Reklam

Asus Zenbook Prime UX31A Video İnceleme

4
Reklam

Intel’in geçtiğimiz yıl oluşturduğu Ultrabook konsepti, pek çok kullanıcı ve firma tarafından hızlı bir şekilde benimsendi. Artık yükselen tablet ve akıllı telefon pazarına karşı sınırlı pil ömrü sunan, ağır ve kalın yapıda olan notebook modelleriyle karşılık verilemeyeceğini üreticiler de biliyordu.

Netbook modellerini piyasaya ilk sunan şirket olan Asus, taşınabilir bilgisayar konusunda oldukça başarılı bir firma. Bu başarısını Ultrabook modelleriyle de kanıtladı. Firmanın Zenbook ailesi ikinci nesil modelleriyle karşımızda.

İncelediğimiz Zenbook Prime UX31A-1AR4, 13.3 inç’lik Full HD IPS panel ile oldukça başarılı görüntü kalitesi sunuyor. Daha önceki 1366 x 768px ve 1600 x 900px çözünürlüğündeki Ultrabook modellerine göre ekrandaki fontlar ve görseller, artan çözünürlükle beraber çok kaliteli bir şekilde görünüyor.

Reklam

Zenbook Prime ile değişen sadece ekran çözünürlüğü değil. Kullanılan ekranın parlaklığı ve kontrast değerleri de geliştirilmiş. Zenbook Prime UX31A-1AR4, karşısındaki kullanıcıya iyi bir ekran deneyimi sunuyor.

32nm’lik ikinci nesil Core işlemcilerini kullanan ilk nesil Ultrabook modelleri, şimdi artık üçüncü nesil Ivy Bridge işlemcilerini kullanıyor. Ivy Bridge, 22nm teknolojisiyle üretiliyor. Bu yüzden daha az ısınıyor ve daha az güç tüketiyor.

İncelediğimiz Zenbook Prime UX31A-1AR4, UX31A ailesinin en güçlü modeli. Standart Core i5 işlemci ve 128 GB SSD versiyonuna göre 256 GB SSD ve Intel Core i7 işlemcisiyle üstün bir performans bizlere vaad ediyor.

Core i7 3517U işlemcisini kullanan Zenbook Prime UX31A-1AR4, 1.9 GHz standart çalışma hızına sahip. Turbo teknolojisiyle maksimum 3 GHz’e kadar çıkabilen bu işlemci, standart Core i5 modelerine göre 1 MB daha yüksek ön bellek miktarına sahip. Core i7 3517U’da toplam 4 MB ön bellek bulunuyor.

Intel’in dahili HD Graphics 4000 çözümünü kullanan Zenbook Prime UX31A, 4 GB DDR3 bellek ile donatılıyor.

Bluetooth 4.0 ve Wireless bağlantılarının bulunduğu ürün, 720 HD web cam, 2 adet USB 3.0, 1 adet micro HDMI, 1 adet mini vga, 1 adet SD kart okuyucusu gibi giriş çıkışlara sahip.

ICEpower ses sistemiyle temiz ve berrak bir ses kalitesi sunan Asus UX31A, alttan aydınlatmalı klavyesi ve multitouch touchpad ile iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Kasa olarak çok şık ve sağlam gözüken UX31A, önceki Zenbook modellerine benzer bir tasarımla geliyor.

Çok fazla ısınmayan, ısınmadığı için fanı sesli çalışmayan UX31A, kullanım sırasında rahatsız eden hiç bir detayı üzerinde bulundurmuyor. Günlük kullanımda 7 saate varan pil süresiyle de bizleri şaşırtıyor. Ürün ile ilgili daha fazla detayı video incelememizden görebilirsiniz. İyi seyirler.

#video_6590#

{pagebreak::2}

Kasa Yapısı ve Dış Görünüş:

1.3 kilo ağırlığa ve 18mm kalınlığa sahip Zenbook Prime UX31A, full alüminyum gövdesiyle hem serin hem de kaliteli bir izlenimi kullanıcılarına yansıtıyor.

Neredeyse A4 kağıdının büyüklüğünde olan Zenbook Prime, ince ve hafif yapısıyla bir defter kadar kolay taşınabilirliğe sahip.

Asus, Zenbook ailesinde olduğu gibi, fan tasarımını kapak ile birleşim noktasında konumlandırıyor. Bu da Zenbook’ların sessiz ve serin olmasını sağlıyor.

