Sinema sektörü farklı bir yol ayrımına gidiyor gibi gözüküyor. Özellikle yayın platformlarının sayılarındaki artış da bu süreci hızlandıracağa benziyor. Eski tip salonda film izleyenlerin oranındaki düşüşte birçok firmayı olumsuz etkiledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avengers: Endgame‘in yönetmenleri, ilginç bir tahminde bulundu.
Özellikle yayın platformlarının geldikleri yerin altını önemle çizen usta yönetmenler, uzun bir süre gündemden düşmeyen Disney, Scarlett Johansson gerilimine de değindi.
Russo Kardeşler’e göre sinema sektörü değişiyor
Sinema sektörünün geldiği noktanın kaçınılmaz olduğunu aktaran yönetmenler, Disney’in davalık olmasını da farklı bir yoldan ele aldı. Russo Kardeşler‘e göre stüdyonun Scarlett Johansson ile mahkemelik olması, diğer şirketleri korkuttu. Başarılı yönetmenler sözlerine şu şekilde devam etti:
Şirketler şu anda panik halinde, çünkü önümüzdeki 5-10 yıl içinde stüdyoların yarısının yok olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte oyunun dramatik bir şekilde değiştiğini de düşünüyorum. Herhangi bir stüdyodan daha fazla harcama yapabilecek içerik üreticileri var ve bu onlar için sadece bir yuvarlama hatası olacaktır. Çünkü bunlar 1 trilyon dolarlık şirketler. Bunu daha önce iş hayatında hiç görmemiştik.
Stüdyoların yok olacağını iddia eden ve oldukça karanlık tahminlerde bulunan Russo Kardeşler, bir yerde haklı olabilir. Zira COVID-19 salgını nedeniyle, uzun bir süre büyük bütçeli yapımları sinemada göremedik. Bunun yerine içerik üreticileri ön plandaydı. Bununla birlikte dijitalleşme çağına uyan stüdyolar kendilerini bir şekilde kurtarmış olabilirken, bu yönde atılım yapmayanları tehlikeli günler bekliyor gibi gözüküyor.
Avengers filmleri ile hayranlarının sevgisini de kazanan yönetmenlerin, sinema sektörü tahmininin ilginç olduğu bir gerçek ama bu konunun bir de izleyici yansıması mutlaka olacaktır. Hail hazırda salonlara gidişin de bir hayli azaldığını unutmamak gerek. Eğer gelecekte içerik üreticilerinin ve dijital platformların hegemonyasına şahit olacaksak, bundan salon sahipleri de negatif etkilenecektir.
Peki sizler sinema sektörünün geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce oluşan tabloda, dijitalleşme mi kazanacak yoksa sektör eski günlerine geri dönebilecek mi? Görüş ve teorilerinizi bizlere aktarmayı unutmayınız.