Reklam
    Reklam
    Mobil

    Apple iMac 21.5 Video İnceleme

    Apple, 2012 yılının Ekim ayında tanıttığı yeni iMac modelleri, geride bıraktığımız seneye damgasını vurdu. Tamamen alüminyum malzemesi ve eski modellerine göre yüzde 80 incelen kasasıyla dikkat çeken ürün, geniş donanım seçenekleriyle de göz dolduruyor.

    21.5 ve 27 inç büyüklüğünde iki seçeneği olan iMac ailesinin, 21.5 inçlik modelini inceliyoruz.

    Reklam
    Reklam

    Full HD IPS ekran

    1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde IPS ekran ile gelen 21.5 inçlik ürün, üst seviye görüntü kalitesi sunuyor. Özellikle ışıklı ortamlarda ve ekrana yan taraftan baktığınızda görüntü kaybının olmaması en olumlu özelliklerden biri.

    Reklam
    Reklam

    3. Nesil 4 çekirdekli Intel Core i5 işlemci

    2.7 GHz hızında çalışan 22nm üretim teknolojisine sahip olan Intel Core i5 3330S işlemcisinden gücünü alan sistem, 4 adet fiziksel çekirdeğe sahip.

    Reklam
    Reklam

    Turbo Boost ile hızını 3.2 GHz’e kadar çıkartabilen işlemci, 6 MB önbelleğiyle dikkat geçiyor.

    Harici grafik kartı

    Reklam
    Reklam

    Kullanılan işlemcinin içerisindeki HD Graphics 2500 grafik ünitesiyle yetinmek istemeyen Apple, iMac’in içerisine harici grafik kartı da yerleştirmiş.

    Nvidia’nın GT 640M grafik kartını kullanan sistem, harici olarak 512 MB’lık GDDR5 bellek ile donatılıyor.

    8 GB RAM, 1 TB depolama

    Tekli olarak 4 GB, toplamda 8 GB’lık 1600 MHz hızında çalışan DDR3 RAM’in kullanıldığı iMac, 1 TB kapasitesinde mekanik disk kullanıyor. 5400 RPM hızında çalışan disk, performanstan çok geniş depolama kapasitesini tercih eden kullanıcılara hitap ediyor. iMac’lerin SSD depolama seçeneği de bulunuyor.

    USB 3.0 ve Thunderbolt

    Arka kısımda giriş ve çıkış birimlerine yer verilen iMac’te, 4 adet USB 3.0 ve 2 adet yüksek performanslı Thunderbolt çıkışı bulunuyor. Bu bağlantılara ek olarak Gigabit Ethernet ve SD kart girişleri de arka kısımda bulunuyor. Cihazda Wireless ve Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantıları da yer alıyor.

    Magic Mouse

    iMac ile beraber gelen kablosuz klavye ve Magic Mouse, ürünü zevkli kılan özelliklerden bir kaçı. Ürünün içerisinden çıkan Magic Mouse, diğer Apple ürünleriyle de çalışabiliyor.

    #video_7265#

    Teknik Özellikler:

    • İşlemci: 4 çekirdekli Intel Core i5 3330S 2.7 @ 3.2 GHz
    • Grafik İşlemci: Nvidia GeForce GT 640M 512 MB GDDR5
    • Ekran: 21.5 inç Full HD IPS
    • RAM: 8 GB DDR3 1600 MHz
    • Depolama: 1 TB 5400 RPM disk
    • İşletim Sistemi: Mac OS X 10.8.4
    • Kablosuz Bağlantı: Wireless 802.11 a/b/g/n + Bluetooth 4.0
    • Kablolu Bağlantılar: 4 adet USB 3.0, 2 adet Thunderbolt
    • Ağırlık: 5.68 kg
    • Fiyat: 3499 TL

    Sonuç:

    Ürün üçüncü nesil işlemcili, geçtiğimiz yıl tanıtılan sürüm. Bir bilgisayar almak için uzun bir bekleme süresi olmayanlar, yenilenecek iMac’i beklemeden bu ürünü satın alabilirler.

    Intel’in üçüncü nesil Core işlemci ailesinin salt işlemci performansı, 4. nesili pek aratmıyor. Harici grafik işlemci kullandığı için, yeni iMac çıktığında çok büyük bir kaybınız olmayacaktır. Tabi uzun vardeli düşünüp, yeni iMac almak için beklemeye vakti olanlara da beklemelerini tavsiye ederim.

    :: Apple iMac başta olmak üzere, hepsi bir arada bilgisayarları nasıl buluyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    26 Yorum

    1. SDN Okuru

      Fiyat biraz daha düşük olsa daha iyi olurdu ama cihaz harika!

    2. SDN Okuru

      Şimdi mi yayınlıyorsunuz? Geçen senenin bilgisayarını…

    3. SDN Okuru

      Bir Windows 8 li pc ye bak. Bir de buna bak. Tasarım,stabil çalışması,işletim sisteminin getirdiği ek özellikler vb. tek kelime ile müthiş.. Apple çok fazla sevmem ama bilgisayarı iyi yapıyor…

    4. SDN Okuru

      ÇIKTIKTAN BİR YIL SONRA YAPTINIZ İNCELEMEYİ AMA NEYSE, BİDE OLUR OLMAZ KÜÇÜCUK CİHAZLARA BİLE İNCELEME VİDEOLARI HAZIRLIYORSUNUZ AMA MAC AİLESİNE HAZIRLAMIYORSUNUZ EN AZINDAN MACBOOK AIR MACBOOK PRO MAC MİNİ GİBİ CİHAZLARIN DA İNCELEMESİNİ YAPMANIZ GEREK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

    5. SDN Okuru

      tolga bey neden imac gibi bir cihazı evinde şıklığa önem veren ve ev kullanıcılarıyla sınırladınız anlayamadım ev kullanıcısı için çok fazla bana göre. Tasarımcılar fotoğrafçılar ki ben bir fotoğrafçı olarak d800 ile çektigim ve yaklaşık 100 mb olan raw dosyalarını çok rahatlıkla işlem yapıyorum hiç bir şekilde kasma ve gecikme yok bu tabi yazılımında başarısı ve mimarlar ve buna benzer iş dallarınca çok kullanılan bir model imac

    6. SDN Okuru

      Tolga, nasıl bir cümle bu “evlerinde şıklığa önem vs.vs.vs.” Apple, yenilenmiş iMac neler neler yapıyor sen bunu biliyor musun? (tabiki de hayır!) Android fan’ı olan birisinin Apple ürünlerini tanıtması, Türkiye’de torpil ile iş hayatına devam eden kişilere en büyük örnektir. MacBook ve iMac ürün tanıtımlarını, OS X ile haberler yapan Kayhan Belek yapmalı. En azından konuya hakim birisinden, keyifli bir inceleme izlemiş oluruz. Hala inanamıyorum, “açıkcası bu cihazı kim niye alsın” dediğini.

    7. SDN Okuru

      video geç gelmiş. ama inceleme harika. her detaya iniyor.

    8. SDN Okuru

      bu bilgisayara retina ekran yakışır.

    9. SDN Okuru

      o fiyata ne manyak bir game pc dizersin bırak şıklığı bu özelliklere o para verilmez

    10. SDN Okuru

      Saçmalamayın. Onun mac app store unda o kadar güzel oyunlar var ki! Kimse bakmadan araştırmadan yazıyor. Mesela gta 3 san andreas battlefield 3 call of duty gibi

    11. SDN Okuru

      Ne biçim inceleme yapıyosunuz yaaa dvd romu yok aletin ondan bahsetsenize

    12. SDN Okuru

      fiyat nerenin merak ediyorum, lütfen fiyat aralığı olarak veriniz fiyatları!! bahsettiğiniz cihaz bilkom garantili 2.500 – 2.750 – 2.950 TL fiyatlarından alınabiliyor .
      27″ 3.900 TL !!!

    13. SDN Okuru

      Tolga boş boş inceleme yapıyorsun insan cihazı biraz kullanır car car konuşuyorsun.Anlatimdan ziyade cihazı kullan!

    14. tolgacem

      @Ziyaretçi 23.09.2013 19:44’a itafen

      Ziyaretçi olarak yazdığın için adını, sanını, cismini bilmiyorum ama bana Tolga dediğine göre baya yakından birisin heralde? Değilsen de öncelikle dikkatli olmanı öneririm bu bir.

      İkincisi MacBook Air 13.3 mid 2012 modeli kullanıyorum. Daha önce iMac de kullanmışlığım var. Apple ekosistemini seviyorum Windows ve PC platformlarına göre.

      Müzik, video, internet ve çeşitli tasarım işleriyle uğraşan insanlar zaten iMac alıyor. Oturup bu incelemelere bakarak, aa hadi iMac alayım demez. Son kullanıcı zihniyetinde önemli olan şey tasarım, performans, yapabildiği şeyler vs vs dir.

