Xerox’un, Ekim ayında başlattığı ve Türkiye’nin çeşitli illerinde sürdürdüğü ‘nuAnadolu Turun dördüncü durağı Ankara idi. Xerox’un Ankara Swissotel’de gerçekleştirdiği etkinliğe katılan kişi ve kuruluşlara, Xerox’un son teknoloji ürün ve çözümleri ile dijital baskı sektöründe yaşanan gelişmeler, sektörel trendler ve yaklaşımlar aktarıldı.
İki gün süren etkinlikte ilk gün özel sektör ve profesyonel baskı sektörüne, ikinci gün ise kamu ve askeri kurumlara yönelik sunumlar yapıldı. İlk günde; iş süreçlerini iyileştiren yeni Xerox çözümleri, satış ve pazarlama verimliliğini arttıran uygulamalar, yeni sektörel trendler ve uygulama örnekleri katılımcılarla paylaşıldı. “Digiboard”, “docucard” ve “ultramagnet” uygulamaları ile su ve nem geçirmeyen ve üzerinde bir leke oluştuğunda, istenirse bir bezle temizlenebilen yırtılmayan kağıt ve üzerine baskı yapıldıktan sonra magnetize edilen “ultramagnet kağıt” katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Etkinlikte en çok ilgi çeken konulardan biri de, belge ve doküman güvenliğini sağlayan Xerox çözümleri oldu.
Belge ve doküman güvenliğini sağlayan Xerox çözümlerinden “Micro Text”, “Correlation İşareti“, “Glossmark Text”, “Fluorescent İşareti” ve “InfraRed Text” teknikleri tanıtıldı. Çıplak gözle bakıldığında bir nokta ebadından daha küçük olan, loop veya büyüteç yardımı ile okunabilen bir metin olan “Micro Text”, dokümanın sahtesi üretilmeye kalkıldığında, baskıda aynı metnin üretilememesi veya kopyalandığında bulanık bir görüntü ortaya çıkmasını amaçlıyor.
“Correlation Text” tekniğiyle metin ancak üzerine asetata basılan “anahtar baskı” konulduğunda okunabilirken; “Gloss Text” tekniğinde ancak farklı yönlere eğdirildiğinde farklı açılardan gelen ışık sayesinde; “Fluorescent Text” tekniğinde de ancak UV/mor ışık ile bakıldığında okunabiliyor. “Infrared Text” tekniğinde ise görünen metnin altına saklanmış olan güvenli metin sadece karanlıkta infrared kamera ışığında görünüyor.
:: En çok hangi güvenlik çözümünü beğendiniz?