Arılar, dünyadaki ekolojik dengenin belki de en önemli canlılarından birisi. Bilim insanlarının yaptığı yeni çalışmanın sonucunda aslında arıların bundan çok daha fazlasına sahip oldukları ortaya çıktı! Arılar matematik konusunda da oldukça iyiler.

Arıların, hayvanlar arasındaki en zeki canlılardan birisi olduğu uzun süredir bilim dünyası tarafından da kabul edilmiş bir gerçek. RMIT Üniversitesi bünyesinde çalışan bilim insanları tarafından geçtiğimiz günlerde sonuçlanan bilimsel çalışmaya göre arılar hiçlik kavramını biliyorlar.

Arılar matematik biliyor!

arılar matematik sdn 2

İnsan gibi gelişmiş bir canlının bile hiçlik konusunda çok zaman harcadığı dünyamızda 600 milyon yıldır var olduklarını bilinen arıların, hiçlik gibi kavramı biliyor olması bilim dünyasını hayrete düşürmeyi başardı.

Arıların nesnelerin sayılarını ve köşelerinin sayılarını 4’e kadar sayabildikleri daha önceki bilimsel çalışmalar sonucunda kanıtlanmıştı.

Fakat hiçlik konusundaki bilgileri, insan beyninin sahip olduğundan %98 daha az nöron sayısına sahip olduklarını hesaba kattığımızda oldukça ilginç bir hal alıyor.

Farklı sayılardaki kartların bulunduğu bir ortama koyulan bal arıları, en az kartın bulunduğu platforma konduklarında şekerli su ile ödüllendirildiler.

Testin ilerleyen bölümlerinde ise arıların hiç hata yapmadan en az kart bulunan bölgeye, hatta kartsız bölgeye uçmayı tercih ettikleri tespit edildi.

İnsanlığın bile hiçlik konusunda üretilen paradokslar içerisinden çıkamazken arıların bu konuyu 600 milyon yıldır biliyor oluşu, oldukça ilgi çekici.