Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Apple iMac için radikal bir değişikliğe gidebilir

    Apple yeni aldığı patentler ile teknolojiseverleri heyecanlandırıyor olsa da yeni sızdırılan tasarım patenti yeni Apple iMac için farklı bir ekran tasarımına gidileceğini düşündürüyor.
    Apple Mac kavisli ekran

    Apple yeni aldığı patentler ile teknolojiseverleri heyecanlandırıyor. Yeni sızdırılan tasarım patenti yeni Apple iMac için farklı bir ekran tasarımına gidileceğini düşündürüyor. Yıllardır beklenen radikal değişiklik şimdiki patent başvurusu ile geliyor olabilir mi? Gelin beraber patentin detaylarına bakalım.

    Reklam
    Reklam

    İlerleyen günlerde iMac’lerde kavisli ekran görecek miyiz?

    Apple tasarımlarına güvenen ve yıllarca söz konusu tasarımlara bağlı kalan bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yeni yayınlanan patent başvurusunda, kavisli bir ekranın olacağı düşüncesi akıllarda yer etmiş durumda. Patent fotoğrafında yer alan detaylara bakıldığında masaüstü olan iMac’in kavisli olan ekranın ön kısmında klavye yerleştirmek için bir çıkıntı bulunuyor. Bu çıkıntıya yerleştirilen klavye ise radikal bir değişikliğe işaret ediyor.

    Bunun nedeni ise patentin bir kısmı MacBook‘un klavye bölümünü çıkıntıdan kaydırarak, bu tasarımın tam teşekküllü bir bilgisayar yerine bir dizüstü bilgisayar yuvası için de kullanılabileceğini düşündürmesiyle şaşırtıyor. Elbette bu patent Apple için bir yol haritası değil, çünkü Apple haftalık olarak çok sayıda patent başvurusu yapıyor. Bu nedenle yakın zaman içinde kavisli bir ekrana sahip iMac göremeyebiliriz. Ancak yine de bu tarz patent başvuruları ve ilerleyen günlerde ortaya çıkan detaylar heyecanlandırmaya yetiyor diyebiliriz.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap