Ortaya çıkan son sızıntılara göre, Avrupa Birliği yaptığı uzun yasal soruşturmalar sonucu bu kez Apple aleyhine bir karara imza atacak. Buna göre şirket, tam tamına 500 milyon euroluk yüklü bir tazminata mahkum olabilir.

Apple, Avrupa Birliği kararı karşısında çaresiz kalabilir

Önümüzdeki ay açıklanacağı iddia edilen mahkeme kararına göre Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki kullanıcıların müzik hizmetlerine erişimini oldukça kısıtlayan Apple, tekelleşmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle haksız bulundu.

Avrupa-Birliği-Apple-1

Avrupa Birliği yargısı tarafından kendi müzik servis sağlayıcısını mevcut rakiplerine göre belirgin ölçüde öne çıkardığı tespit edilen Apple, bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Dava, Spotify şirketinin Apple’a gösterdiği tepki sonucu 2019 yılında başlamıştı. O günden beri bu konuda oldukça sert bir mücadele içinde olan ve Apple yönetimini çok ağır ithamlarla suçlayan şirket, istediğini nihayet alacak gibi görünüyor.

Apple tasarımda değişikliğe gidiyor: İşte iPhone 16 ile ilgili bilinenler!

Apple tasarımda değişikliğe gidiyor: İşte iPhone 16 ile ilgili bilinenler!

Apple, iPhone 16 serisi hakkında çalışmalarını sürdürüyor. Önemli kaynakların bugüne dek ortaya çıkardığı bilgiler içeriğimizde...

Avrupa Birliği, Apple’ın kullanıcıları daha ucuz olan diğer müzik dinleme uygulamalarından mahrum ettiğini ve günün sonunda kendi menfaati için iOS kullanıcılarını maddi zarara uğrattığını öne sürdü. Tekelleşme kanunlarını direkt olarak ihlal ettiği belirlenen firmanın, sahip olduğu güçlü pozisyonu kullanıp hukuk dışı yöntemlerle rakip şirketlerin önüne geçmekle de suçlanıyor.

500 milyon dolar olarak belirlenen ağır tazminat bedeli, teknoloji şirketlerinin Avrupa çapında ödediği en büyük cezalardan biri olarak tarihteki yerini alacak. Ancak şirket 2020 yılında da yine rekabet kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle tam 372 milyon dolarlık bir tazminata mahkum olmuştu.

Bu karar, Avrupa Birliği yönetimiyle Amerikan teknoloji devleri arasındaki gerilimi daha da artıracak gibi görünüyor. Bu işin sonunda kullanıcıların gerçekten karlı çıkıp çıkmayacağını ise hep beraber göreceğiz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Avrupa Birliği’nin stratejisi doğru mu? Peki Apple ne yapmalı mı? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için değerli.