İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Sosyal Medya

Avukatı beğenmedi, sanık oldu

Yelp, Türkiye’de çok popüler bir servis olmayabilir ama ABD’de, tüketicilerin sık kullandığı bir hizmet/ürün bulma platformu olarak işlev görüyor.

Tolga Deniz

okunma

Avukatı beğenmedi, sanık oldu

Yelp, Türkiye’de çok popüler bir servis olmayabilir ama ABD’de, tüketicilerin sık kullandığı bir hizmet/ürün bulma platformu olarak işlev görüyor.

Texas’ta yaşayan 20 yaşındaki Lan Cai, akşam evine dönerken kendisine çarpan sarhoş sürücü nedeniyle sigorta şirketine dava açmaya hazırlanırken, Yelp’ten bulduğu avukat nedeniyle başına gelmedik kalmadı.

Uyurken yatak odasına kadar girdiler

Yelp’ten bulduğu hukuk firmasının avukatları önce eve gelip, Cai’nin annesinin izniyle eve girdikten sonra, kapıyı bile çalmadan Cai’nin yatak odasına girince, geceliği ile uyumakta olan Cai’nin öfkesiyle karşılaştılar. 

Ardından Cai, yaşadıklarını Yelp’te şirketin sayfası altında şikayet olarak yazınca, hukuk firması Cai’ye 100 bin dolarlık dava açtı ve 20 yaşındaki kız kendini sanık sandalyesinde, hakaretten yargılanırken buldu. 

Uzun bir hukuk mücadelesi veren kız sonunda mahkemeyi, ifade özgürlüğü kapsamında şikayetini dile getirdiğine ikna etti ve dava düştü.

20 yaşındaki genç kız, şirketi seçerken Yelp’te hakkında hiç kötü yorum bulunmamasından etkilenmiş olduğunu da hatırlatıyor.

Ancak şikayet yorumu yazınca aldığı dava tehditlerinden sonra, başka kötü yorumların da tehditle silinmiş olabileceğini fark ettiğinin atını çiziyor.

Bu örnekten yola çıkarak, internette alışveriş yaparken, hakkında hiç kötü yorum bulunmayan satıcılara/şirketlera biraz şüpheci yaklaşmanın faydalı olabileceğini hatırlamak gerekiyor.

:: Siz online alışverişlerinizde satıcıları hangi kriterlere göre değerlendiriyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (7)

SDN Okuru

Hatun guzelmis:)

SDN Okuru

Avukatlık kadar saçma bir meslek yok. Herkes adalet karşısında ne yaptıysa anlatıp varsa cezasını çekmeli. Avukat; işi yalanlar uydurup parası olanı cezasını çekmekten kurtaran kişidir.

SDN Okuru

Kadın haklı.

SDN Okuru

ifade özgürlüğü çok önemli

SDN Okuru

Etkileyici bir teknoloji haberi

SDN Okuru

Tecrübesiz avukat adamı çıldırtır. Bu net.

SDN Okuru

şirketlera bea :)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.