İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Oyun

Aref Ghafouri’nin Sırrı Ne?

Geçen Pazar akşamı halkımızı televizyon ekranlarına kitleye İranlı illüzyonist Aref Ghafouri basit bir illüzyon şovundan çok izleyenleri şok eden bir şov sunarak birçok kişinin kalbinde taht kurmayı başardı. Aref Ghafouri Pazar akşamı yayınlanan şovunda doğaüstü bir olay gerçekleştirmedi.

Gökhan Saltık

okunma

Aref Ghafouri’nin Sırrı Ne?

Geçen Pazar akşamı halkımızı televizyon ekranlarına kitleye İranlı illüzyonist Aref Ghafouri basit bir illüzyon şovundan çok izleyenleri şok eden bir şov sunarak birçok kişinin kalbinde taht kurmayı başardı.

Aref Ghafouri Pazar akşamı yayınlanan şovunda doğaüstü bir olay gerçekleştirmedi. O sadece uzun süredir hazırladığı bir şovu biz izleyicilerin beğenisine sundu ve bunda da oldukça başar oldu.

İzleyin!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8PTgnEmlLWI&w=450&h=368]

Aref Ghafouri’nin hazırladığı illüzyon numarası uzun süredir kullanılan bir tahmin oyunu aslında. Profesyonel illüzyonist Dick Zimmerman’ın ödüllü Master Prediction numarası birçok profesyonel tarafından tahmin yapmak için en iyi ve en temiz yol olarak biliniyor.
{pagebreak::2}
Bu oyun ilk olarak 20 yıl önce Harry Blackstone Jr. için tasarlanmış bir çanta olarak ortaya çıktı ve illüzyonist Wellington bu ürünü yeniden tasarlayarak devrim niteliğinde bir ürün ortaya çıkardı.

Aref kendi şovunda kapalı bir kutu kullandı. Fakat normalde bu kutunun ön ve arka yüzeyinde polikarbon pencereler bulunuyor. Kutunun üzerinde bulunan bu pencereler temiz bir görünüm kazandırıyor ve şovu daha da gizemli hale getiriyor. Kutunun içerisinde beyaz bir kapsül yer alıyor. Bu kapsülün içerisinde de tahminin yazılı olduğu bir kâğıt var.

İllüzyonist şovuna başladığı zaman izleyicilerinden özgürce bir şey dilemelerini veya akıllarından bir şey geçirmelerini ister. Bunun ardından illüzyonist izleyicilerden aldığı kelimeleri görünür bir yere yazarak dikkatleri bu kelimelere çevirir. Ama aslında bu kelimler kutunun içerisindeki kağıda yazılı değillerdir.
{pagebreak::3}
Kutu sahnenin bir yerinde ve izleyicilerin gözü önündedir fakat illüzyonist daha kutuya dokunmamıştır. Kutuyu sehpasının üzerine koyar ve açar. İçinden çıkan 4 inç genişliğinde ve dokuz inç boyundaki kapsül içerisinde bir kâğıt parçası vardır ve bu kâğıt parçasında izleyicilerin tahminleri doğru olarak yer alır.

Tüm izleyiciler şoktadır. Çünkü illüzyonist kutuya tahminler geldikten sonra sadece açmak için dokunmuştur. Tahminlerden sonra bu kağıda yazı yazması imkansızdır. Fakat illüzyonist kutunun içerisini göstermez ve kutuya koyduğu kağıdı izleyicilerin önünde kutuya koymaz.

Çünkü bu kağıdın kutuya düzgünce yerleştirilmesi gerekmektedir. Eğer kağıt yanlış yerleştirilirse kutu içerisindeki yazı mekanizması düzgün çalışmaz ve kağıdın içerisine yazılacak tahminlerde başarı sağlanamaz.
{pagebreak::4}
Bu illüzyon seti satışa sunulurken setin içerisinde birde sehpa yer alıyor. Bu sehpa da şov süresince önemli bir role sahip. Satışı yapılan Master Prediction sistemi sadece kutu ve sehpa ile sınırlı değil.

Kutunun içerisindeki yazma aracına veri gönderebilen cihazlarda set içerisinde yer alıyor. Eğer bu tarz bir şov yapmak istiyorsanız 4000 dolara yakın bir bedeli göze almalısınız. Bu tarz illüzyon sistemleri internetteki birçok alışveriş sitesinde satışa sunulmuş durumda.

