Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Apple ekosistemi kurmanın maliyeti ne kadar?

Ana sayfa / Nasıl Yapılır?

Apple, piyasaya sürdüğü teknolojik ürünler ve bunların arasında kurduğu entegrasyon sistemi sayesinde kolayca bir ekosistem yaratmaya imkan sunuyor. Bu durumda kullanıcının işi kolaylaştığı için müşteri deneyimi de oldukça artıyor.  Peki Apple ekosistemi yaratmak ne kadara mal olur?

Apple ekosistemi nedir?

Teknoloji firmaları arasında ekosistem oluşturmak için uygun olan tek üretici elbette Apple değil. Ancak şirketin sunduğu müşteri deneyimi ve ürünlerin stabil çalışması, kullanıcılar arasında oldukça yaygın olan tercih sebeplerinden birkaçı.

Apple, TV’den akıllı telefona, tabletten kulaklığa kadar birçok kategoriden teknolojik ürüne ev sahipliği yapıyor. Kullanıcılar için sunulan birçok yazılım sayesinde de bu cihazlar arasında bir entegrasyon oluşuyor. Bu durumda ise “ekosistem” dediğimiz kavram ortaya çıkıyor.

Reklam
Reklam

2022’de en çok akıllı telefonu kim sattı? Apple vs Samsung

2022 yılında en çok akıllı telefon satan marka hangisi? Samsung, Apple ve Xiaomi arasındaki rekabet kızışıyor.

Apple ekosistemi oluşturmak için en temelde, birbirleri ile bağlantı kurup entegre olabilen iki cihaza sahip olmalısınız. Dilerseniz bunun için bir akıllı telefon ve laptop tercih edebilirsiniz. Elbette daha fazla cihaz da olabilir.

Apple ekosistemin avantajları

Apple ürünlerini ekosistem yapan asıl olay, cihazların birbirileri ile bağlantı kurabileceği yazılımlardır. Örneğin bu uygulamalardan birisi olan Safari web tarayıcısı. Burada açtığınız sayfalara tüm aygıtlardan erişebiliyorsunuz.

Apple ekosistemi için önemli uygulamalar

Apple ekosistemi oluşturmaya geçmeden önce, ilk olarak önceliklerinizi belirlemelisiniz. Örneğin devamlı spor yapıyorsanız, telefonu yanınıza almadan aramaları ve mesajları kontrol etmek için Apple Watch kullanabilirsiniz. Ayrıca müzik dinlemeyi seviyorsanız da bir AirPods kulaklık düşünebilirsiniz.

Uygun fiyatlı Apple ekosistemi

En basit düzeyde ve uygun fiyatlı bir ekosistem oluşturmak için bir akıllı telefona ve tablete sahip olabilirsiniz. Bunun için 16 bin 999 TL olan 64 GB’lık iPhone SE ve 8 bin 499 TL‘lik 9. nesil iPad’i tercih edebilirsiniz. Bu iki ürün, toplamda 25 bin 498 bin TL tutuyor.

Ekosistemi güçlendirmek ve daha yüksek bir deneyim için saat ve kulaklık da ekleyebilirsiniz. Bunun içinse 5 bin 999 TL olan Apple Watch SE ve 2 bin 999 TL‘lik 2. nesil AirPods alabilirsiniz. Sepet tutarımız 34 bin 497 TL‘ye yükseldi.

İyi bir Apple ekosistemi

İyi bir Apple ekosistemi için üst seviye bir bilgisayar, akıllı telefon, tablet, saat ve kulaklığa ihtiyacımız var. Bunun için M2 Pro işlemcili, 16 GB RAM ve 1 TB SSD depolaması olan 67 bin 499 TL‘lik 16 inç MacBook Pro, 32 bin 999 TL olan iPhone 14, 11 bin 299 TL‘lik 10.9 inç 10. nesil iPad, 9 bin 299 TL‘lik 8. nesil Apple Watch, 5 bin 399 TL‘lik 2. nesil AirPods Pro’ya sahip olabilirsiniz. Bu ekosistem için toplamda 126 bin 495 TL harcamanız gerekiyor.

