Reklam

Apple’ın adet döngüsü uygulaması, en sık görülen hastalıklardan birine katkı sağladı

0
Reklam
asdasdas

Apple ve Harvard Üniversitesi, adet döngüsünü Apple’ın uygulaması Döngü İzleme üzerinden takip eden kadınlar üzerinde araştırmalar yapmaya devam ediyor. İki kurumun yaptığı son araştırma, kadınlarda son derece yaygın görülen polikistik over sendromuna (PCOS) ışık tutacak yeni bilgiler ortaya çıkardı.

Araştırmaya katılan kadınlardan %12’si, kendilerine bir doktor tarafından PCOS teşhisi konulduğunu belirtirken, bu teşhisin çoğunlukla 22-30’lu yaşlar arasında konulduğu gözlemlendi.

Kriz büyüyor: Apple ve Google’dan Rusya’ya yasak!

Araştırma, adet döngüsünün ne kadar sürede düzene girdiğini de ortaya koydu

Polikistik over sendromu, bugün dünyanın dört bir yanında son derece sık görülen bir rahatsızlık. Hormonsal dengesizlik sonucu oluşan bu rahatsızlık sonucunda en çok görülen belirtilerin arasında aşırı kilo alımı, aşırı tüylenme, ve sivilce bulunuyor.

Reklam

Ayrıca bu rahatsızlığa sahip kadınlar, adet döngülerini düzenli bir şekilde yaşayamıyorlar. Bazı kadınlar uzun süre regl olamazken, bazı kadınlar da aynı ay içerisinde birden fazla kez regl olabiliyor.

37 bin kişinin katıldığı araştırmanın sonuçları, ilerleyen dönemlerde doğurganlığı zorlaştırabilecek bu hastalık üzerine yeni bir ışık tuttu. Örneğin, PCOS’lu hastalarının adet döngülerinin ilk adet döneminden itibaren düzene girmesinin, normal hastalara göre çok daha uzun sürdüğü ortaya çıktı.

Araştırma, ayrıca düzenli adet görmenin sadece PCOS ile bağlantısı olmadığını da ortaya koydu. Zira düzensiz bir adet döngüsüne sahip olup da PCOS’lu olmayan kadınların oranının %30 olduğu ortaya çıktı.

Bu araştırmanın ortaya koyduğu detaylardan biri de adet döngülerinin ilk adet döneminden ne kadar sonra düzene girdiği oldu. PCOS teşhisi konulmayan kadınlardan %70’nin, ilk adet tarihinden yaklaşık 4 yıl sonra düzenli bir adet döngüsüne sahip olabildiği ortaya çıktı.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version