Reklam

Astronotların imdadına Japonlar yetişti

18
Reklam
asdasdas

Uluslararası Uzay İstasyonu’daki uzay adamları, bir süredir erzak yardımı alamıyordu. Önce Elon Musk’ın patlayan roketleri yüzünden Nasa’nın iptal ettiği uçuşlar nedeniyle erzak göndermeden sorun çıktı.

Ardından, geçen hafta Ruslar Soyuz roketiyle ISS’e erzak gönderecekken, roket son anda patlayınca görev iptal edildi.

Astronotlara yemek vermiyorlar mı?

Yörüngedeki astronotlar için şu anda su ve yemek kıtlığı problemi bulunmuyor ancak istasyonun kuralları gereği, dünyada oluşabilecek sorunlar nedeniyle uçuşların uzun süre yapılamaması riskine karşı istasyonda çok uzun süre yetecek kadar su ve yiyecek depolanması gerekiyor.

Reklam

Önceki yıllarda, yaşanan bir sorun yüzünden ISS’e aylarca uçuş yapılamamış, astronotlar yörüngede mahsur kalmış, su ve yiyecek depoları boşaldığı için büyük tehlike atlatmışlardı.

Şimdi de Rus gemisi patladı

Japonlar şimdi, Kounotori 6 gemisi ile ISS’e 6,5 ton ağırlığında malzeme taşımak üzere hazırlık yapıyorlar.

Rusların yörüngeye çıkaramadığı malzeme yerine Japonlar, bolca su, yiyecek ve bilimsel deneyler için gerekli malzemeleri ISS’e ulaştıracaklar.

Uzay gemisi 13 Aralık’ta kalkış yapacak ve istasyonun güneş panellerine bağlanacak yeni Li-ion pillerini de taşıyacak. Astronotlar, yeni pilleri yerleştirmek için uzayda uzun süreli çalışma yapmak durumunda kalacaklar.

:: Uzay çalışmalarını takip ediyor musunuz?

18 YORUMLAR

  1. Uzaya fırlatılan herşeyin yörüngede kirliliğe sebep olacağını düşünüyorum. İleride dünya etrafında artık ürünler dönerken çarpışma tehlikesi yüzünden atmosferden çıkış yapamayacağız.

  2. Ne işleri var uzayda gelsinler dünyada yaşasınlar. Hem yemekte var. Bu uzay işleri çok saçma uydular uzayı kirletiyor. Aya veya marsa gitmek çok gereksiz. Hem isterlerse google earth dan bakabilirler boşuna uydu göndermişler marsa.

  3. Batı bizi ksıkanıyo diyip dalga geçen şebek.3.havaalnının konumuna ve almanyanın bu havaalanından neler kaybedeceğine bi baksın sonra şebeklik yapsın

  4. Kuzey Pasifik’teki Tanegaşima Uzay Merkezi’nden fırlatılan hurda toplayıcının, Dünya yörüngesinde bulunan büyük metal atıklarının faaliyet alanını değiştirmesi, atıkları atmosfere doğru iterek yanmalarını sağlaması bekleniyor. Dünya yörüngesinde, eski uydular ve fırlatılan roketler dahil olmak üzere milyonlarca metal parçasının bulunduğu tahmin ediliyor. Hızı saatte 28 bin kilometreye kadar çıkan bu metal parçacıklarının kazalara neden olabileceği ve telekomünikasyona zarar verebileceği belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version