Dilerseniz evinizde kullanabilmek için masaüstü bilgisayar olarak iMac, dışarıda kullanabilmek içinse MacBook Pro alabilirsiniz. Hatta iPhone 14, iPad, Apple Watch ve AirPods’un da en üst düzeylerini tercih edebilirsiniz. Ancak harcamanız gereken tutarın da katlanacağını belirtelim.

Milyonluk Apple ekosistemi

Milyonluk Apple ekosisteminde kapılar sonuna kadar açık. İlk olarak ev için M1 çipe sahip 24 inç bir iMac alalım. Buna 16 GB RAM, depolama için 1 TB SSD ve Magic Mouse ile Magic Trackpad ilave edelim. Tüm özelleştirmeler ile birlikte 65 bin 88 TL tutuyor.

Dışarıda kullanabilmek içinse M2 Max çipinden güç alan, 64 GB RAM‘e ve 2 TB SSD depolamaya sahip olan 16 inçlik MacBook Pro‘yu sepete ekliyoruz. Bu, bize 107 bin 499 TL‘ye mal oluyor.

Şimdi ise sırada iş yerimizde kullanacağımız masaüstü bilgisayar olan Mac Pro var. Raf tipi kasayı seçiyoruz. Bu sisteme 2.5 GHz 28 çekirdekli Intel Xeon W işlemci ve ekran kartı olarak 2 adet GDDR6 64 GB’lık Radeon Pro W6800X ekliyoruz. Yanına da 1.5 TB DDR 4 RAM ve depolama için 8 TB SSD seçiyoruz. Ek olarak bir de 3.699 TL‘ye Magic Mouse + Magic Trackpad ilave ediyoruz.

Mac Pro kasa 1 milyon 246 bin 198 TL tutuyor. Elbette bunun için bir de monitör gerekiyor. Bu noktada 125 bin 139 TL‘ye Nano-texture cam kullanan Pro Display XDR ve stand için 23 bin 849 TL olan Pro Stand‘ı sepete ekliyoruz.

Akıllı telefon olarak 6.7 inç ekranlı iPhone 14 Pro Max alıyoruz. Buna 1 TB depolama alanı ilave ederek toplamda 59 bin 199 TL ödüyoruz. 1 bin 299 TL olan MagSafe özellikli deri kılıfı da unutmuyoruz.

Tablet içinse yine 1 TB depolama kapasiteli 12.9 inçlik iPad Pro‘yu alıyoruz. Ayrıca buna 2 bin 649 TL olan 2. nesil Apple Pencil ve 7 bin 599 TL‘lik Magic Keyboard da ekleyelim. Ek olarak, yakınımızda Wi-Fi bağlantısı olmadığında mobil veriye bağlanabilmek için WiFi + Cellular ilave ediyoruz. iPad Pro, bize 59 bin 997 TL‘ye mal oldu.

Akıllı saat olarak 27 bin 999 bin TL olan titanyum kasalı Apple Watch Ultra alıyoruz. Hemen yanına kulaklık olarak, kulak üstü olan 14 bin 499 TL‘lik AirPods Max seçiyoruz. Televizyon içinse, Wi-Fi ve Ethernet destekli 3 bin 999 TL‘lik Apple TV 4K‘yı sepete ekliyoruz.

Bu ekosistem, bizlere toplamda 1 milyon 774 bin 415 TL‘ye mal oldu. Bu noktada yüzde 5-10 oranında bir indirim bile önemli bir fark yaratacaktır. Bir Apple ekosistemi yaratmayı düşünüyorsanız, ihtiyaç ve önceliklerinize göre tercihler yapmanızı tavsiye ederiz. Bunun için uygun fiyatlı seçeneğe göz atabilirsiniz.

Peki sizler Apple ekosistemi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam