Apple, son günlerde iPhone satışlarındaki artış ve pazar payını büyütmenin sevincini yaşıyordu. Fakat ortaya çıkan haberlere göre şirkete ABD Çalışma Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili eski bir Apple çalışanı da şikayette bulundu.

Apple sevinçli: iPhone 13’ün güncel satış rakamları açıklandı!

Apple sevinçli: iPhone 13’ün güncel satış rakamları açıklandı!

2021'in üçüncü çeyreğini kapsayan akıllı telefon pazar payı araştırmasına göre, iPhone 13 serisi Apple'ı memnun etti.

Apple düşmanca çalışma ortamı yaratıyor iddiası!

ABD Çalışma Bakanlığı soruşturmayı açmaya neyin sebep olduğunu açıklamadı. Ancak şirket içinde düşmanca bir çalışma ortamı olduğunu söyleyen ve bundan dolayı resmi kanallara şikayette bulunan eski bir Apple çalışanının işlerin bu noktaya getirdiği düşünülüyor.

Ashley Gjovik

İşten çıkarılmadan önce Apple’ın mühendislik bölümü müdürü olan Ashley Gjovik, Ağustos ayında ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na taciz edildiğini ve kendisine misilleme yapıldığını söylediği bir şikayette bulundu. Daha sonraki dönemdeyse aylarca iş arkadaşları, yöneticiler ve şirketin idari ekipleri tarafından yapılan tacizleri alenen tartıştığı için işten çıkartıldığını söyledi.

Konunun tekrar gündeme gelmesinin ardından Gjovik The New York Times’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Apple’ın federal ve eyalet tarafından korunan haklarımı kullanarak şikayette bulunduğum için bana misilleme yapması durumunda bundan kurtulamayacaklarını bilmelerini istiyorum.

Gazeteler, son birkaç ayda taciz ve çalışma kültürü sorunlarıyla ilgili olarak hükümet yetkililerine şikayette bulunduğu bilinen iki kişiden biri olan Gjovik’le ilk iletişim kurma denemelerinde başarısız olduklarını söylüyor. Benzer şekilde daha önce bireysel çalışan konularını tartışmayı reddeden Apple’ın da yorum talebine yanıt vermediği söyleniyor.

Şikayetlerin, teknoloji devi son aylarda bir çalışan aktivizmi dalgasıyla karşı karşıya kaldığı için geldiği düşünülüyor. Ağustos ayında çalışanlar, Apple’ın ABD’li müşterilerin iPhone’larını ve bilgisayarlarını çocuklara yönelik cinsel istismar görüntüleri için tarama hareketini eleştirdiler.

Bunun baskıcı hükümetler tarafından sansüre veya tutuklamaya yol açabileceğinden endişe ettiklerini söylediler. Ayrıca Temmuz ayında, şirket karantina sonrası işe dönüş politikalarını belirlemeye başladığında, çalışanlar daha esnek çalışma koşulları için yöneticilere baskı yapan bir dahili dilekçeyi dağıtmaya başladı.

Tabii şu anda soruşturma aktif bir şekilde devam ettiği için taraflar yorum yapmaktan kaçınıyor. Bunun için ABD Çalışma Bakanlığı’nın tahkiklerini sonlandırmasını bekliyorlar. Ardından zaten konunun haklı tarafının kim olduğu da yargı tarafından ortaya koyulacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!