmaktan, ne zevk alýyor bu apple, anlamýþ deðilim)

  52. neye yararki androidde bir kasılma oldu hesaplarıma bakamadım müşterinin yanında rezil olduk pili çıkardık güya s5 birde sırf bu kasılma yüzünden iphoneden şaşmayacaksın tabi birde değeri çok çabuk düşüyor androidlerin iphonede değer çok az düşüyor

  53. ayrıca en önemlisi android’de yüzen uygulamalar var. hesap makinesi, not alma, tarayıcı, bildirim, küçük araçlar. bunlar çok kullanışlı olabiliyor. ama iphone’da yapmak imkansız. ios’a 1gb ram yetiyor diyorlar ama ios’un hiçbir özelliği yok ki ram harcasın. şimdi ios klavyeye kelime tahmini geldi. 512mb ramli 4s’te kasıyormuş. android’de senelerdir var olan özellik. sen 512mb yeter dersen olacağı o. ip4s parasına şuan lg g2 alınır. yağ gibi akar telefon kasma falan yapmaz. bence iphone’un en büyük dezavantajı fiyatı. ama para mühim değil diyen iphone alır tabiki de.

  54. Artılara bak… Klavye rengi, şarkı zil sesi yapma, tema oluşturma, klasör ekleme, fotoğraf gönderme.. Tam ergenler için bir işletim sistemi 😉 sent from my Ipad..

  55. bence ios un tek artısı stabilite başka da çok büyük bir artısı yok çünkü bu listeden de anlaşılabilceği gibi android telefon sen ne istersen öyle kullanırsın ama iphone da apple nasıl isterse telefonu öyle kullanırsın

  56. Doðrusu bu karþýlaþtýrma sonrasý þunu söyleyebilirim yýl olmuþ 2014 beðenilmeyen Symbian Ýþletim sistemli Nokia telefonlarda bile istediðim mp3’ü zil sesi yapabiliyorken 2400 lira vereceðim cihazda bunu yapamayacaksam bir anlamý yok Þu an 9 aydýr LG G2 kullanýyorum ve þimdilik kasma takýlma yok hele 4.4.2’ye de güncelledim tadýndan yenmiyor bu cihaz tanýtýlana kadar kafamda iPhone 6 almayý düþünmüþtüm ancak berbat tasarýmý için önü Þiþhane Arkasý Kaval tasarýmý ile asla almayý düþünmüyorum ama bu karþýlaþtýrma sonrasý ÝOS iþletim sistemli bir cihaz alýrken 3-4 kere düþünürüm

  57. Apple’ýn dikte ettiði kullaným alýþkanlýðýný kabul ettikten sonra kalitesinden bahsetmek te oldukça komik oluyor.

  58. tolga bey yaziniz icin cok tesekur ediyorum.ben bir ios kullanicisi olarak yazinizi cok begendim ve yararli buldum.sizin sayenizde android’e gececegim,tabi son iphone modellerinin bu kadar adi olmasi cok kolay bukulmesi ayrica fiyati da bir o kadar pahali olmasi beni androide yonlendirdi saygilarimla

  59. Tolga Cem Kucukyilmaz iphone6 yi kutudan cikardigindq goz6nun ici guluyodu ve hatta bende ios a gecebilirim diyodun, birak simdi holiganligi, surekli yenilen takimin taraftari gibisin, sen de istiyosun degisimi 🙂

  60. Yqzarimin ios a gecmemek icin kendine bhane uretmeye calisiyor 🙂 iphone6 kutudn cikarma videosunu izleyin orda itiraf ediyor hissettiklerini 🙂

  61. Apple kullanıcıları canınızı sıkmayın. Hayat jb de. Kırın zincirlerinizi. Ios a istediğiniz eklentileri yapın. Bluetooth özelliği ekleyin.klavye seçin. Widget seçeneği edinin. Daha yüzlerce şey… Ios un ve Apple ın bireysel sınırlayıcılığına dur deyin. Hem markadan ve kaliteden ödün vermeyin hemde özgür olun.

  62. Ben 512MB ram li HTC Desire Z kullanıyorum senelerdir. Android 4.2.2 sürümüne yükselttim. işlemci hızını 800Mhz den 1,2Ghz e yükselttim. ihtiyacım olan tüm özelliklerini donma olmadan kullanıyorum. Daha ne olsun 🙂

  63. edox Nickli Üyeden Alýntý
    @byyasin

    Güncelleme ne icin yapilir? Herhangi bir sorunu gidermek icin, performansi yükseltmek icin. Kullandigim cihazda sorun yoksa neyime yarayacak yeni sürüm?

