Apple, daha önceki süreçte Duke ve Cape Town Üniversiteleri desteğinde otistik bireylere uygun olarak hizmet eden bir Research Kit meydana getirmişti.
Firma şimdiki süreçte, Dünya Otizm Farkındalık ayı olarak kabul edilen Nisan Ayında iPad Pro 9.7 inç platformuna, otizm bireylere uygun olarak bir uygulama geliştireceğini açıkladı.
Otistik bireylere uygun olarak getirilecek uygulamanın içeriğine dair bilgiler Dillan adındaki bir gencin videosu ile yayınlandı.
“Dillan’s Path” adıyla yayınlanan videoda, ABD çocuklarının sahip olduğu CDC 1 68 Otizm Spektrum Bozukluğu(ASD)na bir farkındalık yaratmanın amaçladığı Apple tarafından belirtiliyor.
Videonun otizmli bireylerin ebeveynleri tarafından son derece olumlu yorumlar aldığı Apple Insider’da yer alan haberde ifade edildi.
#video_11547#
App Store’de yer alan Apple’ın Otizm Sesleri(Proloquo4 Text), destekleyici alternatif iletişimleri kullanıcılara sunuyor.
Kullanıcılar, Proloquo4 Text uygulamasında kelime–cümle tahminleri, sosyal medya paylaşımları, 18 dil seçeneği, doğal sondaj seslerini konuşma zorluğu çeken insanlar için kişiselleştirilebilir tek ekran çözümlerini sunuyor.
Apple ayrıca, Keeble, iPad, iPhone platformlarındaki görme, duyma, fiziksel engelleri kullanıcılara özel olarak kişiselleştirilebilir klavye hizmetini sağlıyor.
Geçtiğimiz Aralık ayında Tim Cook Siri’yi kullanarak Serebral Palsi Vakfı’na dikkat çekmiş, 25 yıldır ABD Anayasası kapsamında var olan Engelliler Yasası’na vurgu yapmıştı.
Günler, haftalar, aylar bazından onlar adına farkındalık yaratmak, birey olarak sergilenmesi gereken tutumlardan biri; fakat teori olarak belirtilen düşünceler her zaman pratiğe geçiyor mu?
:: Apple gibi büyük firmaların engelli insanlara farkındalık yaratmak amacıyla yürüttükleri Sosyal Sorumluluk Projeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
18 dil desteği içerisinde türkçe var mı acaba?
Türkiyeye haber yapıyorsunuz eksik bilgi olmuş.
Çok anlamlı bir video olmuş. Bu tür projeleri yapan bütün markalara teşekkürler.