Apple’dan Dev Enerji Yatırımı

8

Her ne kadar teknoloji üretirsek üretelim, eğer bir yandan katlediyorsak yapılan üretimlerin hiçbir mantığı yoktur. Özellikle teknoloji sektöründeki üretim hatalarının ve bilgisizliğin ceremesini daima doğa çeker. Sürdürülemeyen güç gerektiren tüm materyaller doğayla uyumsuzdur ve güç için doğa her zaman tahrip edilir. 

Apple, web sitesinde yer verdiği sözde kendini gerçek inovasyonun farkına varan isimler arasına kattığını belirtti.

“Gerçek inovasyonun her şeyi göz önünde bulundurması gerektiğine inanıyoruz. Daha iyiye giden yol buradan başlıyor.” açıklamasını yayınlayan Apple, ayrıca yayınladığı video ile sürdürülebilir ormanları nasıl oluşturduklarını da oldukça etkileyici bir videoyla paylaştı.

Doğa dostlarının ve Greenpeace gibi kuruluşların oldukça hoşlarına gideceklerine inandığım bu video, aslında herkesin yapması gereken şey hakkında oldukça açıklayıcı olmuş.

Videoya buradan ulaşabilirsiniz.

:: Sizce doğa dostu olması, telefon satın alma kriterlerinizden biri mi?

8 YORUMLAR

  1. SDN Okuru demiş ki:
    apple bir kaç sene önce greenpeace den protesto görüyordu enerjiyi en zararlı şekilde elde eden şirketdi.

    O protesto apple ın geri dönüştürülebilir malzeme yerine farklı malzemeler kullanmaya karar verdiği için yapılmıştı. Apple da bundan vazgeçmişti.

  2. Bu yazı en az 2 haftadır apple sitesinde var. Çok etkileyici sadece videolar değil sayfalarca neyi nasıl yaptıkları anlatılıyor. Sürdürüle bilir ormanlardan güneş enerjilerine kullandıkları suların defalarca arıtılmasından tekrar tekrar kullanılmasına ve en son zararsız bir şekilde atık haline gelmesine bir sürü dalda yaptıkları herşey en ince ayrıntısına kadar sitelerinde var. Apple'a işte bu yüzden hayranım sadece amacı satış yapmak değil siz dünyanın bir numaralı şirketiyseniz bunlarda sizin sorumluluğunuzda. Aynı titizlikle bunlarıda yapması beni yine büyüledi. Bu tartışılcak bir konu değil bütün firmalar böyle olmalı ki dünya en az tahribatı görsün gelecek nesillere güzel yaşanıla bilir bir dünya bırakılsın.

  3. İstediği kadar çevre faaliyeti yapsın. 2100 yılında dünya nüfusu 27 milyar olacakmış. Zaten o zamana kadar dünyada ne kaynak kalır ne bir şey.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version