Asus, Tinker Board adını verdiği ürünüyle Raspberry Pi karşısında ciddi bir alternatif olmak hedefinde. İşte, Asus 90MB0QY1-M0EAY0 Tinker Board teknik özellikleri.
Asus Tinker Board teknik özellikleri
Asus Tinker Board form faktörü, port ve GPIO yerleşimi ile Raspberry Pi ile oldukça benzeşse de güç anlamında öne çıkıyor. Şirket, Raspberry Pi’nin uzun zamandır piyasada olduğunu ve kendilerinin kullanıcıların seçimlerini daha fazla seçenekle genişletmek istediklerini ifade ediyor.
4K desteği, daha yüksek çipset performansı, daha hızlı Ethernet erişimi, bellek boyutlarında esneklik Asus Tinker Board’u farklı kulan özellikleri arasında. Asus, Tinker Board’un yeteneklerinin, en yeni Raspberry Pi revizyonunun bile altından kalkamayacağı projeleri gerçeğe dönüştürebileceğini söyleyecek kadar iddialı.
Dört çekirdekli 1.8 GHz hızında Cortex-A17 işlemci, ARM Mali-T764 GPU, çift kanal LPDDR3 2 GB bellek, micro SD kart slotu, 4K H.264 destekli HDMI, RTL HD codec, 3.5mm ses girişi, GB LAN, 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 + EDR, Debian/KODI desteği, 40 pinli başlıklar, 2 pinli iletişim noktaları, dört adet USB 2.0 portu, 5V/2A güç bağlantısı ürünün başlıca özellikleri arasında. Tüm detayları ise aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.
Asus Tinker Board 1080p HDMI çıkışı ile boştayken sadece 2.25W güç harcıyor. HDMI bağlantısı yokken ise bu değer 2W’a düşüyor. Kartın harcadığı maksimum güç ise 5W olarak belirtiliyor. Asus Tinker Board’un GeekBench’te aldığı puanın 3925, Raspberry Pi 3 Model B’nin aldığı puanın ise 2092 olduğunu da not olarak düşelim. Öte yandan Asus’un donanım anlamındaki daha güçlü özelliklere sahip olması bu puanda etkili.
Asus ileride daha geniş işletim sistemi sunmak üzere çalıştığı Tinker Board’u yurtdışında yaklaşık 68 dolarlık fiyatla satışa sunmuş durumda. Bu anlamda ürün, rakip olmaya çalıştığı Raspberry Pi 3’ten pahalı olmasıyla projesi için daha fazla güç gerekenler tarafından tercih edilecek gibi gözüküyor.
:: Asus Tinker Board, Raspberry Pi’yi tahtından edebilir mi dersiniz?
Bunun işletim sistemi Ne . windows yükleniyor mu
Doğru soru GTA 5 kaldırır mı olacaktı bro
bunlar geliştirici kartları. Yani son kullanıcı ürünleri değil. Örneğin robotik alanda çalışmalarad kullanılabilir, tv'ni akıllı tv yapabilirsin veya evdeki akıllı olmayan cihazları özel programlama teknikleri ile bu kartlara entegre edip akıllı cihaz haline getirebilirsin. Bu kartı masaüstü pclerdeki anakart gibi düşün bunların birde geliştirme kartları modülleri var.
Hayat zaten Windows ve oyundan ibaret.
Telefonlarina bakinca her modelde fiyati ikiye katlanan markanin urununu boyle DIY urunlerde kimse tercih etmez. Amac zaten ucuza maletmek. PC fiyatina gelecek 2. ya da 3. nesil, tipik Asus yontemi. Zor satar.
Rasspery pinin amacı puanı yüksek olması değil. Uygun fiyatlı ve az enerji tüketmesi. Bu çok pahalı.
Haberdeki ürün ve raspberry türü cihazlar linux la çalışıyor. linux'u ileri seviyede bilmedikten sonra hiç bir işe yaramazlar. sd karta linux iso su yükleyip silip kendinizi oyalarsınız. Ayrıca Linux u iyi derecede bilsem bu kartlarla uğraşacağıma 150-200 tl lik adam gibi lcd si ve klavyesi olan ikinci el bir laptopa kurarım, raspberryden 10 kat hızlı çalışır ve çok daha fazla işe yarar. Programcılık öğrenmek isteyenler arduino tarzı alt seviye ve daha basit kartlardan başlamalı.
Ihtiyaca gore insan istedigi gibi parca eklemesi yapabilir. Raspberry pi nin ve diger board larin ozelligi bu. Bu kadar.
online cash register bad credit loans credit loans bad credit loans direct lenders