Asus StudioBook S (W700) ön inceleme videosu ile karşınızdayız. Bu ön inceleme videomuz ile beraber Asus’un yeni iş istasyonuna yakından bakma şansı elde ediyoruz. MacBook Pro katili Asus StudioBook S inanılmaz donanımı ile hemen ön plana çıkıyor.
Asus StudioBook S (W700) ön inceleme
İsterseniz sözü uzatmayalım ve sizleri bu güzel bilgisayarın ön inceleme videosu ile baş başa bırakalım. StudioBook S’in donanım özelliklerinin yazılı haline ise yazının devamından ulaşabilirsiniz. İyi seyirler!
Windows 10 Pro laptop konsepti Asus’un yeni iş istasyonuyla beraber bambaşka bir boyut kazanıyor. Intel Xeon CPU ve NVIDIA Quadro P3200 GPU‘dan güç alan W700, 17 inçlik boyutuyla kompakt bir tasarım anlayışını bir araya getiriyor.
İpince çerçeveli Asus ZenBook S13 ön inceleme!
Asus ZenBook S13 ön inceleme videosu ile karşınızdayız. Bu kez konuğumuz dünyanın en ince çerçevelerine sahip en yeni Premium Zenbook modeli S13 oluyor.15 inçlik standart laptop kasasına 17 inç ekran sığdırmayı başaran Asus StudioBook S, 1920 x 1200 çözünürlük değeri ve yüzde 84 ekran kasa oranı ile dikkat çekiyor. Yansımalara karşı korumalı Anti-Glare teknolojisi sunan bu ekran, IPS panel olmasının avantajıyla 178 derecelik görüş alanı sağlıyor. yüzde 97‘lik DCI-P3 renk gamutu sayesinde de profesyonel içerik üreticilerine net görüntüler sunabiliyor.
Asus bu ürünü tanıtırken, profesyonel iş alanlarına yoğunlaştığını açıkça belirtti. Tasarımcılar, mimarlar, içerik üreticileri ve programcılar yüksek performansa ihtiyaç duyarlar. Ama bu performansı aynı zamanda yanlarında taşımak isterler. Asus StudioBook S sahip olduğu donanım özellikleri ve portatif yapısıyla bu yöndeki ihtiyaca cevap verebilmek istiyor.
279 dolarlık efsane bilgisayara dokunduk!
Acer Chromebook 315 ön inceleme videosu ile karşınızdayız. CES 2019 fuarında Chromebook modelleri büyük dikkat çekmeyi başardı. Acer Chromebook 315 bakalım bize neler sunuyor?İşlemci olarak iki farklı seçenek kullanıcılara sunuluyor. Intel Xeon E-2176M ve Intel Core i7-8750H model işlemciler arasından seçim yapılabiliyor. Intel Xeon E-2176M ile 2.7 GHz’lik bir saat hızı bizleri karşılarken, Intel Core i7-8750H ise 2.2 GHz saat hızı sağlıyor.
Bellek tarafında ise 2666 MHz saat hızına sahip 64 GB DDR4 RAM bizleri karşılıyor. Daha doğrusu RAM miktarı 64 GB’ye kadar artırılabiliyor. Aynı şekilde depolama alanı da 4 TB‘ye kadar yükseltilebiliyor.
Profesyonel odaklı bir cihaz olduğu için ekran kartı söz konusu olduğunda Asus StudioBook S elini hiç korkak alıştırmamış. Cihaz 6 GB GDDR5 VRAM kapasiteli NVIDIA Quadro P3200 ekran kartı ile dikkat çekiyor.
İlginç tasarımıyla ASUS ROG Mothership tanıtıldı!
Alışılmışın dışına çıkan tasarım anlayışıyla görenleri kendine hayran bıraktıran ROG Mothership CES 2019'a damgasını vurdu. İşte ilginç tasarımıyla ön plana çıkan Asus ROG Mothership özellikleri!Gelelim bağlantı noktalarına… Rakibi olduğu MacBook Pro’ya göre oldukça avantajlı olduğu noktalardan biri de, giriş çıkış portları açısından oldukça zengin bir laptop olması. Bizleri bir adet Thunderbolt 3 USB-C, üç adet USB 3.1 Gen 2 Type-A, HDMI 2.0, SD kart okuyucu ve 3.5 mm jak girişi karşılıyor.
Numpad desteği de bulunan tam boy klavyenin yanı sıra, Windows Hello destekli parmak izi sensörü Touchpad üzerinde yer alıyor.
W700, 382 x 286 x 18.4 mm boyutlarıyla dünyanın en ince Quadro GPU’lu bilgisayarlarından biri olarak dikkat çekiyor. Ayrıca sağlanan sağmak termal çözümün yanında, sadece 35 db‘lik fan sesi sizi neredeyse hiç rahatsız etmiyor. Cihazda ayrıca 57 Wh’lik sağlam bir pil kullanılıyor.
Bu yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak model hakkında şimdilik bir fiyat bilgisi paylaşılmadı. Peki, bir iş istasyonu olarak StudioBook S’i nasıl buldunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın!
Apple ürünleri bu tip workstation cihazları pek karşılaştırmamak lazım, Bu tip cihazların donanımları ve konfigürasyonları zaten çok güçlü. Daha düşük versiyonlarda bile işlemciler İntel in Core serisinde vpro olarak olarak gelmesi bile fark yaratıyor, Ram kısmı konuşulacak gibi değil zaten. Eğer kullancak olan kişi Backend developer ise bu cihazlar resmen biçilmiş kaftan. Macos’un genel işleyiş performansı genel anlamda iyi tabi bir Unix türevi olması altındaki en büyük sebep. Tabi kullanıcı bir linux dağıtımı seçip yada en azından Ubuntu ile çok iyi performans ta alabilir.
Hakkı bey her tür ürünü tanıtıyorsunuz ancak sene boyu programlarda önünüzden Macbook elinizden iPhone düşmüyor.
Çok güzel tespit
Çok güzel olmuş tam iş istasyonu
Katili ne ? Katil diye haber mi yapılır
Ağzım açık izliyorum.
Yeni i5 8200 işlemcili 1050 ekran kartlı bilgisayar almıştım. Şimdiden eskimiş hissettim:)
studio demisler pen destegi yok 🙂
Her başlığa o katili, bu katili yazma modası yeni mi çıktı?