Zenbook Prime UX31A-1AR4, Core i7 işlemcisi ile daha yüksek hızlara çıkan bir yapıda olmasına rağmen yüksek sıcaklıklara ulaşmamasını bu tasarıma borçlu. 

Asus Zenbook Prime‘ın klavye dizilimine bakacak olduğumuzda, MacBook Air’e oldukça benzer bir görünüme sahip. Özellikle güç tuşu, delete tuşunun yanındaki klavye tuşuna atanmış olduğunu görüyoruz. Yukarıdaki fonksiyon tuşlarının içerisinde ufak beyaz LED’ler yerleştirilmiş. Aktif olduklarında bu LED’ler yanmakta.

Ürün alttan aydınlatmalı klavye ile geliyor. Bu klavyenin ışık şiddetini FN+ F4 ya da F5 tuşlarıyla ayarlayabiliyorsunuz. Klavye tuşlarının dizlimi son derece başarılı ve ergonomik. 

{pagebreak::3}

Asus Zenbook Prime UX31A-1AR4 Performans Testleri:

HDTune:

256 GB’lık başarılı bir SSD ile donatılan ürün, son derece başarılı bir disk performansı sunuyor. Neredeyse saniyede 300 MB veri işleyebilen disk, hızını uygulama yüklerken ve açarken de kullanıcılara hissettiriyor.

{GRAPH::1341}

CineBench 11.5:

Üçüncü nesil Core i7 işlemcisi, Core i5 işlemcilerin önünde yer alıyor. Yüksek saat hızları ve 1 MB’lık ön bellek, performans farkını hissettiriyor.

{GRAPH::1342}

{pagebreak::4}

Asus Zenbook Prime UX31A-1AR4  Performans Testleri-2:

3DMARK Vantage:

Core i7 işlemci ve hızlı SSD ile beraber 3DMark testinde puan biraz daha başarılı Core i5 Ultrabooklara göre. Fakat harici grafik kartı olmadığı için, grafik kartı olan ürünlerin gerisinde kalıyor.

{GRAPH::1343}

Resident Evil 5:

Resident Evil 5’te, Core i5’li UX31A modeline göre ufak farkla daha başarılı skor alıyor. Oyunda esas etki eden grafik işlemci olduğu için fark çok fazla açılmıyor.

{GRAPH::1345}

Street Fighter IV:

Bu oyunda da ciddi farklar bulunmuyor. Oynanabilirlik seviyesinde tutmayı başarıyor.

{GRAPH::1344}

{pagebreak::5}

Asus Zenbook Prime UX31A-1AR4 Pil Tüketim Testi:

Core i7 işlemcisinin yüksek saat hızlarına çıkan yapısı pil ömrünü çok kötü etkilemiyor. Testteki en iyi pil ömrü sunan ürünlerden biri. 

{GRAPH::1402}

{pagebreak::6}

Asus Zenbook UX31A-1AR4 Teknik Özellikler, Fiyat ve Sonuç:

Teknik Özellikler:

İşlemci: Intel Core i7 3517U

Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4000 paylaşımlı

Ekran: 13.3 inç 1920 x 1080p FHD Mat IPS ekran

RAM: 4 GB DDR3 1600 MHz

Depolama: 256 GB SSD

Giriş Çıkış: 2x USB 3.0, HDMI, SD Kart Okuyucu, mini LAN, 3.5 mm combo jack

İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium

Fiyat: 3000 – 3200 TL

Sonuç:

Asus’un Zenbook Prime UX31A modellerinin en güçlü versiyonunu test ettik. Bu cihazda Core i7 işlemci ve 256 GB SSD kullanılıyor. Normal mekanik disklerin kullanıldığı Ultrabooklar daha uygun fiyata alınabiliyor fakat performansa kötü etkileri bulunuyor.

Core i7 ile Core i5 işlemcileri arasındaki fark, Ultrabook modellerinde çok yüksek seviyede değil. O yüzden Core i5 işlemcisi fiyat performans açısından daha yüksek seviyede. Fakat yüksek saat hızlarına ulaşabilmesi bu işlemcinin en büyük avantajı.

Ultrabook almak isteyenler, Macbook almayacağım diyorlarsa Zenbook modellerine yönelebilirler. Piyasadaki en iddialı Ultrabook ailesi olarak görüyorum. Özellikle Full HD IPS ekran olayın bittiği nokta.

:: Ultrabook alırken en çok hangi özelliğe önem verirsiniz?

 

4 Yorum

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version