İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Teknoloji

Apple Mac’i ABD’de Üretecek

Apple, ABD’nin istihdam umudu olmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında şirketin başına geçen Tim Cook, Mac üretiminin bir bölümünü ABD’ye geri getirmek için 100 milyon dolara varan yatırımlar yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Erhan Kahraman

okunma

Apple Inc. (Görsel: Joe Ravi ( Shutterstock iStock Dreamstime ), CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons)

Apple, ABD’nin istihdam umudu olmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında şirketin başına geçen Tim Cook, Mac üretiminin bir bölümünü ABD’ye geri getirmek için 100 milyon dolara varan yatırımlar yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Bloomberg Businessweek ile ilk röportajında önemli açıklamalar yapan Apple CEO’su, önümüzdeki yıl Mac üretimini kayda değer bir oranda ABD’ye taşıyacaklarını, uzun zamandır bunun için çalıştıklarını ve ABD’de fabrika işleterek ekonomiye katkı sağlamaktan gurur duyduklarını açıkladı.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/foxconn-uretim1353167505.jpg

Uzun zamandır Çin gibi iş gücünün ucuz olduğu ülkelerde üretilen Mac bilgisayarlar; son dönemde etikette yazan “Assembled in USA” (son montajı ABD’de yapılmıştır) uyarısıyla dikkat çekiyordu. Apple’ın üretim çalışmalarını ABD’ye taşıması bir süredir bekleniyordu. Cook’un açıklamaları, Apple’dan beklenmedik bir transparanlığın ipuçlarını taşırken, üretim işlemini Apple’ın iş ortakları ve yerel tedarikçiler aracılığıyla yapacağı belirtildi.

:: Konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (11)

seckyn

Pahalı olan ürünlerini dahada pahalıya satmak istiyorlar galiba

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.