      Görüşlere saygım vardır ama usluba ve adamına bakarım önce. O yüzden ya isim yazın açık açık konuşun, ya da dikkatli konuşun

    15. tolgacem

      @ziyaretçi 23.09.2013 19:44’a itafen

      Ziyaretçi olarak yazdığın için adını, sanını, cismini bilmiyorum ama bana Tolga dediğine göre baya yakından birisin heralde? Değilsen de öncelikle dikkatli olmanı öneririm bu bir.

      İkincisi MacBook Air 13.3 mid 2012 modeli kullanıyorum. Daha önce iMac de kullanmışlığım var. Apple ekosistemini seviyorum Windows ve PC platformlarına göre.

      Müzik, video, internet ve çeşitli tasarım işleriyle uğraşan insanlar zaten iMac alıyor. Oturup bu incelemelere bakarak, aa hadi iMac alayım demez. Son kullanıcı zihniyetinde önemli olan şey tasarım, performans, yapabildiği şeyler vs vs dir.

      Görüşlere saygım vardır ama usluba ve adamına bakarım önce. O yüzden ya isim yazın açık açık konuşun, ya da dikkatli konuşun

      – – – Mesaj Güncellendi – – –

      Ziyaretçi 23.09.2013 23:26

      Fiyat Teknosa’nın fiyatı. 300 TL hediye çeki veriliyor ama o değişken bir durum olduğu için eklemedim. Bknz

      http://www.teknosa.com/urunler/125010620/apple-imac-md093tua-desktop

    16. SDN Okuru

      ben 19 40 taki ziyaretçiyim tolga bey diyen diğer bay yada bayana verdiğiniz cevapta bence bir hata var tasarımcı yada fotoğrafçı yada grafiker yada iç mimar olması demek imacden anlıyor anlamına gelmez aksine çok az insan anlıyor ve teknoloji sitelerine girip birşeyler öğrenmek istiyor siz 21.5 ten bahsedersiniz ama ileri seviyede tasarımcı fotoğrafçı grafiker yada içmimar vs vs vs kişiler için daha ileri seviye ki şahsen ben 27inch i7 fusion drive NVIDIA GeForce GTX 675MX 1024 MB 8 gb ramli modeli tercih ettim ki 27inch tercih etmemin bir nedenide ram arkadan açılan özel bir bölmeden takılabiliyor olması bunlarıda söyleye bilirdiniz belirtile bilir yani evet bilgilisiniz ama bunu çok aktaramıyor gibisiniz yazılarda belirtirseniz bence benim fikrim daha iyi olur çünkü sizin yazılarınızda sıklıkla böyle eleştiriler okuyorum ve genelde sempatik biri olmanıza rağmen çok takılarak anlatıyorsunuz birde konu herzaman dagılıyor biz sizi takip eden insanlarız birde çok kabadayı üslubuyla cevap veriyorsunuz bunuda eklemek istiyorum hak verdiğim yerler oluyor size ama yinede onların seviyesine inmenize gerek yok bence 🙂

    17. SDN Okuru

      Sadece işlemci yenilecek demişsiniz ama gpu’da yenilecek. Ayrıca ssd eklemeyeceklerinin de bir garantisi yok.

    18. SDN Okuru

      tolga bey apple imac da nasıl oyun yuklenır bılgınız varmı

    19. SDN Okuru

      Tasarımcı fotoğrafçı Mac Pro alır. Imac ev bilgisayarıdır.

    20. SDN Okuru

      Bu cihaza SSD çok güzel oluyor.

    21. SDN Okuru

      Tolga bey merhaba
      İncelemeniz yetersiz bulduğumu iletmek isterim. Ayrıca her ne kadar size bu platform üzerinden yapılmış bazı yorumları saygısızca bulmuş olsam da vermiş olduğunuz cevabın bu sitenin bir yazarı olduğunuzu düşünerek doğru bulmadım ve rahatsız oldum.
      Dilerseniz yapılan “saygı sınırlarını aşan” yorumları direk silmeniz daha sağlıklı olacaktır.
      Saygılarımla
      Güngör

    22. SDN Okuru

      bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum iphone 5s ile birlikte aktif olarak güzel bir şekilde kullanılacağını düşünüyorum sonuçta icloud ayrıca pclere göre oyun kalitesi kat be kat daha iyi ve stabil örnek vermek gerekirse lol oynayan birisi olarak bu kaliteye önem veriyorum

    23. SDN Okuru

      dogum günü hediyesi olarak aldıgım ürün.. twitter internette sürf başkada bişey yapmıyorum ama gercekten şık. insana bişgisayarı sevdiriyor pratik ve magic mouse en sevdigim özelligi . güzel bi oyunda denemek isterim. öneriniz olursa sevinirim .

    Diğer yorumları gör (25) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Exit mobile version