Reklam
    Reklam
    Mobil

    Apple, beklenen App Store özelliğini aktif etti

    Apple, WWDC21 etkinliğinde duyurduğu benzersiz ürün sayfaları özelliği için geliştiricilere duyuru yayınladı.

    Apple, WWDC21 etkinliğinde uygulama geliştiricilerinin özel App Store ürün sayfaları oluşturmasına izin vereceğini duyurdu. Şirket, dün geliştirici web sitesinde yayınladığı duyuru ile App Store’da yeni bir dönem başlattı.

    Google Play Store ve Apple App Store, oldukça yüksek gelirlere sahip. Apple, geçtiğimiz yıl sadece App Store için 643 milyar dolar fatura kestiğini açıkladı. Geliştiriciler sayesinde elde edilen gelirler, mobil uygulama pazarının her geçen gün daha da büyüdüğünü gözler önüne seriyor.

    Reklam
    Reklam

    Geliştiriciler, Apple App Store’da özel sayfa oluşturabilecek

    Ekran görüntüsü, açıklama ve ikon gibi detayları farklı şekillerde göstermeye yarayan yeni özellik, geliştiricilerin özgün tasarımlar ortaya çıkarmasını sağlayacak. Ayrıca geliştiriciler, kullanıcıları hangi içeriğin etkilediğini bulmak için istatistiklere erişebilecek.

    App Store geliştiricileri, artık belirli uygulama içi etkinlikleri veya özellikleri istedikleri zaman vurgulayabilecek. Ayrıca benzersiz bağlantılar özelliği sayesinde özel bağlantı paylaşım imkanı sunulacak.

    Geliştirici web sitesinde duyuru yayınlayan Apple, bu özelliklerin nasıl kullanılacağına dair açıklamalarda bulundu. Tüm dünyaya aynı anda açılan özellik, bugünden itibaren geliştiriciler tarafından kullanılabilecek.

    Reklam
    Reklam

    Ürün sayfası optimizasyonu sayesinde geliştiriciler, farklı simge ve ekran görüntüleri kullanarak hangileriyle en iyi sonuçları elde ettiklerini görebilecek. App Analytics’te listelenecek detaylar sayesinde kullanıcılara daha iyi hizmet verilebilecek.

    Paylaşılacak benzersiz bağlantılar sayesinde belirli özellikler veya içerikler vurgulanabilecek. Özel ürün sayfalarında farklı ekran görüntüleri, uygulama ön izlemeleri ve tanıtım metni kullanılabilecek.

    Apple Geliştirici Programı’na dahil olmak isteyen geliştiriciler, yıllık 99 dolar ödeyerek uygulamalarını App Store’da yayınlayabiliyor. Apple, geliştiricilere iOS ve iPadOS özel beta programı sunuyor.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap