İnternetin devleri, pandeminin hayatımızda yer edinmesiyle iş dünyasına hiç olmadığı kadar önem vermeye başladı. Hem uzaktan çalışma için, hem de ofisteki işleri düzenlemek için bazı servislere ihtiyaç duyuyoruz. Google’ın Workspace adı altında yıllardır sunduğu servise benzer olarak, Apple da küçük işletmeler için Business Essentials hizmetini hayata geçiriyor.
Spotify kullanıcıları dinledi: Artık engellemek mümkün
Apple Business Essentials abonelik tabanlı çalışıyor
Şu an yalnızca ABD’de kullanılabilen bu yeni servis, küçük işletmelerin aylık ücret ödeyerek işleri kolaylaştırmasını sağlıyor. Bu servis ile 500 çalışana kadar ekip oluşturabiliyor ve çalışanlarınızın Apple ürünlerini daha organize şekilde kullanmasını sağlayabiliyorsunuz. Servis çoğunlukla Apple ürünlerine odaklanıyor ve özellikle de iş dünyasında kullandığımız Apple ürünlerini iyi bir şekilde bir araya getiriyor.
Apple Business Essentials ayrıca Webex ve Word gibi uygulamalara daha pratik erişilmesini de sağlıyor. Kısacası, iş yerinde ihtiyaç duyacağınız Apple hizmetleri tek bir çatı altında toplanmış. Şu an küçük işletmelere hitap ettiği söylenen servis, 500 çalışana kadar destek sunmasıyla iyi bir deneyim sunabilir. Apple, yaptığı duyuru ile anlattıklarını şöyle özetledi:
Apple Business Essentials içindeki Koleksiyonlar, BT personelinin bireysel kullanıcılar, gruplar veya cihazlar için ayarları ve uygulamaları yapılandırmasına olanak tanır. Çalışanlar kurumsal veya kişisel cihazlarında iş kimlik bilgileriyle oturum açtığında, Koleksiyonlar VPN yapılandırmaları ve Wi-Fi şifreleri gibi ayarları otomatik olarak gönderir. Ayrıca Koleksiyonlar, her çalışanın Cisco Webex veya Microsoft Word gibi kendilerine atanan kurumsal uygulamaları indirebilecekleri ana ekranına yeni Apple Business Essentials uygulamasını yükleyecektir.
Apple’ın duyurusu
Servis şu an beta sürecinde ve yalnızca ABD’deki küçük bir işletme grubu tarafından kullanılabiliyor. Muhtemelen beta sürecinden sonra yavaş yavaş dünya geneline yayılacaktır. Şirketinizin bu servisi kullanmak için ödemesi gereken tutar ise ABD’de başlangıç fiyatı kullanıcı başına 2.99 dolar. Bu tutar, çalışanlarınız için satın almak istediğiniz iCloud alanına göre 12.99 dolara kadar çıkabiliyor. Servis Türkiye’ye gelirse muhtemelen rakiplerinin yaptığı gibi yerel fiyatlandırma uygulayacaktır. Yani şu an için bu fiyatlar yüzünden endişe duymaya gerek yok.
Apple ayrıca ilerleyen zamanlarda bu servise AppleCare+ hizmetini de dahil etmeyi planlıyor. Yani işletmeler bu servis hakkında 7/24 telefonla destek alabilecek. Bu da işletmelerin bu servisle ilgili teknik bilgi açlığını doyurabilir.