Reklam

Ashton Kutcher ile Simitçinin Ortak Noktası

8
Reklam

Evde bir parti düzenlemek istiyorsunuz. Bunun için pasta ya da bir DJ’e mi ihtiyacınız var? Peki tüm bunlar için komşularınızdan yardım istemeye ne dersiniz? Hem böylelikle tüm bu parti hazırlıklarınızı daha ucuza getirebilirsiniz. Nasıl mı? Bunun için ise tek ihtiyacınız Zaarly. Zaarly adlı mobil uygulama sizin için çevrenizde ihtiyacınız olan hizmetleri sizin bütçenize uygun bir şekilde buluyor. Tabi şimdilik Türkiye’de bu uygulamadan faydalanmak pek mümkün değil.

Yatırımcı Ashton Kutcher

Reklam

Geçtiğimiz yıl şubat ayında hayata geçen bu uygulama kısa sürede 400 bin kullanıcıya ulaşmayı başardı. O günden bugüne bu uygulama üzerinden 20 milyonun üzerinde talep postalandı. Tüm bu rakamlar bu uygulamaya yatırım yapanlardan biri olan Hollywood yıldızı Ashton Kutcher’ın da yanlış bir karar vermediğini doğrular nitelikte.

Peki nasıl çalışıyor bu uygulama? Kullanıcı neye ihtiyacı olduğunu ve bunun için ne kadar bütçesi olduğunu bu uygulama aracılığı ile yayınlıyor. Akabinde de diğer Zaarly üyelerinden bu işe talip olanlar ona mesaj atıyorlar. Şimdilik bu uygulama ile kullanılan hizmetler arasında bahçe bakımı, temizlik başı çekiyor. Tabi bu uygulama art niyetli şirketler tarafından da kullanılma riski taşıyor. Bu yüzden bazı güvenlik önlemleriyle güçlendirilmesi yatırımın uzun soluklu başarısı için gerekiyor.

Öte yandan son zamanlarda Zaarly gibi örnekler giderek artıyor ve artmaya da devam edecek. Zira konum tabanlı hizmetler şirketlere çok ciddi fırsatlar sunuyor. Eskiden müşterilerinin nerede olduğunu bilmesi pek mümkün olmayan şirketler şimdi akıllı telefonlar sayesinde tüm müşterilerine 24 saat kesintisiz bir şekilde ulaşabiliyor. Evde, işte, sokakta hatta tatilde bile.

Mobil cihaz olmadan asla

Intel tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde yaptırılan araştırmaya göre, seyahat edenlerin yaklaşık yarısı yanlarında mobil cihazları olmadığında kendilerini tedirgin hissediyor. Her 4 kullanıcıdan 3’ü seyahatleri sırasında priz bulamamaktan dolayı öfke yaşadığını söylüyor.

Araştırma, kullanıcıların yarısının da cihazlarını çaldırmaktan korktuğunu gösteriyor. Öyle ki araştırmaya katılanlar için seyahatleri sırasında mobil cihazlarını kaybetmek (yüzde 77), alyanslarını kaybetmekten (yüzde 55) daha stresli bir durum.

Motorize simitçi

Hal böyle olunca da geriye bu akıllı telefonları akılı şekilde kullanmaktan başka çare kalmıyor şirketlere. Geçtiğimiz haftalarda bir haber programına konu olan Türk simitçi büyük şirketlere bu konuda örnek vaka olmaya aday. Bu simitçiyi diğer simitçilerden ayıran özelliği konum tabanlı hizmetlerden faydalanarak diğer simitçilere göre daha fazla para kazanıyor olması.

Trafiğin yoğun olduğu yerlerde çalışan simitçi, trafiğin akmaya başladığı yerlerden İBB Trafik uygulamasına bakarak trafiğin sıkıştığı noktalara motosikleti ile gidiyor ve burada satış yapmaya devam ediyor. Böylece geçici bir iş diye başladığı bu küçük iş de ciddi kazançlar elde ediyor.

Bugün bir simitçinin bile müşterilerinin nerede olduğunu görmesini sağlayan konum tabanlı hizmetler, şirketler tarafından doğru kullanılmaya başlandıkça onlara ciddi gelir imkanları sağlayabilir. Hal böyle olunca da Hollywood yıldızından simitçisine kadar herkes yatırımını konum tabanlı hizmetlere yapıyor.

:: Zaarly hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

8 Yorum

  1. iki satiri okumaktan aciz benim milletim. kimisi ozet gecin der kimisi de simit isine mi girmis? helal olsun der.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version