    Bu telefona kac güncelleme geldi bir göz atalim: ilk ciktiginda 2.3.3 (2011) ile geldi, subat 2012’de 2.3.6, nisan 2012’de 4.0.3, eylül 2012’de 4.0.4, mart 2013’de 4.1.2 oldu.

    Bir senede cikiyor dedigin güncellemelerin cikis tarihleri ortada.

    Peki IOS 7 ile 8’in cikis tarihlerini bana söyler misin?

    Cevap vermek icin home tusu sart degil, kaydirarak da cok rahat bir sekilde calisiyor. Home tusu benim daha kolayima geldigi kullaniyorum.

    Güncelleme ihtiyac duyuldugunda yapilir, gereksiz yere güncelleme cikarmanin anlami yok. Bilgisayarlarda bile belirli bir zamandan sonra eski sistemlere güncelleme destegini kesiyorlar.

    Peki. Cihazdan memnunsanýz bi sýkýntý yok demektir. Herkesin beklentisi farklý tabi.

  64. saol arastirman için baktim doğru iphone çok geride bu ayrintilar yüzünden ama jailbreak diye bişey var ve buna apple kendisi izin veriyor üzerinden sorumluluğu atiyor sadece. jailbreakle yazdiklarinin hepsi iphone”da mümkün hatta fazlasi bile var androidi çooooook geride birakiyor hatta

  65. Ben istediğim dosyayı istediğim kişinin telefonuna bluetooth’la atamayacaksam, bilgisayarımdaki herhangi bir müziği flash bellek gibi takıp zank diye telefonuma atamayacaksam, istediğim yerden istediğim dosyayı indiremeyeceksem, telefonun kırılma, bozulma durumunda dosyalarımı kurtarabileceğim sd kartı takamayacaksam ne diye 2000 küsür liraya gidip iphone alayım ki. istediği kadar stabil olsun, istediği kadar virüs geçirmez olsun. ios un tek üstünlüğü güncelleme desteğidir. Başka bişey değil

  66. Bilgisayarda mac os x kullanıyorum (Imac) fakat mobilde android her zaman tercihimdir. Stabil virüssüz bilmemne diye o saçma sapan kısıtlı programa birde jailbreak le yama yüklemekle ve yinede androidde olan bazı özelliklere erişememekle uğraşamam. Android hem kullanımı daha zevkli hemde ios den 1000 kat daha işlevsel.

  67. Bence Androidin IOS a karşı neredeyse hiçbir avantajı yok. IOS şiir gibi akıyor Android ise pişmanlık

  68. Apple kadar dandik firma görmedim hayatımda. Tanıdığım PC çok iyi kullananlar var şeçimleri hep Windows. Mac almayı düşünüyor ama almıyor. Nedenini sorunca Mac kısıtlı bir sistem. Apple sadece marka satarak milletin parasını alıyor. Bazı teknoloji cahilleride anlamadığı için pahalı ya kalite sanıp alıyor ve her şeyi apple dan alan mallar var. Apple daha teknolojiden gram nasibini alamamış. Samsungta androidi kullanaçağın en kötü marka o dandik markalardan sonra. Androidi yaşayaçaksan saf android kullanan Nexus,GM gibi markalar var. Al onları kullan.

  69. Android özgür tamam ama iOS ta kasma donma takılma yok. Yağ gibi akıyor. Ve de kullanımı çok kolay.

  70. 3 senedir apple.imac ve ipad kullaniyorum iphone da kullandim.ama.sonra android kitkatli bir telefon aldiktan sonra bir daha androidden vazgecemedim mac bilgsyarimi asla windowsla degistirmem.ama androidden de asla tekrar iphone a ios e donmem

  71. AyricA ios yag gibi demisler dogrudur fakat su an xaomi marka 600 tl lik bir cihazda lollipop kullaniyorum ios den hicbir geri kalir yani yok akicilikta. androidin kastigi gunler cok eskilerde kaldi

  72. Benim ıphone 5s im vardı evet yağ gibi akıyor vede kamerası çok iyi ancak android cihazınıza hafıza kartı alırsanız bir daha android i bırakamayacaksınız kısıtlama yok ozgürsünüz bu arada ios 9 ile ios resmen batışını ilan etti çok kasıyor ios 9 şarj çok çabuk bitiyor cihaz aşırı ısınıyor google ile olan sertifikası bittiği için youtube giriş ancak telefon ayarlarını sifirlayarak mümkün

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version