Apple, hisse geri alımları gibi kurumsal işlemleri finanse etmek için ucuz borçlanma maliyetlerinden yararlanarak 14 milyar dolarlık tahvil satmayı planlıyor. Bloomberg tarafından yayınlanan rapora göre teknoloji şirketi, altı bölüm halinde borç çıkaracak.
Apple ve Google para tuzağı uygulamaları kaldırdı
Bir Twitter kullanıcısı tarafından gündeme getirilen ve aylık 2.6 milyon dolar kazanç elde eden para tuzağı uygulamalar, App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı.Apple, üçüncü kez piyasaya giriyor
Tahvil satışı için ön başvuruları Pazartesi sabahı erken saatlerde ortaya çıkan Apple’ın, altı bölüm halinde borç çıkarma planın yanı sıra en uzun teklifi 40 yılllık teminat oldukça dikkat çekiyor.
Bloomberg Barclays endeks verilerine göre, ortalama yatırım dereceli şirketler, Apple’ın son borç anlaşması teklif ettiği zamandan itibaren dokuz yıl boyunca yüzde 1.86 oranında borçlanabilecek.
Ayrıca Apple’ın elde edilen gelirleri, hisse senedi geri alımları ve hissedarlara temettü ödemesi gibi genel kurumsal amaçlar için kullanmayı planladığı belirtiliyor. Ek olarak paranın aynı zamanda işletme sermayesi, sermaye harcamaları, borcun geri ödenmesi veya iktisapları için de kullanılabilir olması bekleniyor.
Yeni borç anlaşması ile birlikte Apple’ın Mayıs 2020’den bu yana piyasaya üçüncü kez girdiği görülüyor. Öyle ki, Cupertino’lu teknoloji şirketi Mayıs’ta 8 milyar dolarlık, Ağustos’ta ise 5.5 milyar dolarlık tahvil satışı gerçekleştirmişti.
Ek olarak Apple Insider’a göre, teknoloji şirketi yıllarca nakit biriktirdi, ancak son zamanlarda net nakit pozisyonunu azaltmak için stratejiler değiştiriyor
Son olarak, Ocak ayının başlarında Apple‘ın, ilk kez üç aylık gelirinin 100 milyar doları aştığını ve 111.4 milyar dolarlık Q1 2021 sonuçlarının, önceki yüksek seviyesi olan 91.8 milyar doları gölgede bıraktığını aynı zamanda yıllık yüzde 21.4‘lük büyümeyi temsil ettiğini belirtelim.