Reklam
    Reklam
    iOS

    iPhone’un kilidini açmak artık daha kolay!

    Apple, koronavirüs nedeniyle maske takanların, Face ID özelliğini kullanabilmeleri için yeni bir geliştirmeye imza attı. iOS 14.5 ile birlikte, Apple Watch'u olanlar, iPhone kilitlerini hızlı şekilde açıyor.

    Koronavirüs salgını nedeniyle maske hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. iPhone’da yer alan Face ID yani yüz tanıma özelliği maske takılı halde çalışamadığı için Apple daha önce küçük bir çözüm sağlamıştı. Eğer yüzünüzde maske varsa telefon otomatik olarak şifre ekranına geçiş yapıyor. Bu konuda yeni bir çözüm sağlamak isteyen teknoloji devi, iOS 14.5 ile yeni bir adım attı.

    Maske kullananlara iOS 14.5 ile Apple Watch çözümü!

    İlk beta sürümü yayınlanan yani geliştiriciler tarafından test edilmeye başlanan iOS 14.5’de, Apple Watch’u bulunan iPhone kullanıcıları telefonun kilidini hızlı bir şekilde açabiliyor. Bu özellik uzun bir süredir Mac kullanıcılarına sunuluyordu, şimdi iPhone’un kilidini Apple Watch ile açabiliyor olmak sevindirici.

    Reklam
    Reklam

    iPhone’u kaldırdığınızda kilidi açılacak ve saatinizde bir titreşim hissedeceksiniz. Yani saat kolunuzdaysa herhangi bir şifre girmenize gerek kalmayacak.

    Bu sadece kilidi açmak için kullanılabilecek. App Store ve iTunes satın alma işlemlerinde parola girmeniz veya biyometrik doğrulama  yapmanız şart.

    Reklam
    Reklam

    Tabi bu bazı güvenlik açıklarını da beraberinde getirebilir. Örneğin siz uyurken birisi kolayca telefonunuzun kilidini açabilir. Bu nedenle Apple’ın çeşitli ek güvenlik önlemleri alması bekleniyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    10 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Hernedense benim iphone xsmax 14.2 beta surumunden beri -ki su anda 14.4 beta 2 yuklu-maske ile de faceidden aciyor.

    2. Teknoloji Dostu

      Xiaomi de yıllardır olan özellik. ( ABD de yaşasam Apple dan başkasına bakmam )

    3. vaNgohK8

      androidden araklama özellik daha…

    4. Teknoloji Dostu

      Watch a verecek 4000 olmadığından bize sorun yok telefonu zor alıyoruz zaten

    5. Teknoloji Dostu

      Bu izlediğim kadarıyla açılıp kapanan bir özelllik. Güvenlik açığı oluşturacak durumlarda özellik açıp kapatabilirsiniz.

    6. vaNgohK8

      bütün yenilikleri androidden araklamakta usta oldular artık…

    7. Teknoloji Dostu

      Yalnızca Apple pek değil de Apple ekosistemi çok cezbedici.

    8. ConfickerBelasi

      android’te ki güvenilir cihaz olayı bu…

    9. Teknoloji Dostu

      Bir eksik var Apple Watch yok :/

    10. ugah6aiw

      yine bir android özelliği çaldılar… hırsız apple…

    Diğer yorumları gör (9) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap