Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Apple’ın gecikmesi pahalıya patladı: 454 milyon dolar!

Ana sayfa / Haberler

Apple — VirnetX davası için alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Güvenli iletişim teknolojileri için çeşitli projeler üreten VirnetX, 2016 yılında Apple’ın FaceTime uygulaması yüzünden mahkemeye başvurmuştu.

Güvenlik firması, Apple’ın FaceTime’da kullandığı VPN altyapısının kendisine ait olduğunu iddia etmişti. Mahkeme, davacı olan firmayı haklı bulmuştu ve Apple’ın VirnetX’e 302 milyon dolar ceza ödemesini istemişti.

Bu cezayı yıllar boyunca reddeden 44 yıllık firma, faizler nedeniyle 302 milyon dolar değil 454 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı. Bu ikili daha önce başka bir davada da karşı karşıya gelmişti ve Apple bu davada 502 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

Reklam
Reklam

Apple AirPods 3 çıkış tarihi ortaya çıktı!

Apple'ın yeni kablosuz kulaklık modeli AirPods 3 çıkış tarihi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. İşte merak edilen detaylar!

Apple — VirnetX davası felakete dönüştü

2010 yılında görülen bu davaya itiraz eden Apple, geçen yılın kasım ayında istediğini elde etti ve bu cezadan kurtuldu. 1977 yılından beri faaliyette olan teknoloji devi, 454 milyon dolarlık ödemeye de itiraz etti fakat bu sefer istediğini elde edemedi.

10 yıl önce VirnetX tarafından alınan ve güvenli sanal ağlar ile ilgili olan patentleri görmezden geldiği için ceza alan Apple’ın başı ağrımaya devam ediyor. Patent meseleleri yüzünden mahkemelerde ifade veren ABD merkezli şirketin şansı yaver gitmiyor.

Apple, VirnetX’e 454 milyon dolar ödedikten sonra mahkeme tarafından alınan ilginç bir karara şahitlik etti. İlgili kararda güvenlik firması tarafından alınan patentlerin hepsi geçersiz olarak nitelendirildi.

Bunun üzerine harekete geçen Apple, 454 milyon dolarını geri almak adına mahkemeye sunacağı belgeleri hazırladı ve bir üst mahkemeye itiraz etti. ABD Bölge Yargıcı Robert W. Schroeder III, Apple’ın daha önce iade talebinde bulunduğunu ancak bu talebin yükümlülüklerini yerine getirmeyi makul olmayan nedenlerden dolayı ertelediği için 454 milyon doları geri alamayacağına karar verdi.

Apple, bu gecikmenin iade talebini gözden geçirmek adına temyiz mahkemesinden istediği ek süreden dolayı yaşandığını söylese de Robert W. Schroeder III bunun geçerli bir neden olmadığını ve 454 milyon doların artık geri gelmeyeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam