Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Avrupa Birliği, Google’a savaş açtı!

    Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Avrupa Birliği ile Google arasında yaşanacak yasal savaşa tanıklık edeceğimiz artık kesin gibi. Çünkü AB’nin yaptığı açıklamayla Google’ın arama sonuçlarını suistimal etmesi sebebiyle 1 milyar euro’luk bir ceza kesileceği belirtildi.

    Google arama sonuçlarına müdahale mi ediyor?

    Avrupa Komisyonu ya da Google şimdilik konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da, eğer gelen bilgiler doğruysa önümüzdeki birkaç yıl boyunca çözülemeyecek bir yasal sürecin başlayacağını söylemek mümkün.

    Reklam
    Reklam

    17-06/16/margrethe-vestager-eu-ab-sdn-shiftdelete.jpg

    Avrupa Birliği’ne göre Google, Avrupa’nın bir numaralı arama motoru olmasını suistimal ediyor. Özellikle de ürün fiyatları hakkında yapılan aramaları Google’ın kendi isteklerine göre yönlendirdiği ve istediği perakendecileri öne çıkardığı iddia ediliyor.

    Eğer bu iddialarda Google suçlu bulunursa, Avrupa Birliği’ne geçtiğimiz yıl elde ettiği gelirin yüzde 10’unu vermek durumunda kalacak. Google’ın geçtiğimiz yıl 90 milyar dolar kazandığını düşünecek olursak, alabilecekleri cezanın da 9 milyar dolar civarına kadar yükselebilmesi mümkün.

    Reklam
    Reklam

    Avrupa Birliği ayrıca arama sonuçlarının dışında Android platformunda öne çıkarılan uygulamalar ve önceden yüklü gelen uygulamaların seçilmesi konusunda da inceleme başlatıldığını açıkladı.

    :: Sizce bu davayı kim kazanabilir?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    11 Yorum

    1. SDN Okuru

      abd rusya'ya ambargo uyguladı ve ambargoyu delen ab ülkerinden firmalara cezamı ambargomu uygulıyacak bunlarda gidere gider yapıyor

    2. SDN Okuru

      Size ne olum google kullanmayın o zaman. Adamların kendi arama motoru istediğini yukarıya taşır

    3. SDN Okuru

      22:32 şunu bir anlayamadılar

    4. SDN Okuru

      Nerde güçlü var çakallar hemen etrafını sarıyo ne istedin dünyanın en zengin appledan sonra gelen yatırımsal siteden

    5. SDN Okuru

      Dünya'da devam eden büyük savaşın hamlelerinden bir tanesi, biz de benzer şeyler isteyince herkes hükümeti sevmiyor diye memlekete zararı olan şeyleri savunur hale geldi maalesef

    6. SDN Okuru

      Bu kesinlikle bir soğuk savaştır. Amerika, Alman Volkswagen firmasına bir kamyon ceza kesti. Bunlar da benzer hamleler yaparak karşılık veriyorlar. Halk kendi hükümetini desteklemeli. Çin ve Rusya Google'a falan hep mesafeli yaklaştılar ki kesinlikle haklılar. Bizde olsa ilk bizim millet ayaklanır özgürlük diye.

    7. SDN Okuru

      Bing kullanın kafanız rahat olsun

    8. SDN Okuru

      Ayne heryerde çıplak kadın çıkıyor ne arasan ara yetişkin içeriği kapatmama rağmen onu geç çocuklar kullanıyor bunu o yüzden yandex e geçtim kafam rahat

    Diğer yorumları gör (10) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap