Apple ekosisteminin devasa boyutu Swift diline olan ilginin diri kalmasını sağlıyor. Apple’ın işletim sistemlerinde yazılım geliştirme için kullanılan Swift dili, ücretsiz uygulama geliştirme eğitimi kapsamında öğretilecek. “Herkes kod yazabilir” adı altında başlatılan çalışma tam anlamıyla herkesi hedef alacak.
Swift dilinin öğrenilmesi için yayınlanan eğitimler, Apple’ın işletim sistemlerine olan ilgiyi uzun vadede artırabilecek potansiyel taşıyor.
Apple’ın ücretsiz uygulama geliştirme kursu yayınlandı
Kurs yalnızca yetişkinleri değil, gençleri de hedef alıyor. Kursun basitleştirilmiş kitabı “Develop in Swift Adventures” daha basit bir dille programlama mantığını anlatacak. Toplamda dört farklı e-kitaptan oluşacak eğitimin iki kitabı yayınlandı.
Ücretsiz uygulama geliştirme kitaplarının ikisi Apple Books üzerinden edinebiliyorsunuz. Ne yazık ki eğitimler Türkçe değil, şuan için yalnızca İngilizce dilinde kullanılabiliyorlar. Yine de programlama dünyasında dilin yaratıcısı tarafından verilen eğitimler bir numaralı kaynak olarak görülüyor. Eğer yeteri kadar İngilizce biliyorsanız Swift ile uygulama geliştirme noktasında büyük bir avantaja sahip olacaksınız.
Eğtimlerde sadece uygulama geliştirme değil, bir geliştiricinin benimsemesi gereken ilkeler de bulunuyor. Kursun en büyük iddiası bu eğitimlerin profesyonel olma niteliğini taşıdığı ve hevesli geliştiricilere yol göstereceği olmasıyla dikkat çekiyor.
Apple’ın Swift geliştirme kursuna buradan ulaşabilirsiniz.
Saol canım almıyım. React Native bana yeter
Kusura bakmasın mağzadan kaldırıp kendine başka isimle entegre edilme ihtimali olduğu sürece asla sadece kendi telefonuma geliştiririm gerçi bu androidde de var yıllardır firmaların ve geliştiricilerin yaptıkları geliştirmeleri saf androide ekledi google bu yüzden sadece kendi telefonuma geliştiririm sıfırdan işletim sistemini de kullandığım tarayıcıyı da veya diğer uygulamaları Halen lenovo p2 kullanıyorum ve android 11 betadayım şimdilik tam sürümü yayınlandığında ve zamanım olursa tekrardan degerlerim sistemi
Mesele dil değil, framework, kullanıcı sayısı, lisans gibi çok mesele var. Hadi yeni dil varmış geçelim demeyle olmuyor.