Dünya nüfusunun 3’te 1’i kadar kullanıcı! Apple’dan yeni rekor

0

Apple 1 Şubat tarihinde 2024 yılının ilk mali çeyreğini kapsayan kazanç raporunu paylaştı. Dünya çapında kaç adet aktif Apple cihazı bulunduğundan satış verilerine kadar oldukça kapsamlı bir rapor ortaya çıktı. Peki şu anda toplam aktif Apple cihaz sayısı ne kadar? İşte detaylar…

Apple dünya çapında 2,2 milyardan fazla cihaza sahip!

Apple 1 Şubat tarihinde 2024 yılının ilk mali çeyreğine ilişkin raporlarını yayınladı. Şirketin 2024 ilk çeyrek geliri önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2 artış ile 119,6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Ayrıca seyreltilmiş hisse başına üç aylık kazanç, önceki yıla göre yüzde 16 artışla ile 2,18 dolar oldu.

toplam aktif apple cihaz sayısı

Konuyla ilgili olarak Apple CEO’su Tim Cook’un yaptığı açıklamada ve yayınlanan basın bülteninde markanın 2024 yılı ilk çeyrek raporlarında özellikle de iPhone satışları ile rekor kırdığını bildirdi. Devamında kurulu aktif cihaz sayısının 2,2 milyar adedi geçtiğini belirterek tüm coğrafyalarda ve zamanlarda rekor kırdıklarının altını çizdi.

Kurulu aktif cihaz sayısı ne anlama geliyor? Neden bu kadar önemli?

Birçok teknoloji şirketi “kurulu aktif cihaz”, “dünya geneli aktif cihaz” gibi farklı farklı terimler kullanmakta. Peki sayısına oldukça dikkat edilen bu terimin anlamı aslında ne? Kurulu aktif cihaz denilen kavram markanın üretip sattığı ve kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanılan cihaz sayısı anlamına gelir.

Avrupa Birliği duymasın! Vision Pro’nun şarj girişi neden SIM iğnesi ile açılacak?

Örnek vermek gerekirse Apple size bir iPhone 13 sattı. Siz bu cihazı açtınız ve Apple serverları ile bağlantısını yaptınız. Bu cihaz artık marka için “kurulu aktif cihaz” anlamına gelmekte. Aradan bir süre geçti ve siz cihazınızı kapatıp kutusuna geri kaldırdınız. Belirli süre sinyal vermeyen cihazları ise Apple aktif olmayan statüsüne almaktadır.

Bu sayıyla birlikte markanızın aslında tüketiciler tarafından ne kadar tercih edildiğini öğrenebilirsiniz. Zira konu sadece cihaz satmak değil. Cihazın sonraki nesillerini de satın almaya ikna etmek ve tüm bu ürünleri uzun yıllar kullandırmak asıl ticari sır.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version