Apple günümüzde adı patent davalarının içerisinde en çok geçen firma olarak göze çarpıyor. Hem diğer firmalarla içerisine girdiği (ki şu sıralar bu savaşlar biraz hafiflemiş gibi görünüyor) patent savaşları hem de başvuru yaptığı yeni patentlerle gündeme gelmeye devam ediyor.
Son gelen haberlere göre ise Apple yeni bir patentin altına daha imzasını atmayı başardı. “Bütünleşik dokunmatik sensöz ve güneş enerjisi paneli” olarak adlandırılan bu yeni patentin henüz ne amaçla kullanılacağı ise bilinmiyor.
Firmanın ileride üreteceği yeni iPhone, iPad ve iPod gibi cihazları güneş enerjisi sayesinde çalıştırmayı hedeflediği düşüncesi şu anda fazlasıyla konuşuluyor olsa da, oldukça fazla güç tüketen bu cihazların güenş enerjisi ile şarj olmaları çok zor görünüyor.
Yine de günlük kullanım sırasında hızlıca tükenen şarjın daha uzun süre dayanabilmesini sağlamak amacıyla tasarlanmış bir çalışma olabileceğini düşünmek ise çok daha mantıklı olabilir.
Ne yazık ki Apple‘ın bu yeni patent ile ilgili bir açıklama yapmasını beklemekten başka bir çaremiz bulunmuyor. Ne dersiniz, yakında Apple tarafından güneş enerjisi ile şarj olan mobil cihazlar üretilir mi?
:: Apple’ın güneş enerjisi ile şarj olan cihazlar üreteceğini düşünüyor musunuz?
aslında güzel olmuş
Ne biçim bi başlık bu tabiki de alıp…
hiç mi hayal gücünüz yok arkadaş. adam evin camlarını bilgisayar haline getirecek enerjisinide güneşten alacak aynı zamanda o camlar dokunmatik olacak tabi ki
İYi güzelde normal bir karşı komşu sizi camı parmaklarken görse aynı tepkiyi vermez
Bunu iphone vb aletleri kablosuz şarj etmek içinde kullanacaklar. Şarj bitti derdi olmayacak. Güneş paneli çok iyi fikir.
Apple Güneş Paneli Patentini Ne Yapacak?
İlginç bir soru olmuş, güzel cevaplarım var ama ana sayfaya düşmesiyle kalkması bir olur
yanık elma gönül alma , ısırık elma turta olacak nolcak başka 🙂
Boyunu uzatıp 2x muhabbetiyle daha fazla gitmez bu dümen anladılar. Bizde biraz teknoloji yapalım dediler ondan olabilir.
muhtemelen karşı komşu kendi camını parmaklamakla meşgul olduğu için tepki vermeyecektir cama dokunmatiği güneş hücresini koyan adam karartmasınıda koyar heralde beygir değil ya apple mühendisi sonuçta
Güneşin altında da ne keyif alırım kullandığım tabletten. Ürettiği 3 5 watt enerjiyi de ekranı görebilmek için ışığı açarak kullanacaksam ne anladım bu işten? Bunu akıl edemeyen elin mühendisleri on binlerce dolar maaş alsın oh ne güzel.
hani bunu binaların damlarında kullanılan güneş enerjileri var ya
işte onu yapsa daha başarılı olur her halde . 🙂
üyecik timur çetin
muhtemelen karşı komşu kendi camını parmaklamakla meşgul olduğu için tepki vermeyecektir
Başlık yakıyor böyle eksi ciler haklı gayet enteresan başlıklar atılıyor haberlere.
Butun gunes pili ureticilerine dava acmak icin almistir, baska neden olacak. Aldigi patentteki gunes pilinin kenarlari yuvarlatilmismi bari 🙂
Dişlenmiş elmayı kullanan tayfa ana sayfada da görüldüğü üzere hep çoluk çocuk sürü psikolojisi tamamen
Tövbe Tövbeee…
daha önce diğer firmaların çıkartmayı hayal edemediği yada cesaret edemedği ya da üretipde yeterince tanımadığı için raflara kaldırdığı birşey için kullancaktır ve çıkarttığı zamanda diğer rakiplerinin hepsi kullanmaya başlıyacaktır…
tamam iSun sayesinde kablosuz şarj olarak sunarlar bide güneş panelini biz bulduk sizde yaparsanız davayı yersiniz diyecekler herhalde.Sen patent alsan ne olur almasan ne olur apple hangi birini engelleyebilirsin dünya üzerindeki tek üretici sen değilsin hep teknolojinin önünü kapatmak içşn saçmalıklar ürünlerini sevsemde iphone hariç şu tekelciliğini o kadar itici ve gereksiz buluyorum ki
Akıllıca Bence benimde aklıma gelmedi değil yıllar önce hesap makinalarında olan basit bir teknoloji bugün çok daha ileriye gidebilir
Android en iyisi
zaten dokunmatik camlarla kaplı olan cihazları dünyanın parasına satarken o panellere birde saydam güneş hücreleri yerleştirmek istemesi çok doğal. sonuçta bu zamana kadar teknolojiye yön veren firma artık yenilik katamaz oldu. batarya teknolojisinin de ilerleyeceği yok. en iyisi bataryaları dayandırabildiği kadar uzun dayandırmak. hem her patentin gerçeklenmediğini de biliyoruz..