Yelp, Türkiye’de çok popüler bir servis olmayabilir ama ABD’de, tüketicilerin sık kullandığı bir hizmet/ürün bulma platformu olarak işlev görüyor.
Texas’ta yaşayan 20 yaşındaki Lan Cai, akşam evine dönerken kendisine çarpan sarhoş sürücü nedeniyle sigorta şirketine dava açmaya hazırlanırken, Yelp’ten bulduğu avukat nedeniyle başına gelmedik kalmadı.
Uyurken yatak odasına kadar girdiler
Yelp’ten bulduğu hukuk firmasının avukatları önce eve gelip, Cai’nin annesinin izniyle eve girdikten sonra, kapıyı bile çalmadan Cai’nin yatak odasına girince, geceliği ile uyumakta olan Cai’nin öfkesiyle karşılaştılar.
Ardından Cai, yaşadıklarını Yelp’te şirketin sayfası altında şikayet olarak yazınca, hukuk firması Cai’ye 100 bin dolarlık dava açtı ve 20 yaşındaki kız kendini sanık sandalyesinde, hakaretten yargılanırken buldu.
Uzun bir hukuk mücadelesi veren kız sonunda mahkemeyi, ifade özgürlüğü kapsamında şikayetini dile getirdiğine ikna etti ve dava düştü.
20 yaşındaki genç kız, şirketi seçerken Yelp’te hakkında hiç kötü yorum bulunmamasından etkilenmiş olduğunu da hatırlatıyor.
Ancak şikayet yorumu yazınca aldığı dava tehditlerinden sonra, başka kötü yorumların da tehditle silinmiş olabileceğini fark ettiğinin atını çiziyor.
Bu örnekten yola çıkarak, internette alışveriş yaparken, hakkında hiç kötü yorum bulunmayan satıcılara/şirketlera biraz şüpheci yaklaşmanın faydalı olabileceğini hatırlamak gerekiyor.
:: Siz online alışverişlerinizde satıcıları hangi kriterlere göre değerlendiriyorsunuz?
şirketlera bea 🙂
Tecrübesiz avukat adamı çıldırtır. Bu net.
Etkileyici bir teknoloji haberi
ifade özgürlüğü çok önemli
Kadın haklı.
Avukatlık kadar saçma bir meslek yok. Herkes adalet karşısında ne yaptıysa anlatıp varsa cezasını çekmeli. Avukat; işi yalanlar uydurup parası olanı cezasını çekmekten kurtaran kişidir.
Hatun guzelmis:)