İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yapay Zeka

Apple, Safari için yapay zeka desteği sunacak!

Apple, Safari için yapay zeka desteği getirmeye hazırlanıyor. Bu gelişme, kullanıcıları oldukça sevindirdi.

Alperen Esin

okunma

Apple, Safari için yapay zeka desteği sunacak!

Apple, Safari tarayıcısına yapay zeka destekli bir arama motoru entegre etme fikrini gündemine aldı. Şirketin bu doğrultuda, Perplexity ve OpenAI’nin SearchGPT hizmetleriyle görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Apple, Safari için yapay zeka desteği getiriyor

Apple yöneticisi Eddy Cue, son günlerde Perplexity ile Safari’ye entegrasyon konusunda görüşmeler yaptıklarını belirtirken; bu konuda henüz kesinleşmiş bir karar alınmadığını açıkladı. Yapay zekanın arama motorları alanında ciddi bir dönüşüm sağladığını ifade eden Cue, klasik arama motorlarının yapamadığı şeylerin artık mümkün hale geldiğini belirtiyor.

Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru hala Google olmaya devam ediyor. Cue, yapay zeka tabanlı bir motorun entegrasyonu halinde dahi bu motorun başlangıçta varsayılan yapılmasının düşünülmediğini söyledi.

Fakat Safari’de yapılan Google aramalarının geçtiğimiz ay ilk kez düşüş göstermesi, olası bir değişikliğin ilk sinyali oldu. Çünkü kullanıcıların ilgisi giderek ChatGPT ve Gemini gibi yapay zeka tabanlı platformlara yöneliyor.

Apple tarafında ise yapay zeka geliştirme süreci beklenenden yavaş ilerliyor. Şirketin geçtiğimiz yıl tanıttığı Apple Intelligence planları kapsamında sunulması planlanan yeni Siri, hala devreye alınmadı.

Kendi teknolojilerinin yeterli seviyeye ulaşamaması nedeniyle firma, üçüncü taraf yapay zeka çözümleriyle işbirliği yoluna gitmeye başlayabilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.