AB’den teknoloji devlerine yeni kurallar
Avrupa Birliği Komisyonu, uzun süredir izlediği Dijital Hizmetler Yasası’nı ve beraberindeki Dijital Piyasalar Yasası’nı sunmak için hazırlanıyor. Yasanın, teknoloji devlerinin çalışma şeklini de dolaylı olarak etkileyeceği ve dijital pazarı elden geçireceği ifade ediliyor.
Avrupa Birliği teknoloji devlerini baskı altına alacak
AB Komisyonu, teknoloji devlerinin birliğe dahil 27 ülkede iş yapmaları için katı koşullar belirlemek üzere uzun süredir izlediği Dijital Hizmetler Yasası ve beraberindeki Dijital Piyasalar Yasası üzerinde çalışıyordu. BBC’nin haberine göre, rekabete odaklı ve paylaşılan içeriklerden platformları sorumlu hale getiren yasaların, son 20 yıldaki en büyük revizyon olması bekleniyor.

Açıklanacak olan taslak kurallar, teknoloji devlerinin büyük para cezalarına çarptırılabileceğini veya ihlal nedeniyle yasaklanabileceği anlamına geliyor. Bu da özellikle Google ve Facebook gibi firmalar için büyük bir zorluk teşkil ediyor. geçtiğimiz gün AFP’ye verdiği demeç veren AB kaynakları, dönüm noktası niteliğindeki yasanın teknoloji devlerinin en ciddi rekabet kurallarından bazılarını ihlal etmeleri halinde, gelirlerinin yüzde 10’una kadar cezaya maruz kalacaklarını ifade etti. Zira yasanın gerekçeleri arasında bazı firmaların Avrupa vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye atan ciddi ve tekrarlanan hukuk ihlalleri gerçekleştirdiği belirtiliyor.
Temel olarak yasa, çevrimiçi ortamda nefret söylemi ve dezenformasyonla mücadeleyi ve lider firmaların pazarlara hakim olma gücünü azaltmayı amaçlıyor. İlerleyen zamanlarda ise söz konusu yasanın nasıl bir sonuç doğuracağı merakla bekleniyor.
FIRSAT ÜRÜNLERİ

" AB’den teknoloji devlerine yeni kurallar konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere AB’den teknoloji devlerine yeni kurallar ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda AB’den teknoloji devlerine yeni kurallar ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
MIUI 12.5 açık beta 28 Xiaomi modeli için geldi
- 2
WhatsApp’tan ilk geri adım!
- 3
BiP ve Yaay kullanıcılarına internet müjdesi
- 4
Xiaomi'den ABD'nin 'kara liste' hamlesine cevap
- 5
ABD yasağına Xiaomi'den ilk açıklama!
- 6
Çöpe Bitcoin atan adamdan astronomik bağış teklifi
- 7
Samsung kutu içeriğini aşamalı olarak azaltacak
- 8
En değerli mobil oyunlar açıklandı! İşte zirvedekiler
- 9
Signal mesajlaşma uygulaması çöktü mü? İşte detaylar
- 10
Samsung'un ekran altı kamerası ilk etapta laptopta
En yeni Videolar
- 1
ABD yasağına Xiaomi'den ilk açıklama!
- 2
Ofisi dumana boğduk, Mia Air ile kurtulduk!
- 3
Galaxy S21 Ultra inceleme: Dünya ile aynı anda
- 4
MSI Stealth 15M oyun dizüstü bilgisayarını inceledik!
- 5
Mehmet Demirkol ile Samsung TV sohbeti!
- 6
HP ZBook Create G7 incelemesi
- 7
BİM'den 219 TL'ye oyuncu faresi! SteelSeries Rival 3
- 8
Instagram da WhatsApp gibi 'hain' çıktı (Video)
- 9
3 boyutlu yazıcıyla Xbox kolundan uçak simülatörü yaptık
- 10
Hangi uygulama ne kadar verimizi alıyor? (Video)
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
2020'de en çok kazanan YouTuber: Ryan Kaji
- 2
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 3
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 4
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 5
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 6
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 7
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 8
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 9
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 10
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 11
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 12
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!
- 13
Bilgisayarı soğuttuğunu iddia eden vakum!
- 14
11 yaşındaki Kerem'in oyun kolu incelemesi
- 15
Huawei Freebuds Pro inceleme