Philips, tavanı homojen yayılan beyaz ışıkla kaplayabilen yenilikçi bir ışıklı panelini tüketiciler ile buluşturdu. Philips’in OneSpace Luminous Ceiling isimli yeni ürünü mağaza aydınlatmasını yepyeni bir boyuta taşıyor.
İlk kez 30 Mart – 4 Nisan 2014 tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlenen Light + Building Fuarı’nda sergilenen ve Türkiye’de de yeni mağaza aydınlatmalarında kullanılan Philips OneSpace Luminous Ceiling, geleceğin teknolojisini günümüze taşıyor. 1964 tarihli bir New York Times makalesinde ilk kez dünyanın en ünlü bilim kurgu yazarlarından Isaac Asimov tarafından öngörülen ışıklı tavan, Philips’in bu ürünü ile gerçek oluyor.
Asimov’un kaleminden dökülen “2014’e kadar elektrolüminesans panellerin kullanımı yaygınlaşacak ve tavanlar ve duvarlar yumuşak yansımalarla parlayacak…’’ satırları Philips OneSpace ile hayat bulurken aydınlatmaya yepyeni bir bakış açısı geliyor.
LED aydınlatma tekstil ile entegre edildi
Philips OneSpace Luminous Ceiling, ışık kaynağını tamamen gizleyen bir beyaz aydınlatılmış tavan yüzeyi oluşturmak için LED aydınlatma teknolojisini tekstil ile entegre ediyor. Sonuç olarak homojen ve rahatsızlık vermeyecek şekilde ışık yayan pürüzsüz bir tavan aydınlatma çözümü ortaya çıkıyor.
Hem tavan hem de aydınlatma işlevini gören Philips OneSpace Luminous Ceiling, eşsiz homojen aydınlatma kalitesiyle sesi absorbe eden bir panel oluşturmak için tekstil ile birleştirilip birbirine çok yakın şekilde yerleştirilerek ağ gibi bir görünüm kazandırılan LED’lerden oluşuyor. Ürün ayrıca tüm bina ve güvenlik şartları ile de uyumlu olarak üretiliyor.
Philips OneSpace Luminous Ceiling’in üretim sonrası testlerine katılan mimarlar tavanın yarattığı etkiyi “huzur verici’’, “dingin” ve “gökyüzü gibi” olarak tanımlıyor. Tavan, doğal gün ışığı hissini çağrıştıran beyaz bir ışık yayıyor. Dim edilebilir olmakla birlikte güvenlik aydınlatması olarak kullanılabilen OneSpace, daha fazla enerji verimliliği için merkezi kontrol ile açma kapama yapılabilen bina otomasyon sistemlerine de bağlanabiliyor.
Philips OneSpace Luminous Ceiling, maksimum düzeyde tasarım özgürlüğü sunarak 10 x 3 metreye kadar değişebilen boylarda sunuluyor. Fonksiyonel aydınlatma sağlamanın yanı sıra çarpıcı ya da sakin bir ortam yaratmak amacıyla özellikle otomobil fuarlarında, mağazalarda, havalimanları, oteller ve konferans tesisleri gibi kamuya açık yerlerde kullanılabiliyor.
:: Philips OneSpace Luminous Ceiling’i başarılı buldunuz mu?
Fotoğraf çekimlerinde obje çekimi için nasıl olur acaba?
işe yarar bu tutar.
shadow2 dediği gibi tutar.
Fiyatı ne kadar olur acaba?
Bir M4A4 Asiimov değil 🙂
Müthiş.
Evim şahanede mimar Selim bey buna benzer tavan yapıyordu.Adıda gergi tavan.Hemen hemen aynı sistem.Yine tavana şerit ledler döşeniyor.Ledlerin üzerine kumaş benzeri tekstil ürünü bir malzeme geriliyor ve aynı görüntü, aynı aydınlatma.Zaten bi kaç senedir olan birşey bu.Ama Philips’in bu ürünün ışığı çok daha homojen.Gerçekten ışık kaynağı kesinlikle anlaşılmıyor.Good job Philips !
Eve yeni tadilat, bakım yapacağımız zaman kesinlikle tavana bu şekilde aydınlatma sistemi kurucam.Hem daha az elektrik sarfiyatı hem daha çok ışık hemde şık ve kalite.
İşyerine yaptırmak lazım bundan