Reklam

İnternetin Geleceğinde Neler Var?

1
Reklam

Günümüzde ilgiyle kullanılan internet teknolojilerinin gelecekteki halini hiç düşündünüz mü? Şu sıralar, giderek popülerliği artan web tv uygulamaları yakın gelecekte hangi özellikler sunacak? 3G sayesinde internete girmek dışında neler yapılabilir?

İnternet Teknolojileri Neler Sunacak?

#2011_01_07_Gelecegin_internet_teknolojisi.mp4 #

Reklam

Bu soruların internet teknolojileri geliştirien bir Türk firması olan Argela‘ya yönelttik. 3D Web TV‘den, Türkiye‘deki teknoloji sektörünün sorunlarına kadar geniş çapta bilgileri Argela Araştırma ve Teknoloji Direktörü, Dr.Mustafa Ergen ile yaptığımız röportajda öğrenebilirsiniz…

:: İnternetin geleceğinde hangi teknolojilerin gerçek olmasını bekliyorsunuz?

 

 

  1. Mustafa Ergen 1995 yılında üniversite sınavlarında ilk yüze girerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğine birincilikle girdi. 2000 yılında 4.0 ortalama ile ODTÜ birincisi olarak mezun oldu. 2002 yılında Kaliforniya Berkeley Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden Yüksek Lisans derecesini aldı. 2003 yılında aynı okulun İşletme bölümünde “Teknoloji Yönetimi” programını bitirdi. 2004 yılında aynı okulun Uluslararası Çalışmalar bölümünden ikinci Yüksek Lisans derecesini aldı. 2004 yılında aynı okulun Elektrik Mühendisliği bölümünden mobil haberleşme üzerine doktora derecesini aldı.

    Dr. Ergen National Semiconductor şirketinin bursuyla 2004 yılında Doktora üstü araştırmacı olarak Berkeley Üniversitesinde çalısmalarına devam etti. Bu süre içinde üniversite ve akademiyi birleştiren Sensör Teknolojileri grubunu kurdu aynı zamanda Akıllı Trafik Taşıma Sistemleri grubuyla çalıstı. Ekim 2005’te WiChorus şirketini kurdu. Teknoloji grubu liderliği ve WiChorus-Hindistan`ın yönetim kurulu başkan yardımcılığını yaptı. Şirket LTE, WiMAX ve dördüncü kuşak cep telefonları için altyapı ekipmanları üretmek üzere Silikon Vadisinin en iyi iki risk yatırımcılarından 4 yıl içerisinde kademeli olarak 41 milyon dolar yatırım aldı ve Tellabs tarafından Ekim 2009 yılında 200 milyon dolar’a satın alındı.

    Dördüncü nesil haberleşme teknolojileri üzerine “Mobile Broadband – Including WiMAX and LTE” adlı kitabı Springer tarafından 2009’da yayınlandı. İstek üzerine 2011’de Çince Phei yayın evi tarafından da basıldı. Ayrıca Springer tarafından 2004’te basılmış “Multi-Carrier Digital Communications- Theory and Applications of OFDM” adında haberleşme teknolojisi üzerine kitabı da bulunmaktadır. Kendisinin şu ana kadar yayınlanmış 100’ün üzerinde makalesi, tebliği ve patenti vardır. Dr. Ergen ODTÜ’de 8 adet Bülent Kerim Altay ödülü almıştır. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin Mütevelli Heyet üyeliğinde bulundu. Boğaziçi ve Koç üniversitelerinde yeni nesil haberleşme ve girişimcilik dersleri vermektedir.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version