The Brussels Times gazetesine göre Audi, tedarikçisi LG Chem‘den yeterince pil tedarik edemediği için ilk elektrikli otomobil E-Tron’u ertelediğini bildirdi. Şirket aracı satışa çıkarmış, müşterilerine 2 ay bekleme süresi vermişti. Bu süre şimdi 6 ile 7 aya yükseldi. Kullanıcıların isterse siparişleri iptal edebileceği belirtildi.
Audi sürücüsüz araç konseptini tanıttı!
Sürücüsüz araçlarla ilgili çalışmalarını sürdüren Audi, yeni konseptini görücüye çıkardı. Audi sürücüsüz araç konsepti, çok uzak diyarlarda görücüye çıktı. İşte Audi AI:ME!LG elektrikli otomobil konusunda şanssız!
Alman otomobil üreticisi yıl sonu hedeflerini de düşürdü. 45.000 E-Tron satışı hedefleyen şirket, hedefini 35.000 araca düşürdü. Lg Chem, Audi’nin yanı sıra Mercedes-Benz, Volkswagen Grubu, Daimler gibi otomobil üreticilerine de lityum-iyon batarya tedarik ediyor.
Bu şirketlerin bir çoğu gelecekte kendi batarya fabrikalarını kurmak istese de, şimdilik LG Chem’in insafına kalmış durumdalar. LG Chem‘de son dönemde bazı tedarik sıkıntıları yaşıyor. Brussels Times, LG Chem’in bataryalar üzerindeki fiyatı arttırma kararı alarak rakipsiz pozisyonundan yararlandığını belirtti.
Bir Tesla başka bir otomobili şarj edebilir mi?
Bir Tesla, şarjı biten başka bir elektrikli otomobili şarj edebilir mi? Elon Musk, kendisine yöneltilen bu soruyu resmi Twitter hesabı üzerinden cevapladı. Konu ile ilgili detaylar haberimizde.Audi’nin E-Tron modeli şirketin ilk elektrikli aracı olma özelliğini taşıyor. E-Tron, geçen Eylül ayında Brüksel’deki fabrikada üretime başlamıştı. Fakat üretim, Audi’nin CEO’sunun tutuklanmasının ardından geçici süreliğine durdurulmuştu.
20Şimdi de pil sorununun ortaya çıkmasıyla birlikte E-Tron bir kez daha gecikme durumuyla karşı karşıya kalacak. Audi, elektrikli otomobil konusunda biraz şanssız bir başlangıç yapmış gibi görünüyor.
Siz ne düşünüyorsunuz? Elektrikli otomobil sahibi olmak ister miydiniz? Yorumlarda belirtiniz.
Tek amaçları Katar’ı Volkswagon’dan el çektirmek bu gavurların. Başka hiçbir amaçları yok.
Pil teknolojisine hakim olmadan araba yapılması çok zor, Türkiye’nin yerli bor içerikli bir pil yapmasının önemi birkez daha anlaşılmıştır umarım
Bunlar devi firmalar,bir vw nin tek başına dünya ihracaat rakamı ülkemizin toplam ihracaat rakamının neredeyse 2 katı,onlar bir çözüm bulur,faturasida bizim gibi fakir ülkelere çıkar..
Tesla ve Elon Musk efsanesini yeni yeni duymaya başladığımda ben de elektrikli araçlar konusunda oldukça ümitli ve iyimserdim. Ancak daha sonraki araştırmalarımda elektrikli araçlara batarya imalatı ve batarya kullanımı konusundaki hala aşılamayan zorlukları öğrenince bu sektörün o kadar kolay ve hızlı bir şekilde fosil yakıtlı araçların pabucunu dama atamayacağını anlamaya başladım. Petrol gibi batarya üretimindeki kritik ve temel kaynaklar da belli ülke ve firmaların tekelinde olduğu sürece malesef biz daha uzun yıllar petrol kökenli yakıtları kullanmak zorunda kalacağız gibi gözüküyor.