Söz konusu gökyüzü ve gezegen olduğu zaman merak edilecek çok fazla şey oluyor. Bunlardan biri de geceleri gökyüzünü aydınlatan, denizlerdeki ve okyanuslardaki gelgitlerin nedeni olan Ay’ın yüzü. Çoğu insan Ay’ın öteki yüzünün karanlık olduğunu düşünür, ancak durum sandığımız gibi değil. İşte Ay’ın karanlık yüzünü görmemizin nedeni!

İnsanlar, tarih boyunca Ay’ın hep bir tarafını görüyor. Bununla birlikte pek çok insan Ay’ın diğer tarafının karanlık olduğu fikrine kapılıyor. Ancak bu durum oldukça farklı. Özellikle bu alana ilgisi olan kişiler tarafından bu durum oldukça merak ediliyor.

Aslına bakıldığı zaman Ay’ın karanlık yüzü olmadığını söylemek mümkün. Çünkü genel olarak Ay, 1,54 derece eğiklikle birlikte kendi ekseni etrafında dönüş yapar. Bundan dolayı da Ay’ın yalnızca belirli bir kısmı güneşe doğru bakar. Diğer kısmı ise karanlıkta kalır.

Ay'ın karanlık yüzünü görmememizin nedeni nedir
Bilim insanları çok farklı bir güneş sistemi keşfetti!

Bilim insanları çok farklı bir güneş sistemi keşfetti!

Her geçen gün yeni gizemlerin çözüldüğü uzay araştırmalarında bu sefer yeni bir cüce yıldız bulundu. Bu yıldız bizimkinden çok farklı!

Dünya’dan bakıldığında Ay’ın yalnızca tek tarafını görmemizin asıl nedeni ise, Dünya etrafındaki dönme süresinin ve bu uydu için kendi eksenindeki dönme süresinin çakışması oluyor. Kendi ekseni etrafında döndüğü için de bu durum sürekli olarak değişiklik gösteriyor.

Ay’ın karanlık yüzünde ne var?

Dünya’dan baktığımız zaman Ay’ın belirli kısmını hiçbir zaman görmeyiz. Kısacası karanlık kısım her zaman karanlıkta kalıyor. Bu nedenle de çok fazla merak unsurunu topluyor. Ancak farklı zamanlarda Ay’ın etrafında dolaştırılan uyduların topladığı verilere göre, Ay’ın diğer kısmının da aynı olduğunu söylemek mümkün.

Ay'ın karanlık yüzünü görmememizin nedeni nedir

Bunun dışında sadece Ay’ın oluşumu zamanında meteorların çarpmasıyla birlikte meydana gelen büyük kraterler yer alıyor. Kısacası Ay’ın iki yüzünde de girintili çıkıntılı kraterlerden başka herhangi bir durum yok. Bununla birlikte Dünya’dan baktığımızda Ay’ın yalnızca yüzde 59 kadarını görürüz.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!