Reklam
    Reklam
    Savunma Sanayi

    Atmaca füzesi ilk kez bir gemiyi vurdu

    GPS’den bağımsız bir şekilde kendi iç ataletsel navigasyon ünitesiyle hareket edebilen Atmaca füzesi ilk kez bir gemiyi vurdu.

    Ülkemizde savunma sanayi alanındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Libya, Suriye ve Azerbaycan’daki başarıları ile dünya gündemine yerleşen insansız hava araçlarımız, popülerliğini korumaya devam ederken, son dönemde Atmaca füzesi de gündemden düşmüyor.

    GPS’den bağımsız bir şekilde kendi iç ataletsel navigasyon ünitesiyle hareket edebilen ve yaklaşık 250 km menzile sahip olan füze daha önce birçok kez test edilmişti. Ancak ilk defa gerçek bir gemiyi vurmak üzere ateşlendi.

    Reklam
    Reklam

    Atmaca füzesinin vurduğu geminin son hali!

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Mavi Vatanın Çelik Kılıcı #ATMACA’nın vurduğu hedef gemiye ne olduğunu merak ediyor musunuz? Milli gemisavar füzemiz çok güçlü ve etkin!” ifadelerini kullanarak füzenin ateşlenme ve gemiyi vurma anlarını paylaştı.

    https://twitter.com/varank/status/1406548333502533632

    TCG Kınalıada korvetinden ateşlenen füzenin vurduğu hizmet dışı, eski gemide ciddi bir hasar oluştuğu gözler önüne serildi.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. Kenan Komutan

      Emeği geçen başta teknisyenler olmak üzere tüm çalışanları kutlarım.

    2. Ocosman Al

      maşallah çalışan üreten büyük güçlü türkiye

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap