Mesajlaşma uygulaması Telegram, son dönemlerde popülaritesini git gide arttırıyor. Özellikle rakiplerine nazaran farklı özellikler sunan platform, son dönemlerde WhatsApp‘ın gizlilik ile alakalı çalkantılı süreçler yaşaması nedeniyle de ön plana çıkmayı başardı.
Peki Telegram, standart mesajlaşma uygulamalarından ne gibi farklılıklar sunuyor. Örneğin bu uygulamayı kullanmak için nasıl bir sebebiniz olmalı? İşte bütün bu soruların cevabını yazımızda irdeledik.
Twitter’dan yalan haberlerin önüne geçecek yenilik
Telegram ve 10 havalı özelliği
Popüler mesajlaşma uygulaması, 2013 yılında, teknoloji dünyasına merhaba dedi. Rus geliştirici Pavel Durov tarafından hazırlanan Telegram, ilerleyen süreçlerde ön plana çıkma konusunda pek de zorluk çekmedi. Zira uygulamanın en büyük rakibi WhatsApp‘tı ve pastadaki en büyük ikinci payı alması uzun sürmedi. Hem mobil hem de masaüstü için kullanılabilen Telegram, oldukça iddialı ve farklı özelliklere sahip.
Otomatik hesap silme
Çoğu insanın yakın zamanda Telegram‘a geçme sebebi, gizlilik konusundaki artan endişelerdi. WhatsApp‘ın uzun süre gündemde kalan sözleşmesi, platforma pek çok yeni kullanıcı kazandırmıştı. Geride iz bırakma konusunda korkularınız varsa, Telegram‘ın harika bir çözümü var. Uygulama içinde kullandığınız hesabı belli bir süre sonra silmeye ayarlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, ayarlardan gizlilik ve güvenlik sekmesini bulmak ve “hesabı otomatik olarak sil” seçeneğini aktif etmek.
Sessiz mesaj yollama
Yollamak istediğiniz her mesajın, karşı tarafı rahatsız etmesini istemiyorsanız, bu özellik tam size göre. Telegram, iletmek istediğiniz metinleri, karşı tarafın telefonu seslide dahi olsa sessiz bir şekilde gönderebileceğiniz bir özelliğe sahip. Tek yapmanız gereken, mesajı yollamak için bastığınız “gönder” tuşuna basılı tutup, “sessiz gönder” seçeneğini seçmek.
Zamanlı mesaj yollama
Sıradaki püf nokta, biraz daha unutkanlar için diyebiliriz. Telegram, mesajlarınızı zamanlı bir şekilde göndermenizin önünü açıyor. Bu sayede, unutma ihtimaline karşı dilediğiniz mesajı, istediğiniz vakte ayarlayabiliyorsunuz. Tıpkı sessiz mesaj özelliğinde olduğu gibi “gönder” tuşuna basılı tutarak, “mesajı zamanla” seçeneğini seçebilirsiniz.
Sıkıştırmadan dosya gönderme
WhatsApp ve diğer mesajlaşma uygulamalarında, göndermek istediğiniz dosyalar, otomatik olarak sıkıştırılmış bir şekilde daha düşük boyutlarda karşı tarafa gönderilir. Ancak Telegram‘da bu durumu tersine çevirmek mümkün. Göndermek istediğiniz dosyanın, formatı ne olursa olsun, doğal haliyle gönderme imkanına sahipsiniz. Tek yapmanız gereken dosyayı göndermeden önce, “sıkıştırmadan gönder” seçeneğiniz aktif hale getirmek.
Gelişmiş grup kontrolü
Rastgele gruplara dahil olmaktan bunaldınız mı? Telegram bu konuda basit bir seçeneği sizlere sunuyor. Gizlilik ve güvenlik bölümü içerisinden, sadece ekli olan kişiler tarafından gruplara alındığınız faydalı bir seçenek platformda mevcut.
Birden fazla Telegram hesabı bağlama
Mesajlaşma uygulamalarının en büyük sorunlarından biri, çoklu hesap açımlarına elverişli olmaması. Ancak Telegram, tek bir uygulama içerisinden, birden fazla hesabı aynı anda kullanmanıza izin vermesi ile dikkat çekiyor. Ekranı sağa kaydırdığınızda ortaya çıkan, “hesap ekle” seçeneği ile, klon uygulama kullanma derdi ortadan kalkıyor.
Telegram ile YouTube’a girmeden YouTube linki arama
Bu özellik sayesinde, sohbet ekranını kapatmadan, YouTube üzerinden arama yapma imkanına sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken, aradığınız video linkini bulmak için mesaj kısmına “@youtube” yazıp ilgili içeriğin başlığını aratmak. Ardından çıkan sonuçlara göre dilediğiniz videoyu karşı tarafa rahatça gönderebilirsiniz.
Yavaşlatılabilir sohbet ekranı
Kalabalık bir sohbet grubunuz varsa, mesajları sıraya alabilirsiniz. Böylelikle, bildirim yoğunluğundan kurtulabilir, önemli bilgilerin kaybolmasının da önüne geçebilirsiniz. Yöneticisi olduğunuz grubun ayarlarından, mesajları yavaşlatma modunu aktif hale getirmeniz mümkün. Bu özellik sayesinde 10 saniyeden 1 saate kadar yoğunluğu seçme imkanına sahip olacaksınız.
Telegram ve gelişmiş sohbet klasörü
Ana Telegram ekranını daha düzenli bir hale getirmek mümkün. Ayarlardan klasörleri seçerek, sohbetleri önem sırasına göre veya dilediğiniz gibi kategorize edebilirsiniz. Böylelikle kimle ne konuştuğunuzu da unutmamış olursunuz. Ayrıca bu özellik sayesinde, ana ekranda sohbet aramak için uğraşmanıza da gerek kalmayacak.
Gönderilmiş mesajı düzenleme
Yanlış mesaj göndermek Telegram ile sorun olmaktan çıkıyor. Çoğu sohbet programında, iletiyi silerek düzeltebildiğiniz bu durumu, platform sayesinde daha rahat bir şekilde çözebilirsiniz. Yolladığınız mesajın üzerine basılı tutarak, “düzenle” seçeneğine basıp, metinde oynamalar gerçekleştirmeniz mümkün.
Listede yer almayan ama olması gerek dediğiniz özellikler varsa, bunları bizlere aktarabilirsiniz. Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.
Ayrıca ShiftDelete.Net’in Telegram grubuna buradan katılabilirsiniz.
wp çöptü hâlâ çöp
“whatsapp’ın henüz araklamadığı telegram özellikleri”
şaka bir yana whatsapp’ı o olayların olduğu gün sildim. daha da kullanmadım. cambridge analytica skandalı olduğunda yapmam gerekeni 5 yıl gecikme ile yaptım.. fb ig zaten yok hayatımda. E2E Encryption yok diyor insanlar telegram için sanki gezegendeki tek şifreleme tekniği oymuş gibi. onu da patlattılar zaten. telegramın kullandığı sifreleme metodu ise zımba gibi yerinde duruyor.
Çok faydalı olmuş
Saniyeli fotoğraf atma özelliği var. Ve ekran fotosu alınamıyor o fotoğrafın. Alınca siyah ekran çıkıyor galeride.
Darco design