Sosyal medya salgını, psikolojik açıdan dünyanın erişimi en zor bölgelerine dahi yayılmış durumda. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan MENA bölgesinde aylık Facebook kullanım oranı 16-64 yaş aralığı genelinde yüzde 78‘e ulaşmış bulunuyor.
Üstelik GWI verilerine göre yaşla birlikte Facebook kullanım oranı da artış gösteriyor. Örneğin gençlerde bu oran yüzde 70 iken, X kuşağında yüzde 80’e, yaşlılarda ise yüzde 85′e ulaşıyor. Her 10 teknoloji insanından 9’u Facebook kullanıyor.
7 erkeğe 3 kadın denk geliyor
Cinsiyet kırılımında özellikle Suudi Arabistan kültürü fazlasıyla öne çıkıyor. Facebook’a MENA bölgesinden giriş yapan 10 kişinin 7’si erkek, 3’ü kadın. Genç nüfusun kalabalık olduğu bölgede en dominant kullanıcı grubu ise yüzde 48’lik payıyla 25-34 yaş aralığı olarak görülüyor.
Facebook’a mobil erişimin artışı, MENA bölgesinde de ıskalanmayan bir trend. İki yıl önce mobil internet yoluyla sosyal ağa bağlananların oranı yüzde 61 iken, 2014’te bu oran yüzde 77’ye kadar çıkıyor. Üstelik Arap halkı yeniliklere hayli açık; her 10 Facebook kullanısından 7’si giyilebilir teknoloji ürünleriyle yakından ilgileniyor.
Araplar, özellikle de eðlence hayatlarýna bayaðý kendini kaptýrmýþ olanlarý için -ekonomik olarak þýmarýk olanlar için- þaþýrtýcý olmayan bir istatistik olur.
Yazýk ki Gazzeliler için ayný þeyi söyleyemiyoruz. Deðil facebooka girebilme rahatlýðý, insanlarýn sahur sofralarýna yýkýlýyor evlerinin çatýlarý, þükür kü dün son buldu o da.. inþAllah tekrar etmez.
Elbette Kuzey Afrika’nın önemli bir kısmı Arap değil.
Bizde artık arap olduğumuza göre oranlar iyice artmıştır.
Araplar Facebbok’u seve dursun, ben bütün Facebook hesaplarımı sildim. Bir daha işim olmaz.
bu araplarda her b.ku beğeniyor arkadaş