Master Prediction sistemi hakkındaki tek sorumuz ise illüzyonistin uzaktan yönettiği yazdırma sistemi, işin sırrı da burada aslında. Oldukça sıkı saklanan bu yazdırma sistemi 20 yıldır gün yüzüne çıkmış değil.

:: İlginizi çeken illüzyon numarasını bizimle paylaşın.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (57)

fakcakaya

abartmaya gerek yok...fakat çocuk kendini izletti ..zaten amaç bu!

SDN Okuru

yaa bıraklın yaaa bu işlwerii adam yapıoyorr

SDN Okuru

1. Aref, 4000 dolar bayılıp Master Prediction almadı.. Peki nasıl yutturdu şöyle.. Sahneye sonradan arkadan bir masa geliyor ne hikmetse arkada unutulmuş (tabiki yalan) işte o masada gizli bir bölme var ve bölmenin içinde Aref in yardımcısının yazıp, rulolayıp kurdalelediği ve gizli bölmeye yerleştiği zamazingo duruyor.. Tüm bunlar olurken 2. planda ne oluyor. 2. Aref gazete veriyor, yok arkaya atın diyor falan feşmekan bunların hepsi zaman kazanma amaçlı.. Sahneye gelen bayan da tanıdık falan değil sadece yönlendirmelere aşırı uyan saf bir arkadaş uyanık biri çıksa çakar direk mevzuyu ama ne hikmetse bir tanede uyanık insana denk gelmiyor :D Parçalanmış gazete kağıtlarını attığı torba hileli yani çift taraflı bayan gazete parçalarını bir bölmeye atıyor tabi o sırada Arefin bir avucunda cebinden eline aldığı önceden hazırlanmış Kader ve konut kelimelerini içeren parçalar var sonra torbanın diğer kısmına kendi elini daldırıyor ve o sırada işte elindeki o kağıtlarıda bırakıyor o bölmeye daha sonra bayandan gözünü kapamasını isteyip aslında kendi bıraktığı kağıtlardan birini seçmesini sağlıyor. Hepsi bu kadar basit :)

cobra11

SARKAT Nickli Üyeden Alıntı İyide kızın gazete kağıdından seçtiği kelimeyi nasıl biliyor. Onu söyletmedi ve yazdırmamıştı. zaten tüm olay o o gazetede göze çarpan yazı kader dir zaten onuda kız seçtimi olay bitmiştir diğer hepsi senaryo

SARKAT

İyide kızın gazete kağıdından seçtiği kelimeyi nasıl biliyor. Onu söyletmedi ve yazdırmamıştı.

Darty

http://video.mynet.com/videocanavari...latim/1118017/ Seyredin merakınızdan kurtulun

anfy

Kardeşim gösteri yaptığında hepimiz yedik mi? YEDİK. Gerisi hikaye yok şöyle yapmış yok böyle yapmış. İlla ki bir hile yaptı. Adı üzerinde ilizyon. Çok kullanıldı ama ben bir daha yazayım Cem Yılmaz'ın lafını "Adam gerçekten uçsa peygamberliğini ilan ederdi" Bırakın eşelemeyi tadını çıkarın.

SDN Okuru

bunun görsel bir şohw olduğunu es geçip bu yeteneğini kullanarak sahnede emek veren kişiye ileri geri laf üretiyorlar ayıptır beyler bırakın araştırmayı elbette bununn bir püf notası var ve bub arkadaşta onu gayet güzel bir şekilde görsel şohw a çevirmişmiş taktir edeceğimize heralde kıskançlıktan olsa gerek bunada çamur atmaya uğraşıyorlar madem bu kladar basit bir şey kardeşim bunu hafife alan arkadaşlarda çıksın yapsın bu hareketleride görelim bu işler lafla değil yetenekle oluyor zaten tarışmanında adı olduğu üzre yetenek yarışması değilmi oda yeteneğini gösteriyor varsa daha iyi yapacak hodri meydan aref ordqa side oraya gidin

~J.c--W_

Niye kıskanıyorsunuz ki adamı

ByKaMiKaZe

yedirmeyi iyi biliyorsanız sizide görmek isteriz.

Daha fazla yorum (47 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.