Reklam
    Reklam
    Güvenlik

    Putin endişeli: Anonymous’tan Rusya ordusuna yeni darbe!

    Anonymous, Rusya'ya ait insansız hava araçlarını hacklediğini iddia etti. İHA'ları üreten şirketlere sızan gruptan açıklamalar geldi.

    Üç aydan fazla süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşına hacker gruplarının da birçok defa dahil olduğunu gördük. Ünlü bilgisayar korsanlığı ekibi Anonymous’tan gelen yeni açıklamada, Rusya’nın insansız hava araçlarının hacklendiği iddia edildi.

    Anonymous: Rusya’nın İHA’ları hacklendi, kalkış yapamadı

    Daha önce birkaç defa Rusya’daki radyo ve televizyon ağlarına saldıran Anonymous, ilk defa Rusya ordusuna yönelik bir hack saldırısında bulundu. Grubun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Rusya ordusuna insansız hava aracı üretmekten sorumlu şirketin ağlarına sızıldığı aktarıldı.

    Reklam
    Reklam

    Anonymous tarafından paylaşılan açıklamada, İHA üretimine dahil olan şirketlerin verilerinin sızdırıldığı ifade edildi. Ayrıca bu liste içerisinde Orion-E saldırı uçağı gibi önemli insansız araçların bilgilerinin de bulunduğu dile getirildi.

    https://twitter.com/YourAnonSpider/status/1535124651931746305

    İlk defa Rus ordusuna yönelik hamlede bulunan bilgisayar korsanları, daha önce birçok defa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tehdit etmişti. Grup, bu tehditlerin sonucu olarak İHA verilerine erişmiş gibi görünüyor.

    “Rus İHA’larının planları ve taktikleri hacklendi. Bu bilgilerin savaşın mümkün olan en kısa sürede sona ermesine yardımcı olacağını umuyoruz, hiçbir savaş haklı değildir.”

    Reklam
    Reklam

    Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığından henüz açıklama gelmezken, Rus İHA’larının havalanma sorunlarıyla karşı karşıya olduğu iddia edildi. Anonymous ayrıca Rus ordusuna karşı çalışma yürüteceğini hatırlatmayı ihmal etmedi.

    Rusya’nın devlet televizyonunu hackleyen ve Ukrayna’daki savaş görüntülerini paylaşan Anonymous, ayrıca Gazprom ve Rosneft gibi altyapı şirketlerine ait web sitelerini de çökertti. Rus hükümetini destekleyen kişi ve işletmelerin hesaplarını da internete yaymayı ihmal etmedi.

    Grup ayrıca geçtiğimiz haftalarda Rusya Merkez Bankası’nı hacklediğini duyurmuş ve önemli belgelerin paylaşılacağı açıklamıştı.

    Reklam
    Reklam

    Peki siz Anonymous ve Rusya arasındaki hack krizi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. HanedanB

      Olm WinRAR Türkçe lan görseldeki. İnşallah kabak yine Türkiye’nin başına patlamaz

      1. yorumcu

        sadece winrar mı Türkçe?
        ilk görseldeki txt dosyasına da bakar mısın 😀

    2. Hakan bayrak

      Siber terör başka dicek birşey varmı sizce

    3. Anonim

      madem hiçbir savaş haklı değil, ırak ve afganistan işgal edildiğinde neredeydiniz? yemen bombalanırken neredeydiniz?? yemende hala savaş devam ediyor.

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap