Hackerların işe alınması gibi, en iyinin kendi takımında olmasını isteyen Apple, bu sefer de bir güvenlik firmasını satın aldı.

Geçen sene kalıcı olarak Mac bilgisayarları kendini sistem içine yerleştirmek yolu ile etkileyen LegbaCore güvenlik firması, Apple tarafından satın alındı.

Apple Neleri Değiştirdi?

Thunderstrike 2 adındaki saldırı, Thunderbolt içindeki bir kusurdan faydalanarak, kullanıcıların dikkatini çekmeden Mac bilgisayarları etkiledi.

Sonra ise Thunderbolt cihazlar içinde gelen ROM ayarı ile diğer bilgisayarlara da bulaşmayı başardı. Macrumors’a göre firma, bu hatayı Apple’a raporladı ve ondan sonra birlikte çözüm için çalışıldı.

16-02/03/legbacore.jpg

Apple, LegbaCore firmasını satın aldı

LegbaCore sessizliğe gömüldükten sonra, Kasım 2015’te artık iş kabul etmediklerini açıkladı. Apple ile çalışacak olan takım, “düşük seviye güvenlik” harici ne tarz görev alacakları konusunda bir bilgi vermiyor.

Firmanın kurucularından olan Xeno Kovah, gönderdiği bir tweet ile “Apple ile görüşmeler içindeyken, farkına vardık ki Apple, bizim katkıda bulunabileceğimiz çok ilginç ve çok etkili işlere sahip.” açıklamasını yaptı.

27 inç iMac 5K İncelemesi

Apple’ın, Mac yazılımının açıklarını bulabilen ve faydalanabilen, tecrübeli araştırmacılara sahip olması onlar için çok değerli. Bu sayede firma, kendi içinde hataları bulabilecek ve bunlar halka yayılmadan çözülebilecek.

:: Apple’ın güvenlik firmasını satın alması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?