Apple Watch kullanıcılarının bazıları bir süredir önemli bir sorunla karşılaşıyor. Söz konusu sorun Apple Watch’un pil yüzdesiyle alakalı. Sorun tam olarak şu: Apple Watch pil yüzdesi her zaman 100’ü gösteriyor ve bir anda saat kapanıyor. Geçen yıldan beri bazı modellerde olduğu aktarılan bu sorunun, çözümüne ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. Apple’dan somut bir çözüm gelmese de söz konusu sorunun çözümüne ilişkin birkaç detay bulunuyor. İşte, Apple Watch pil yüzdesi sorunu ve çözümü:
Uygun fiyatlı: Apple Watch SE gündemde!
Apple Watch pil yüzdesi sorunu ve çözümü
Apple Watch Series 5’te de görülen söz konusu sorunun çözümü için birkaç adım uygulanabiliyor ancak yine de bu çözümler sizin sorununuzu nihayete erdiremeyebilir. Bunun yanında denemekte fayda var.
Sorun tam olarak ne? Akıllı saatiniz birkaç saat boyunca yüzde 100’de takılı kalmış gibi göründükten sonra kapanıyor. Şarj edilmeye başlandığında ise yüzde 100’e ulaşana kadar yüzde 70 civarında kalıyor ve bunun altına düşmüyor.
Pil sorunu hakkında internette ve forumlarda yüzlerce bildirim ve çözüm bulunuyor. Yazılım ile de sorunun çözülmediğini belirten kullanıcılar, sorunun tuhaf bir şekilde geçen yılın kasım ayından beri devam ettiğini bildirdi. Sorunu yaşayanlar için takip edilmesi gereken adımlar:
Telefonunuzu kapatın
Bazen uzun zaman kapatılmayan telefonlarda, söz konusu problem akıllı saatlerin etkilenmesine neden olabiliyor. Bu nedenle ilk önce telefonunuzu en az 20 dakika kapatmayı deneyin. Bunun ardından açın ve sorunun düzelip düzelmediğine bakın, zira bunu yapan kullanıcıların bir kısmı sorunun ortadan kalktığını bildiriyor.
Sıfırdan Başlatın
Bazı Apple Watch kullanıcıları, cihazın tamamen şarjının bitmesini bekliyor ve birkaç saat kapalı şekilde akıllı saati şarj ediyor ve sorun çözülüyor. Bunun da kendi içinde adımları bulunuyor; öncelikle, Apple Watch’un şarjı tamamen bitip ekranı kararana kadar saati kullanın.
Daha sonra ise ekran tekrar açılana kadar her iki yan düğmeyi de basılı tutun. Ekran tekrar kapanana kadar tutmaya devam edin.
Apple Watch’u yüzde 99’a ya da bu sayıya ulaşana kadar şarj edin ancak akıllı saatin pilinin 100’e ulaşmasına izin vermeyin. Bu adımlar başarılı olursa Apple Watch pil seviyeniz birkaç dakikalık kullanımdan sonra normal şekilde düşmeye başlıyor.
Şarj edin, ardından kapatın
Bazılarının çözüm bulduğu başka bir yol da Apple Watch’u birkaç saat şarj ederek yüzde 100’e ulaştığından emin olmak. Sonra kullanıcılar, yeniden başlatmadan önce Apple Watch’u yaklaşık 20 dakika kadar kapatıyor.
Saati düzenli olarak kapatın
Saatin düzenli olarak kapanmaması sorunların oluşmasına neden olabiliyor. Akıllı saatin arada bir kapatılması söz konusu sorunu yaşayan kişilerin bir süre sonra yaşamadıklarını bildirmelerini sağlıyor.
Eşleşmeyi Kaldırın ve Güncelleyin
Apple Watch’unuzu iPhone’unuzla eşleşmesini kaldırın ve tekrar eşleştirin. Bu sorunu kesin olarak çözmüyor ancak denemekte fayda var.
Bunun ardından iPhone ve Apple Watch’unuzda iOS ve watchOS’in en son sürümlerine güncellediğinizden emin olmalısınız. Sonuçta bu yapmadığınız bir yazılım güncellemesi sonucu ortaya çıkan bir sorun da olabilir.
Son çare: Apple Destek ile iletişime geçin
Apple’ın iPhone’unuzda ve Apple Watch’unuzda uzaktan gerçekleştirebileceği sorun giderme adımları bulunuyor ya da Apple’dan randevu alarak saatinizin tam sorununu saptanmasını sağlayabilirsiniz.
Siz de bu sorunu yaşadınız mı? Yorumlarda yukarıdaki yöntemlerin dışında bulduğunuz bir çözüm varsa paylaşmayı unutmayın.
Apple ekosistemine geçtiğimden beri (mayıs 2020 iphone 11, sanırım mart 2019 airpods 2’yi de eski samsung note 5 ile kullanıyordum) bu sistemin stabil olmasına rağmen hep bir küçük küçük sorunları ile karşılaşıyorum. Eskiden 2017 yılında falan 6 ay iPhone 5 kullandım ve onda da vardı hep garip küçük sorunlar. Mesela airpods bağlantı sorunu yaşatıyor farklı farklı mesela ya cihaza biri bağlanıyor yada kopuyor birden veya kendi aralarında kulaklıkların bağlantıları kopuyor ( kendi aralarında bağlantısı koptuğu için kutusunu değil ama kulaklıkları sıfır ile değiştirdiler bu arada) falan. Hep bir sıfırla, olmazsa ve büyük bir sorunsa servise verme süreci var. Bazen çok can sıkıyor bu ufak şeyler.
çok şükür android kullanıcısı olarak bende böyle bir sorun yok çünkü gideceğim servis yok