Apple, Avrupa Birliği’nin büyük teknoloji şirketlerini hedef alan Dijital Pazarlar Yasası (DMA) nedeniyle bazı ürün ve özelliklerini Avrupa pazarında geciktirdiğini açıkladı. ABD’li teknoloji devi, bu düzenlemeler yüzünden Avrupa’daki yeni teknolojilerini kullanıma sunmakta zorluk yaşadığını belirtti.
Yeni düzenlemeler Apple’ı zorluyor
Şirket, yasanın getirdiği zorunluluklar yüzünden bazı yeni özelliklerini Avrupa’daki kullanıcılarla buluşturamadığını bildirdi. Apple, buna örnek olarak yakın zamanda duyurduğu AirPods üzerinden canlı çeviri ve iPhone ekranını bilgisayara yansıtma gibi özelliklerin AB’de kullanılamadığını gösteriyor.

DMA, Apple ürünlerinin diğer markaların cihazlarıyla da çalışmasını şart koşuyor. Apple ise bu zorunluluğun güvenlik ve gizlilik açısından tehlike yarattığını öne sürüyor. Şirket, kuralların Samsung gibi büyük rakiplerine uygulanmamasının haksızlık yarattığını belirtiyor.
Firmaya göre bu durum, Avrupa’daki kullanıcı deneyimini kötüleştiriyor ve hatta ürünlerin satışa sunulmasını bile engelleyebiliyor. Yasa, uygulama mağazasında hangi uygulamaların yer alacağını da doğrudan etkiliyor.
Xiaomi 17 serisi satış rekoru kırdı!
Xiaomi tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan Xiaomi 17 serisi yapılan resmi açıklamalara göre satış rekoru kırdı.Apple, küçük yaş gruplarına karşı zararlı içerikler içeren uygulamaları App Store’da kabul etmediklerini, ancak DMA yüzünden bu tür uygulamaların Play Store gibi diğer uygulama mağazaları üzerinden erişilebilir hale geldiğini kaydetti.
Şirket, Avrupa Komisyonu’na seslenerek bu yasanın ya tamamen kaldırılmasını ya da daha uygun bir şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple bu durum karşısında ne yapmalı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz.

Haklılar kesinlikle
tamam
Bence de tamam
Milletin bütün derdi bu zaten
Olm işime bak hnfhgg
İsim muk