ASELSAN, 2024 yılının ilk çeyreğinde hem finansal açıdan güçlü bir performans sergiledi hem de Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli adımlar attı. Şirket, 1,2 milyar TL net kar ile tarihinin en yüksek bakiye sipariş rakamına (11,1 milyar dolar) ulaştığını açıkladı. Bu başarının temelini ise ihracat odaklı büyüme stratejisi ve savunma sanayisindeki yenilikçi projeleri oluşturuyor.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şirketin milli savunma ekosistemine ve ekonomiye önemli katkılar sağladığını söyledi. Şirket, bu dönemde Tanklara İlave Yetenek Kazandırılması Projesi kapsamında M60T tanklarını modernize ederken, KAAN savaş uçağı için de aviyonik sistemler geliştirdi.

DÜFAS

Ayrıca, DÜFAS (Düşük Frekanslı Aktif Sonar Sistemi) ile Türk Deniz Kuvvetleri’nin denizaltı savunma yeteneklerini artırırken, Otonom Sualtı Aracı Deringöz’ün ilk dalışlı testlerini başarıyla tamamladı. Bu önemli gelişmelerin yanı sıra, MARLİN İnsansız Deniz Aracı, YENER Mayın Tespit Sistemi ve TOLUN Güdümlü Mühimmatı gibi yeni projeler de envantere katıldı.

TUSAŞ’tan HÜRJET için 4.8 milyon euro değerinde anlaşma!

TUSAŞ’tan HÜRJET için 4.8 milyon euro değerinde anlaşma!

TUSAŞ ve Airtificial arasında HÜRJET için 4.8 milyon euro değerinde anlaşma yapıldı! Peki bu anlaşmanın kapsamı ne? İşte detaylar...

ASELSAN, yurt dışına yönelik ihracatını da artırıyor. ASELFLIR-500 EO Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’nin ilk ihracatını gerçekleştiren şirket, MURAD Uçak Burun Radarını F-16 platformuna entegre etti ve test uçuşlarına başladı.

Tabii şirketin faaliyetleri yalnızca askeri alanda değil. Zira sivil alanda da faaliyet gösteren ASELSAN, mobil röntgen cihazı (ADR-M100) ve ALP 300-G Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi gibi önemli projeleri hayata geçirdi.

Şirketin gelecek hedefleri arasında dünyanın en büyük 30 savunma sanayi şirketinden biri olmak yer alıyor. Bu hedefe ulaşmak için ise 2030 yılına kadar ürün ve teknolojilerinde izlenecek yol haritalarını belirledi ve 400 milyon doları aşan dört büyük yatırıma başladı.