Assassin’s Creed Odyssey inceleme

1

Assassin’s Creed Odyssey inceleme videosu ile karşınızdayız. Uzun yıllar sonra Origins ile çehresi tamamen değişen ünlü seri bir kez daha, yeni şeyler deneme peşinde. Bu kez karşımızda ilk defa AC markasına ait bir RPG oyunu var. Peki, oyun nasıl olmuş?

Assassin’s Creed Odyssey inceleme

Origins ile kökten değişen oyun sistemi, olduğu gibi Odyssey’e yansıyor. Geçtiğimiz yıl oldukça büyük bir başarı elde eden Assassin’s Creed: Origins’in sistemi, yerinde müdahaleler ve akıllıca yapılan seçimlerle yepyeni bir oyun tecrübesi vaat ediyor. O zaman vakit kaybetmeden sizleri Assassin’s Creed Odyssey inceleme videomuz ile baş başa bırakalım, iyi seyirler!

Günümüze Syndicate ile yeterince yaklaştıktan sonra, artık sıra olayın kökenlerine inmeye geldi. İlk kez Hidden Ones adıyla Eski Mısır’da Bayek’in önderliğine yükselen suikastçılar, bundan çok daha fazlasıydı. Geride kalan çok fazla hikaye vardı ve bunları keşfetmek için, Ubisoft bizi çok tanıdık ama bir o kadar da yeni hissettiren bir dünyanın içine atıyor: Yunanistan.

Assassin’s Creed, uzun yıllar süren rol yapma oyunu olma amacını Odyssey ile gerçekleştiriyor. Ana karakter seçiminden tutun da, hikaye anlatımı ve diyaloglara kadar önemli yenilikler var. Hepsinin ötesinde, bu kez gerçekten de karakterimizi ince ince işlemek oyuncuların elinde.

Öncelikle karakterleri işleyerek anlatmak gerekiyor. Bu kez iki Spartalı savaşçıdan birini, Alexios veya Kassandra’yı seçerek oyuna başlıyorsunuz. İkisinin de farklı yönleri, motivasyonları ve olaylara bakış açısı var. Her ne kadar oyun dünyası bu seçimden çok etkilenmiyor olsa da, ana hikaye üzerinde bazı kritik anlar iki karaktere göre fazlasıyla farklılık içeriyor. Normalde kardeş olan ikilinin yollarının nasıl ayrıldığını bu yolculuk hikayesinde öğreniyor ve kaderlerini biz oyuncular belirliyoruz.

İlk kez bir Assassin’s Creed oyununda diyalog seçimleri yer alıyor. Onlarca oyunda hep akıp giden diyaloglara yer veren Ubisoft ekibi, bu kez önemli anlar da dahil olmak üzere, tonlarca diyalog ekranı eklemiş durumda.  Burada hem insanlarla yol sorabiliyor, hem de önemli anlarda kritik kararları verebiliyorsunuz. Yani, hikayenin akışı bir nevi ilk kez oyunculara eline verilmiş.

Diyalog ekranı bu şekilde olunca, oyunun sistemi de değiştirilmiş. Artık üzerinize giyeceğiniz her bir zırh parçasını siz belirliyor ve Hunter, Warrior, Assassin sınıfları arasında bir denge oluşturmaya çalışıyorsunuz. Hunter ağırlıklı gittiğinizde okla inanılmaz hasarlar verirken, Warrior ile kolayca kalabalık düşman gruplarını alt edebiliyorsunuz. Assassin sınıfı ise orijinal Assassin’s Creed deneyimine en yakın karakteri oluşturmanıza yardımcı oluyor.

Assassin’s Creed demek gizlilik demek!

Yani gizlilik ile ilerlemek istiyorsanız üzerinize giydiğiniz zırh parçalarının Assassin bonusları sağladığından emin olmanız şart. Çünkü yüzdelik oranda bu alandaki puanı yükselttikçe daha rahat suikastlar gerçekleştirebiliyorsunuz. Elbette aynı durum diğer sınıflar için de geçerli.

Origins’e oranla yetenek ağacı sistemi de hayli mesafe kat etmiş. Bu kez gerçekten de işe yarar yetenekler arasından seçim yapıyor, hatta bu yeteneklerin birçoğunu savaşlar sırasında aktif olarak kullanabiliyorsunuz.

Bu özellik önemli çünkü aynı zamanda Assassin’s Creed Odyssey’in kalbini oluşturuyor. Yetenek ekranına puan yatırdıkça (her seviye aldığınızda bir puan kazanıyorsunuz) seçtiğiniz yolda (Hunter, Warrior, Assassin) size inanılmaz yardımcı olacak özellikleri aktif hale getiriyorsunuz. Düşmanın sizi daha zor fark etmesini sağlayabilir veya aynı anda üç ok birden atarak fazladan hasar verebilirsiniz. Bu tamamen sizin seçtiğiniz yetenekler üzerinde şekillenen bir oynanış yapısını beraberinde getiriyor. Böylece zaten oyun süresi 100 saate yakın olan Odyssey’in yeniden oynanabilirliği inanılmaz ölçüde artıyor.

Assassin’s Creed Odyssey sistem gereksinimleri

Minimum sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)

İşlemci: AMD FX 6300 @ 3.8 GHz, Ryzen 3 – 1200, Intel Core i5 2400 @ 3.1 GHz

Ekran Kartı: AMD Radeon R9 285 veya NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB VRAM – Shader Model 5.0)

Bellek: 8GB RAM

Çözünürlük: 720p

Varsayılan yenileme hızı: 30 FPS

Video Ayarları: Düşük

Depolama Alanı: 46 GB available hard drive space

Ses: DirectX 9.0c uyumlu ses kartı

Önerilen sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)

İşlemci: AMD FX-8350 @ 4.0 GHz, Ryzen 5 – 1400, Intel Core i7-3770 @ 3.5 GHz

Ekran Kartı: AMD Radeon R9 290 or NVIDIA GeForce GTX 970

Bellek: 8 GB RAM

Çözünürlük: 1080p

Varsayılan yenileme hızı: 30 FPS

Video Ayarları: Yüksek

Depolama Alanı: 46 GB available hard drive space

Ses: DirectX 9.0c uyumlu ses kartı

4K için önerilen sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)

İşlemci: AMD Ryzen 1700X @ 3.8 GHz, Intel Core i7 7700 @ 4.2 GHz

Ekran Kartı: AMD Vega 64, NVIDIA GeForce GTX 1080 (8GB VRAM – Shader Model 5.0)

Bellek: 16 GB RAM

Çözünürlük: 4K

Varsayılan yenileme hızı: 30 FPS

Video Ayarları: Yüksek

Depolama Alanı: 46 GB available hard drive space

Ses: DirectX 9.0c uyumlu ses kartı

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version