Sonunda beklenen oldu ve Apple resmen 1 trilyon dolar değerindeki şirket konumuna gelmeyi başardı. Peki, Apple trilyon dolar değerinde bir şirket olmayı başarısını nasıl gösterdi?
Apple 1 trilyon dolar sınırında!
Apple trilyon dolar hedefine nasıl ulaştı?
Öncelikle belirtmekte fayda görüyoruz: Apple, dünyanın ilk 1 trilyon dolar değerindeki şirketi değil. Daha önce PetroChina, 2007 yılında bu önemli barajı geçmeyi başarmıştı. Öte yandan, ABD odağında bu bir ilk.
Oldukça başarılı bir 2018 yılı üçüncü çeyrek tablosu çizen Apple, bu anlamda hem kendi geleceğe dönük hem de analistlerin tahminlerinin üzerine çıktı. Ayrıca şirket, yine bu yılın dördüncü çeyreği anlamında da güçlü tahminler ortaya koyuyor.
Apple hisseleri, hisse başına 207.05 dolar seviyesini aşarak 1 trilyon dolar barajının aşılmasını sağlasa da bu barajda sürekli olarak kalınmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor. Şirketin önümüzdeki günlerde trilyon doların altına veya üstüne çıkabileceğinin altı çiziliyor. Yine Apple adını tarihe yazdırmaktan geri kalmadı. Şirket şu an ABD piyasasındaki tek trilyon dolarlık şirket. Ayrıca not olarak düşelim; Amazon da pozitif 2018 üçüncü çeyrek sonuçları ile 1 trilyon dolar sınırına doğru yol alıyor.
2018 iPhone tanıtım tarihi ne zaman?
Eylül ayında yeni iPhone akıllı telefonlarını tanıtması beklenilen şirket, eğer beklentileri karşılayabilirse barajın üzerindeki varlığını çok daha sağlam bir hale de getirebilir.
Peki, Apple’ın bu tarihi başarısı konusunda siz ne düşünüyorsunuz?
Vay be . Adamlar başarıdan başarıya ulaşıyor. Gıpta ile bakıyoruz ne diyelim
Hakediyor
kaliteli iş yaptımı öndesin
Tebrik etmek lazım
Tebrik etmek lazım
ANDROİDÇİLERR ÇILDIRINN
Cocuk sen beynini nerede biraktin? Yas kac? 8 – 12 arasi mi?
5 ile çarparsak 5 trilyon tl yapıyor.
yani 5 bin tane 1 milyar tl. 5 tane değil 5 bin tane 1 milyar tl.
bizim bist’te işlem gören bütün şirketlerin toplamının 5 katı.
beyler dikkatinizi çekiyorum bizim borsada işlem gören şirketlerin tamamının toplamını tek başına değer olarak 5’e katlıyor.
amerikanın farklı borsalarındaki günlük işlem hacmi 7 trilyon dolar bizim ise 1 yıllık gayri safi milli hasılamız yıllık 1 trilyon dolar bile değil.
onların 1 günlük 7’den fazla bizim bir yıllık 1 civarı.
bizim yıllık turizm gelirimiz yıllık yaklaşık 11 milyar dolar ki ülkemizde yıllık turist sayısı 24 milyon kişi fakat amerikanın sadece new york şehirinin yıllık turist sayısı 90 milyon, los angeles şehrinin 80 milyon turist sayısı var san francosco şehrinin yıllık turist sayısı 85 milyon kişi. sadece 3 şehrini söyledim ama amerikanın yıllık toplam turist sayısını bilmiyorum ki bu rakamlarla bilmeye gerek yok.
nasıl arkadaşlar moraliniz bozuldu mu?
bozulmasın yine de ülkemizin birliğinizin beraberliğimizin kıymetini bilelim.
herkese iyi akşamlar.
kuzen86
Güzel anlatmışsın tabi anlayana.
artık apple abd haberleri istemiyoruz
Android ciler niye çıldırsın. Apple sizi söğüşlüyo bizi değil ki.
Ve elalemin parasi bizi gerdi.
Borsaya açılmasının anlamını bilmeyenler için kısaca anlatayım. Bir şirket gerçekte 100 milyon ederken borsaya açıldıktan sonra analistler vs. sayesinde 500 milyon değerinde sayılarak işlem alıyor. Kaldı ki bu durum apple fanlarını nasıl da kazıklayıp deli gibi kar elde ettiğini de gösteren bir tablo çünkü en çok satan bilgisayar markası değil, telefon markası değil, tablet markası değil. E nerden geliyor bu değirmenin suyu? Apple fanları sağ olsunlar, bu sizin başarınız parasının kıymetini bilmeyenler.
Apple fanları bu başarının sahibi diye bir iddia doğru değil. Doğru olan şu;
Kapalı devre bir telefon yaparak kendi AppStore’u üzerinden güvenlik sorununu minimize ettiği için (ki her uygulama denemeleri geçmeden AppStore’a eklenmiyor),
Ürettiği cihaz ve geliştirdikleri işletim sistemi ile diğer cihaz ve işletim sistemlerinden daha hızlı ve kullanım kalitesi yüksek bilgisayarlar ürettiği için,
Ayrıca ürettikleri cihazları sadece üretmek için değil aynı zamanda şık bir tasarımla süsledikleri için kullanıcılarından ( sizin tabirinizle fanlarından) tam not alarak rağbet görüyor.
Bu misaller artarak devam edebilir ama bu kadarı yeterli sanırım.
Bu başarının en büyük sahibi ise bir dahi olan Steve Jobs. Apple’ı batabilecek bir şirket olarak ele alıp buralara gelebilmesine olanak sağlayan ekipler kurarak yeniliklere imza attı.