Akıllı Saat

    Apple Watch Series 8 ile yeni özellik: Koronavirüs alarmı yapacak!

    Bu sene piyasaya çıkması beklenen Apple Watch Series 8, yeni özelliklerle geliyor. Akıllı saat kişinin sağlığını yakından takip edecek.

    Teknoloji ekosistemi denildiğinde akla ilk gelen şirketlerden birisi olan Apple, akıllı saat dünyasının en popüler ürünlerinden birisi olan Apple Watch serisinin yeni modeli üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl içerisinde tanıtılması beklenen Apple Watch Series 8 ile ilgili sızıntı bilgiler ulaşmaya devam ediyor.

    Apple Watch Series 8, “vücut ısısı algılama özelliği” sunacak

    Teknoloji devi, akıllı saat serisinde insan sağlığı ve fitness üzerine birçok özellik sunmaya özen gösteriyor. Elde ettiği önemli bilgilerle teknoloji dünyasında ün yapan analist Ming-Chi Kuo, Apple Watch Series 8 akıllı saatinde “vücut ısısı algılama özelliği” olmasını beklediğini belirtti. Bu özellikle birlikte kullanıcının vücut ısısı belirli bir sıcaklığın üzerine çıkarsa bildirim gelecek.

    Son yıllarda tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgınıyla birlikte vücut ısısı değerindeki değişiklikler daha çok önemsenir oldu. Öyle ki olası bir koronavirüs vakasında kişiler ilk olarak vücut ısılarını kontrol etme yoluna gidiyor. Hal böyle olunca da Apple Watch Series 8 ile sunulacak bu özellik hayati bir önem taşıyabilir.

    Öte yandan Ming-Chi Kuo, bu özelliğin kusursuz bir şekilde sunulmasının oldukça zor olduğunu belirtti. Uygulama için mükemmel bir algoritmaya ihtiyaç olduğunu belirten kaynak, cilt sıcaklığının dış etkenlere bağlı olarak hızla değişmesinin uygulama netliğini engellediğini savunuyor.

    Apple, Watch Series 8’de kullanacağı optik sensör ile birçok sağlık hizmetini de sunacak. Vücut ısısı algılamanın yanı sıra kalp atış hızını, solunum hızını, kandaki oksijen seviyesini, kan basıncını ve daha fazlasını ölçebilecek.

    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    3 Yorum

    1. Erhan

      Corona mı kaldı başqan

    2. asdas

      zaten Hıawei Watch gt3 saatim deri sıcaklığını ölçüyor yeni bir özellik değil Şeker ve Tansiyon ölçme özelliği getirmedikleri sürece asla almam Apple’nin saatini

    3. Ugur

      Akıllı saat kullanan biri olarak sunu soyleyeyim bu saatlerin ruhu yok. Bence gereksiz. Aldigima pismanim. Alacaksın bir mekanik saat mesaj harici tum isini gorur.

    Diğer yorumları gör (2) Yorum Yap

    Yorum Yaz